Magyarországon szokás, hogy megtaláljuk a politikai eszközét annak, hogy egy többségi vagy egy teljes nemzeti egyetértést hozzunk létre, amivel aztán a kormány sokkal jobban tud gazdálkodni a brüsszeli csatákban, mintha ez nem lenne a kezében – érvelt a most induló nemzeti konzultáció mellett Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

Orbán Vikor megmondta: Magyarországon bevonják a döntésekbe az embereket
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök kijelentette,

az Oroszország elleni szankciókat nem demokratikus módon vezették be, az a brüsszeli bürokraták és az európai elit döntése volt.

Orbán Viktor hozzátette,

egyelőre még demokrácia van Európában, és számít, hogy mit gondolnak az emberek. Magyarországon rendszeresen megkérdezik, a döntésekbe is bevonják az embereket "a legnehezebb európai kérdésekben", legyen szó a migrációról, a koronavírus-járvány kezeléséről vagy a jelenlegi szankciókról

- mutatott rá a miniszterelnök.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A "nemzeti konzultációnak" csúfolt fidesz-kdnp propaganda minden, csak nem az emberek véleményének kikérése!!! A gondosan fidesz módra kreált kérdésekre előre kreált válaszok adhatók, amelyek sokak számára nem megfelelőek!!!
A konzultáció az lenne, ha lenne normális, rendszeres párbeszéd a civilekkel, érdekképviseletekkel, szakszervezetekkel, az ellenzékkel és ezekből a megbeszélésekből születhetnének válaszok!!! De ilyenek nincsenek csak diktatórikus egyszemélyes döntések!! Ez minden, csak nem demokrácia!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A "nemzeti konzultációnak" csúfolt fidesz-kdnp propaganda minden, csak nem az emberek véleményének kikérése!!! A gondosan fidesz módra kreált kérdésekre előre kreált válaszok adhatók, amelyek sokak számára nem megfelelőek!!!
A konzultáció az lenne, ha lenne normális, rendszeres párbeszéd a civilekkel, érdekképviseletekkel, szakszervezetekkel, az ellenzékkel és ezekből a megbeszélésekből születhetnének válaszok!!! De ilyenek nincsenek csak diktatórikus egyszemélyes döntések!! Ez minden, csak nem demokrácia!!!
telegdilaci
És ez mikortól is van mivel eddig még soha nem történt meg vagy a nemzeti konzultációkra gondolt ami annyit sem ér mint a papir amire rányomták! felesleges pénz kidobás,senki nem tudja ellenőrizni a kiküldött levelekből hány db érkezik vissza és milyen válaszokat adtak a vissza küldők ez hét pecsétes titok marad! egyébként is már előre eldöntött döntésekről kamu kérdésekkel kérdezik meg az Embereket utólag! Szánalmas ez a folyamatos végeláthatatlan hazudozás az Emberek idiótának nézése!
csak úgy....
be hát, a kuka, hiszékeny, agyament shikarikat.. :) meg is látszik!
Nessy
Ez a feldolgozatlan ellenőrizhetetlen népnemzeti konzultáció a sál a kirakatban! (diszlet)
Yoda69
O1G-nek meg van bor a pofajan demokráciáról fröcsögni? 12 eve csalassal vannak hatalomban, es minden demokratikus intezmenyt leepitettek. Tobbek kozott ezert is nem kapjuk meg az Uniotol a nekunk jaro penzt.
Az egyetlen megoldas hogy elkeruljuk az allamcsodot, ha orban es a slepp azonnal tavozik a politikai eletbol, mondjuk a Csillag bortonbe.
Emmersson71
Megint hazudsz!
A 18 fokról ki a fasszal egyeztettetek?! Pölö...
A Nemzethy Inzultációtok pedig nem egyeztetés! Ellenőrizhetetlen - azt hazudtok, amit akartok! -, valamint nem szakmai, hanem érzelmi/pártszimpátiához köthető eredményeket kommunikáltok/hazudtok!
justhpeter
"az Oroszország elleni szankciókat nem demokratikus módon vezették be, az a brüsszeli bürokraták és az európai elit döntése volt."
HA EZ IGAZ MIÉRT ÍRTAD ALÁ ? mERT EGY KÉRŐDZŐ BAROM VAGY !!!
Aki Én
De mindig utólag?
Miután döntöttetek, aláírtatok mindent?
Ez népámító butaság, nem valódi konzultáció.
Jó konzultáció lehetne például egy ellenzéki vita. Ott sok minden kiderülhetne.
Jó, tudom, éppen ezért nincs ilyen, csak hazug, megtévesztő inzultáció.
icegygenabro
Beszarok! El sem röhögi magát ez a dagadék...
jesz
@Nessy: 9.57: a konzultációs válaszok már rég benn csücsülnek egy raktárban, várva, hogy megtalálják őket...az lesz csak öröm..kiderül, hogy az ország egységesen jót akar az egész világnak...
Hogy az igazi válaszokkal mi lesz?...majd kiderül.
balos
@Jozefina: Ahol a geciék még csak meg sem hívják azokat az ujsáírókat akik nem a fideSS média kurvái,ott nincs miről beszélnie a gecinek!Kesztyűbábokkal vette körbe magát akiket úgy rángat ahogy a hitler putyin is a felszópoit!
Dr. Proktor
Nagyon megerősíthették a plafont a karmelitában...
orsos vendel
Te SZEMET orsos !!! Enyit HAZUDNI csak egy kissebbsegi tud !!! Takarodj !!! Ne szolalj meg, mert döl belöled a HAZUGSAG !!!
icegygenabro
Mi lenne ha kiírna egy népszavazást az EU ügyészség kérdésében? Beszari azt bezzeg nem meri...
Yoda69
@icegygenabro: Na errol biztos nem fog kiirni. Majd inkabb arrol hogy soros, meg prusszel, meg migrancs.
Toller Béla
Persze, hogy bevonják, mindig ugyanazt a hármat !
drrotf
Ez az ember nm tudja mit beszél!Még a törvényben előírt egyeztetéseket sem tartják mer amit rörvény ír elő, hogy a jogszabályokat , törvényeket az érintettekkel egyeztetni kell, és ez nem csak azt jelenti ,hogy megküldik nekik tájékoztatásul, hanem érdemi tárgyalásokat kell folytatni azokkal akiket érint!Hatástanulmányokkal kell igazolni a törvénytervezete benyújtónak, hogy a törvényjavaslat megszavazása milyen változásokat hoz az emberek életében.Ennek hiányára is felhívta a figyelmet az EU, és Navracsics vállalta hogy a egyeztetésre vonatkozó kötelezettségét majd teljesíti a kormány!Megint félrevezeti az embereket , becsapja a választóit Orbán Viktor!Az olyan kérdésekben mit egy adó jogszabály év közbeni megváltoztatása /KATA/, vagy a pedagógusok követelésének megtárgyalása, vagy a GAZOPROM-mal kötött szerződések meghosszabbítása,vagy az orosz gáztól való függőség csökkentésének megtárgyalása , melyet maga Orbán is szükségesnek látott 2018-ban, vagy a kínai egyetem hazánkban történő betelepítése, vagy a infláció elleni védekezés intézkedéseinek a megbeszélése,vagy a forint gyengülése következményeinek kiküszöbölése az Orbán szerint nem a magyar emberekkel történő megbeszélés tárgya, mert velük ezt a kérdést ténylegesen soha nem tárgyalta meg.Különben is a az olyan konzultáció amely a döntések meghozatala után történik az nem más mint egy bőrpapír, védekezés az esetleges kritikákkal szemben.Szerintem Orbán az EU szemére sok szempontból sem tehet szemrehányást hoy ők nem kérik ki az emberek véleményét, mert az EU nem egy ország, csak olyan döntéseket hoz amit a kormányfők , akik fel vannak hatalmazva az országok lakosainak képviseletére, megszavaznak, quasi az emberek szavazatait is bíés ő maga sem kérdezi meg az embereket döntés előtt, sőt az jogszabályok,törvények előterjesztése előtti kötelező egyeztetést sem hajlandó megtenni!Jól mutatja, hogy Orbán az ellenzéki képviselők kérdéseire, melyre érdemi válasz kellene adni volt már úgy ,hogy az érdemi válasz helyett...
bence
Engem a 12 évük alatt még soha , senki nem kérdezett meg a fidesz részéről !
namihami
Á 7 milliárdért.
És azért, hogy az emberek pontosan tudják/ tudhassák, mi a véleményük, azt már a nyomdábaadás előtt össze is számolják!
dr. prédikátor
HAZUDSZ mocskos more!!! CSAK AZ AGYMOSOTT BIRKÁKAT ÉS A NER LOVAGOKAT VONJÁTOK BE!!! AZ ORSZÁG TÖBBSÉGE SZARIK A POFÁTOKRA TE SZEMÉT NEMZETVESZTŐ HAZAÁRULÓ TÖMEGGYILKOS FÉREG!!!
csak úgy....
orbán egy ügyes szemfényvesztö ,nincs az a shikari kategóriás alak, aki ne dölne be neki...
kereső
Tényleg! Utólag! Mert a szankciókról már döntöttetek- igen, te is te gerinctelen , gyáva. Mint ahogyan utólag volt nemzethy konzultáció?? irányitott válaszokkal a "nemváltásról", mait megfejeltetek egy népszavazással- holott erről már előzőleg törvény születetett. De nem vagy hajlandó "konzultálni" az európai ügyészségről, hiába született abban a tárgyban 600+ ezer támogató aláirás. Nem tartod be a saját magad általi törvényeket- nem vagy hajlandó komoly!!! tárgyalást folytatni a mindennapi életet meghatározó, befolyásoló kérdésekről- nem volt tárgyalás az egyen tankönyvről, a pedagógusok életpálya modelljéről, a klik-ről, a tanárok bevonásával. Nem volt tárgyalás-érdekegyeztetás az iskolák egyházi kézbe adásáról, a szociális szféráról...és folytathatnám a sort. Egyszerúen vérlázáitó az a hazugság áradat , amivel elárasztod az országot- rombolva erkölcsöt és mindent ami emberi. És e közben nem felejtkezel el a hazaárulásról sem, meg az ország kifosztásáról- a falvakban gazdasági???!!! döntéseid értelmében megszúntek a takarékszövetkezetek, most számolódnak fel véglegesen a postahivatalok, el veszed a falvak vagyonát képező infrastruktúrát, amelyet a falvak lakói a saját pénzükből valósitottak meg- a vizmúveket, a szenyvizkezeléssel együtt, a kiépitett gáz vezetéket- amelyet a falvak lakossága fejlesztési hozzájárulással fizetett ki anno. Tudod, hogy ez mind mivel jár?- drasztikusan romlik a falvak lakosainak életminősége. Az utak olyan "minőségúek", hogy szerencsés az, aki tengelytörés nélkül megússza, ha a orvoshoz kell menni- mert orvos, 30 km-es körzetben nincs. Ez a ti világbajnok kormányzás 12 évének eredménye. Állj a tükröd elé- és köpd szembe magadat.
drrotf
Most hogy nem tudok túllépni Orbánnak azon a kijelentésén hogy az embereket megkérdezik jutott az eszembe egy pár utóbb hozott intézkedése.Megkérdezték az embereket hogy mit szólnak a KATA eltörléséhez?Tudják hogy mit szólnak az emberek ahhoz hogy a napelemes rendszert ma már az áram tárolása miatt akkuval is fel kell szerelni, mert a hálózatra már nem lehet terhelni a fel nem használt áramot?A gáz rezsi csökkentett árának megállapításakor tudták és megbeszélték a döntésük előtt a magyar emberekkel , hogy a korábban kötött szolgáltatási szerződéseknél a gáz felhasználásának módja lényegtelen volt mert az az ár megszabásánál teljesen lényegtelen volt ez a körülmény,de most már augusztus 1-től lényegessé akarják tenni ezt és sokkal magasabb árat fog majd fizetni az aki a gázt a szerződésében csak fűtésre használja,de a valóságban vegyesen mindenre /fűtésre, vízmelegítésre, főzésre/ és arról is konzultált a kormány hogy ezért majd a gáz szolgáltatási szerződést módosítani kell.Ezekről a húsba vágó kérdésekről nem méltóztatott a döntés előtt Orbánnak megkérdezni az embereket, mert úgy gondolja, hogy azért választották őt miniszterelnöknek az emberek hogy ilyen "piti" kérdésekben, amelyek viszont az emberek életét jelentősen befolyásolják Ő döntsön egy személyben , mert szerinte ez nálunk, a hazai viszonylatban így "demokratikus"!
ómió
És ez csak egyik aspektusa annak, amiért nem efftársi!
Logogrif
Kecóka megint blöfföl : a népszámlálás mennyiben adhat választ a "kór"-mányzás mikéntjére ? Süke-bóka!
Lepényleső
...be,aztán be is intenek nekik miután kizsebelték őket,- és az lesz amit a nagy bán nagy álmaiban lát?
gina
Mocskos hazug szemét,,,hogy van pofája ennek az elmebetegnek ///
yell
Orbán és a Fidesz tényleg megcsinálta. Szó szerint, azt sem lehet elhinni nekik, amit kérdeznek.

nepszava.hu/3172561_nemzeti-konzultacio-kerdesek-elemzes
evacica
Hát Orbánnak igen vastag bőr van a képén! Úgy hazudik mint a vízfolyás, de sajnos még mindig sok olyan egyszerű ember van aki el is hiszi ezt a sok hazugságot! Ez a konzultáció mint a több is csak a pénzt viszi valamelyik haver zsebébe, de értelme nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.