Jót tehet majd nekünk.

Balog Zoltán szerint hálát kellene adnunk azért, hogy most szűkölködhetünkMTI/Balogh Zoltán

Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a református.hu-nak adott interjújában az aktuális kihívásokról is beszélt. Gyermekkorának szűkös évtizedeit felidézve elmondta:

Szerényebben éltünk, a hit mégis boldoggá tudott tenni bennünket. Nem a gyermekkor messzeségbe vesző szépsége miatt mondom ezt, hanem abból a közös keresztyén tapasztalatból, hogy nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága. Minden helyzetben lehet és kell hálát adni. Ez is segít a bajban. Adjunk hálát azért, hogy a hét szűk esztendő a hét bő esztendő után jön! Igaz, hogy újból szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet majd nekünk is, a világnak is.

Balog Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy „az elmúlt években sem jutott mindenkinek a gyarapodásból – szemléz az index.hu. Vegyük észre azokat, akiket nálunk is jobban sújt a válság, és egzisztenciálisan ellehetetlenülnek.” De odáig merészkedett, hogy a kormány működésére vonatkozóan is megfogalmazott pár gondolatot.

Emellett jelezhetjük mind a társadalomnak, mind a kormányzatnak a terhek arányos elosztásának igényét, vagyis aki jobban gyarapodott az elmúlt években, az vállaljon ebben a válságos helyzetben többet. És akinek kevesebbje van, az is vállaljon

– hangsúlyozta.

Forrás: index.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága pispekúr! Tudja egyáltalán, miről beszél? Mikor "szűkölködött"?? Hálát adhat Orbánnak, a püspöki stellungért, nem kevés jutalomért a református egyháznak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Akkor, most Brüsszelnek, vagy Washingtonnak "hálálkodjunk"!?
Emmersson71
Úgy megnézném az aszkéta Balogh páter celláját!
simmering73
"Az állammal összefonódott, Istentől eltávolodott, prostituálódott magyar egyházak sorban állnak elő, hogy felkészítsék a híveiket és a magyar társadalmat az Orbán-rendszerben való éhezésre, a fázásra, az eladósodásra és a nyomorra, s mindezt Isten akaratának, nem egy fasiszta diktatúra által okozott gazdsági csődnek mutatják be...
...A heródesi hatalomnak, az orbáni fasiszta diktatúrának önmagát eladó református egyház püspöke, a zsarnokság volt “emberminisztere”, Balog Zoltán keresztényi erényt kovácsol a diktatúra által előidézett nyomorból, annak szó nélküli elviseléséből."
nepszava.us/a-herodest-tamogato-egyhazak-mar-keszitenek-fel-a-nyomorra-isten-akarata-az-ehezes-es-a-fazas/
Havanagi
@CsipkeRózsa: Ez püspök? Elhányom magam az ilyen geciktől.
Lepényleső
... ezek pont a szerénységükről híresek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.