Jót tehet majd nekünk.

Balog Zoltán szerint hálát kellene adnunk azért, hogy most szűkölködhetünkMTI/Balogh Zoltán

Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a református.hu-nak adott interjújában az aktuális kihívásokról is beszélt. Gyermekkorának szűkös évtizedeit felidézve elmondta:

Szerényebben éltünk, a hit mégis boldoggá tudott tenni bennünket. Nem a gyermekkor messzeségbe vesző szépsége miatt mondom ezt, hanem abból a közös keresztyén tapasztalatból, hogy nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága. Minden helyzetben lehet és kell hálát adni. Ez is segít a bajban. Adjunk hálát azért, hogy a hét szűk esztendő a hét bő esztendő után jön! Igaz, hogy újból szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet majd nekünk is, a világnak is.

Balog Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy „az elmúlt években sem jutott mindenkinek a gyarapodásból – szemléz az index.hu. Vegyük észre azokat, akiket nálunk is jobban sújt a válság, és egzisztenciálisan ellehetetlenülnek.” De odáig merészkedett, hogy a kormány működésére vonatkozóan is megfogalmazott pár gondolatot.

Emellett jelezhetjük mind a társadalomnak, mind a kormányzatnak a terhek arányos elosztásának igényét, vagyis aki jobban gyarapodott az elmúlt években, az vállaljon ebben a válságos helyzetben többet. És akinek kevesebbje van, az is vállaljon

– hangsúlyozta.

Forrás: index.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága pispekúr! Tudja egyáltalán, miről beszél? Mikor "szűkölködött"?? Hálát adhat Orbánnak, a püspöki stellungért, nem kevés jutalomért a református egyháznak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Akkó' szűkölködjél egyedül, biztos jót tesz neked!...
CsipkeRózsa
Miért beszél többesszám első személyben, ő is szűkölködik? Nem hiszem.
sunoge
Hihetetlen, hogy ezek a szemforgató hazug papok mindig feltűnnek, mint a tarack a konyhakertben.
Nessy
Drága pispekúr! Tudja egyáltalán, miről beszél? Mikor "szűkölködött"?? Hálát adhat Orbánnak, a püspöki stellungért, nem kevés jutalomért a református egyháznak!
justhpeter
A szégyenkeresztény is megszólalt a "tűrj békével" üzenet jegyében. A hazudozáson és a provokáláson kívül máshoz nem ért.
Yoda69
Balog igét hirdet a birkáknak, hogy örüljenek a szűkölködésnek, majd a luxus mercijen távozik a yacht-klubjaba.
yell
Balog Zoltán ezzel árulta el, hogy SEMMIT nem tud Istenről.
A "Jézusozók" SEMMIT nem tudnak Istenről - ezt írd és mond!
yell
Ahogy a rossz keveredik a jóval bennem...
Olyan... furcsa - olyan Starnger Things
134.bátor
Rohadt pedofil! A többi is mind! Ne rajtunk èlősködjetek,1000 ève szîvjátok az emberek vèrèt! Na jó, ti csak 600.
kormanyos63
Komolyan kérdezem, ez az álkeresztény, farizeus, képmutató fidesz, és orbáncsicska normális amikor ilyen marhaságokat beszél??
NEM!!!
Macskaszem
Nem 7, hanem 12 bő eszetendő volt a NERenceknek. És nekik eztán is az lesz, jól megemelték a fizetéseiket, plusz a sokszorosát még hozzá lopják. Rohadt érdekkeresztény szentfazék miatt szabályt kellett változtatni, hogy püspök lehessen. Igazi keresztény el sem fogadta volna.
nejlontacskó
Albínó patkány, ne ezért adjál te hálát, hanem azért, hogy még nem futottunk össze!!!
csipetke
A családdal épp most vertük a seggünket a betonhoz örömünkben, hogy most szűkölködhetünk majd. Milyen érdekes, még Ukrajnában se drágultak annyira az élelmiszerek, (sőt Európában ebben mi vagyunk az elsők) de könnyű az ukránoknak, ott nincs háborús veszélyhelyzet,mint nálunk...
yell
Balog "sátánista fideszes" Zoltán semmit nem tud Istenről!
csipetke
@csipetke: Ja,és Baloghnak jár a szája? Nyakig vagyunk a sz@rban, a tanárok béremelése a kanyarban sincs, és száz más
fontosabb dologra is kellene a pénz, de érdekes módon az egyházaknak még mindig szórják a lóvét...
csak úgy....
szar lesz ennek a faxinak a pokolban! shikarival ülnek majd egy kondérba az értelmi szintjük és az állítólagos kersztény vallásuk megcsúfolása miatt!
amortizáltok
@Macskaszem: jön ám kutyára teherautó már el is indult majd odaér a szólás nem szokta önmagát meghazudtolni.
drrotf
Balog Zoltán volt miniszter, most egyházfi cikkben idézett mondatai igazolják azt hogy az egyház szerepe az állam életében azt a lelki támogatást adja amit más szervezet nem tud biztosítani a híveinek!Az egyház arra biztatja most az embereket hogy nyugodjanak meg , a hét szűk esztendő ami most következik, szerintem már folyik egy-két éve, annak hálát kell adni,nem kell lázongani .Ez a beszéd a nyomorúságos élet elviselésére és nem az ez elleni lázadásra biztatja az embereket.Nem mindenütt tanúsít az egyház ilyen "bátor" magatartást.Dél-Amerikában a szegények mellé állt és ott egészen más szerepet töltött be az államok életében mint Európában , és ahol az egyház elismertsége még mindig nagyobb mint ezen a földrészen ahol mi élünk!Ez szerintem nem véletlen!Nálunk az egyházak és az áll összefonódik, nem szét vált, pedig az Alaptörvény is ez utóbbit írja elő, de ez csak a törvényben van előírva, a z életben az ellenkezője fordul elő!Balog püspök úr a példa erre, aki előbb egyházfi majd miniszter majd újra egyházfi, püspök volt illetve lett!Ő tudja igazán hogy nincs itt szétválasztva senki és semmi, az egyházak és az állam ugyanúgy működik együtt mint a XX.-dik század elején vagy a XIX.-dik században!Mi magyarok is látjuk, hogy az állam milyen anyagi segítséget nyújt az egyházaknak, a templom felújítások akkor is rendületlenül folynak amikor más létesítmények megvalósítását elhalasztja a kormány, és a minden napi életét is az egyházaknak a rezsi költségek tekintetében eltérően határozza meg , előnybe részesíti még azokkal a szervezetekkel szemben is akik az egész lakosság érdekeinek érdekében kell hogy működjenek, /például az önkormányzatok/Hálából az egyház csendesít és nem lelkesít!
kormanyos63
@csipetke: Nálunk dettó ugyanez játszódott le!!
Kurvára {fogunk a szűk hét esztendőnek, vagy akár még többnek "örülni"!!
Jobb let volna mindenkinek, ha Balog pespök befogta volna a ppfáját!
amortizáltok
az unokáidat is akkor etesd meg naponta 3-4 x is hálával majd nem élik egy idő után túl !!! de kösz a barom ötleteidből nem kérjük " tultoltad megint a BICIKLIDET "
kereső
Na, ez is bort iszik, és vizet prédikál. Nincs ocsmányabb, mint egy magát kereszténynek eladó farizeus.
bencemacska
A püspök imitáció úr ezt akarta idézni, de úgy látszik nem sikerült:

"Szűkölködünk nagy mértékben segedelem nélkül,
Reménykedünk, örök Isten, Te légy segítségül.
Dicsérhessünk, és lehessünk Jézus szava hallgatói, igaz megtartói."

A háború után nagyon sokszor idézték ezt a dicséretet istentisztelet közben a papok. Szvsz ennek egy nagyon falls magyarázatát próbálta adni a Balog!
Szerintem a "segedelem nélkül" azt jelenti, hogy az állam nem tesz semmit az általa okozott gazdasági katasztrófa enyhítésére!
magyar1
Na akkor Balog ezt mondja el a milliárdosoknak meg a havi 4 millából élő vezetőknek. De azok pont a mi bőrünkön nem szűkölködnek még most sem.
ómió
Akkor, most Brüsszelnek, vagy Washingtonnak "hálálkodjunk"!?
Emmersson71
Úgy megnézném az aszkéta Balogh páter celláját!
simmering73
"Az állammal összefonódott, Istentől eltávolodott, prostituálódott magyar egyházak sorban állnak elő, hogy felkészítsék a híveiket és a magyar társadalmat az Orbán-rendszerben való éhezésre, a fázásra, az eladósodásra és a nyomorra, s mindezt Isten akaratának, nem egy fasiszta diktatúra által okozott gazdsági csődnek mutatják be...
...A heródesi hatalomnak, az orbáni fasiszta diktatúrának önmagát eladó református egyház püspöke, a zsarnokság volt “emberminisztere”, Balog Zoltán keresztényi erényt kovácsol a diktatúra által előidézett nyomorból, annak szó nélküli elviseléséből."
nepszava.us/a-herodest-tamogato-egyhazak-mar-keszitenek-fel-a-nyomorra-isten-akarata-az-ehezes-es-a-fazas/
Havanagi
@CsipkeRózsa: Ez püspök? Elhányom magam az ilyen geciktől.
Lepényleső
... ezek pont a szerénységükről híresek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.