A kormány bombás konzultációs plakátot tett közzé a Facebookon és ilyenek kerültek ki a közterületekre is. A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc emiatt írt levelet a Magyar Reklámszövetségnek.

Szűk egy héttel ezelőtt derült ki, milyen kérdések szerepelnek majd a legújabb, sorrendben már a tizennegyedik Nemzeti Konzultációban. A kérdések alapján úgy tűnik, ezúttal álhírekről, nem létező szankciókról konzultál a kormány.

A magyar kormány nem sokkal később frissítette a borítóképét a Facebookon, amelyen a szankciókat bombaként ábrázolja, és ilyen plakátok kerültek ki a közterületi reklámhelyekre is.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője a Facebookon ízléstelennek nevezte a plakátot, amely miatt levélben fordult a Magyar Reklámszövetséghez. Mint írja,

„a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Kódexe alapján ez a kampány egyértelműen etikai szabályokat sért”.

A levélben arra kéri a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottságát, hogy haladéktalanul értékelje a kormány nemzeti konzultációs kampányát, és állapítsa meg az etikai vétséget.

Gelencsér Ferenc: „a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Kódexe alapján a kormány új kampánya egyértelműen etikai szabályokat sért”

Fotó: Facebook

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nnnna, ez se sok sót eszik már meg a jelenlegi státuszában.
Beszólt a Viktornak!?!?!? Miben bízhatott vajon?
kereső
Erkölcs, etika- a kormánnyal kapcsolatban értelmezhetetlen fogalmak. Hol él ez a reklámszövetség?
Törölt Nick
@Shikari: Melyik az a szankció amelyik téged tönkretesz? A gáz ára már a háború előtt elkezdett durván drágulni, szankció meg egyáltalán nincs rá. Olajra sincs szankció. Akkor mi tesz tönkre?
Egyedül a KÚRmány hibás a világrekord élelmiszer drágulásért, és minden másért is. Felelőtlen, antiszociális, kizárólag az ellopható pénzre ácsingózó szemétládák.
Törölt Nick
@Shikari: Most írtam lökött, előbb drágult az energia, mint ahogy kitört a háború. Szankció csak jóval később lett.
ómió
Ááááá! Szankciók "nincsenek is"! Pont, mint migráncs! Az a "nyóc csomag" is olyan "virtuális", mint szenil efftárs kézfogó partnerei!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.