Hátha bejön egy kis plusz.

A kormány épp azon dolgozik, hogy magánkézbe kerülhessenek a természetvédelmi területekMTI/Czeglédi Zsolt

Olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a kormány, amely lehetővé tenné, hogy magyarországi természetvédelmi területek magánkézbe kerüljenek – idézi a Greenpeace közleményét a telex.hu.

A törvényjavaslatban az áll, hogy ez csak a természetvédelmi kezelésért felelős szerv előzetes jóváhagyásával történhet meg – ugyanakkor a környezetvédelmi szervezet rámutat: „független természetvédelmi hatósági rendszer már rég nincs Magyarországon”.

Így a vevőnek csupán annyit kell tennie, hogy megígéri a szerződésben, hogy vigyázni fog a területen található természeti értékekre, és erről időnként írásban is beszámol – írták. Hozzátéve: a javaslattal egyértelműen a bevételszerzés a cél, ugyanis az indoklásból az látszik, hogy az „értékesítési potenciállal” rendelkező területeket akarják eladni. 

Úgy vélik, az állam bár felügyeletet továbbra is gyakorolhat, a jogérvényesítés közvetett lesz. „A valódi hatalom átkerül magánszemélyek kezébe, akiknek a terveit, az akaratát az állam csak közvetve, feltételekkel tudja felülbírálni.” 

Forrás: telex.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Semmi nincs biztonságban ezektől a hazaáruló tetvektől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.