A Pallas Athéné Alapítvány vagyona egyre nő.

 328 millió forinttal gyarapodott a Fidesz kedvenc közpénzzel kitömött tudományos alapítványaMTVA/Bizományosi: Róka László

 Pallas Athéné Alapítvány vagyonát 328 millió forinttal 281,5 milliárd forintra gyarapította a harmadik negyedév végére az alapítvány vagyonkezelője, az Optima Befektetési Zrt. – írja az MTI.

A közlemény szerint 246,5 milliárd forintot befektetési jegyben, 17,1 milliárd forintot bankbetétben, 17,6 milliárd forintot vállalati kötvényekben valamint 300 millió forintot ingatlanban tartanak.

Jelezték, hogy az alapítvány eddig összesen 13,1milliárd forint értékben 1694 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

Emlékeztettek arra, hogy az alapítvány köteles megőrizni a vagyonát, csak a befektetések hozamát használhatja fel az érvényben lévő szabályozás alapján. Az alapítványnak és jogelődjeinek eredetileg 266,4 milliárd forint vagyont juttattak – idézték fel.

Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről – írták a közleményben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A Pallas Athéné Alapítvány vagyona egyre nő, az apa férfi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rebel
Ezek százmilliókkal dobálóznak, miközben az emberek forintonkén számolják a betevőt. Rég használtam ezt a kifejezést, de most eljött az ideje: burzsuj kormány
Tökéletesen jól illeszkedik a Vármegyéhez és a Főispánhoz.
CsipkeRózsa
A fidesz vigyázzon, hogy Orbán, adott esetben, ne nyúlja le az összeszedett pénzüket.
balos
@CsipkeRózsa: Ezek a számok ,úgy szállnak a szélben,mint a fing a levegőben!
magyar1
Nem tudom ki agyalta ki az alapítványokat de az biztos, hogy ezek a csalásra lettek kitalálva.
ómió
A proli internacionálé meg kifosztva?!
csipetke
Hát, az tisztán látszik, hogy itt arra van pénz,amire orbán akarja. Abszolut úgy kezeli a közpénzt, mintha az a sajátja lenne. A tanárok béremelésével is Brüsszelre mutogatnak, pedig az állami alkalmazottak béremeléséhez Brüsszelnek semmi köze. Szórják a pénzt minden sz@rra, ami most felesleges,vagy halasztható. Felháborító,amit ez a dilettááns banda művel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.