Ahogy korábban mi is megírtuk, csütörtökön egy 84 éves asszonyt és az 55 éves, szívbeteg fiát is kilakoltatták Kőbányán. Három hete Belváros-Lipótváros Önkormányzata egy 67 éves, egyedülálló, krónikus beteg asszonyt lakoltatott ki.

Mi jön még ebben az országban? Tanárokat, tűzoltókat és ápolókat is fenyeget a kilakoltatás – Sokan rettegve várhatják a tavaszt

Fotó: Pixabay cco

A kilakoltatások kapcsán a G7 cikkében azt írja,

az egyre romló gazdasági kilátások miatt komoly megélhetési válsággal nézhetnek szembe már azok is, akik eddig stabil jövedelemből gazdálkodtak.

A lap hozzáteszi

tanárt, tűzoltót, ápolót is fenyeget kilakoltatás, megélhetési válság jöhet a közszférában.

A kilakoltatásokat a koronavírus-járvány idején ugyan felfüggesztette a kormány, ám egy ponton mégis újraindulhattak, annak ellenére, hogy a jogi értelemben vett veszélyhelyzet továbbra is fennáll. (Ennek magyarázata, hogy a járványügyi veszélyhelyzet 2022. június 15-én megszűnt, cserébe azonnal életbe lépett a háborús veszélyhelyzet.)

Ez azt is magával hozta, hogy a járvány alatt felfüggesztett végrehajtások és az új esetek együttesen szabadultak rá a rendszerre.

Eddig amíg a felmondott kölcsönszerződések tipikusan a középosztályt, addig a lakbér- és közüzemi tartozások a szociálisan sérülékenyebb csoportokat, például idősebbeket, fogyatékossággal élőket vagy többgyermekes családokat érintették. Ez a tendencia a jövőben meg fog változni. Már most is tapasztaljuk, hogy a megélhetési válság a munkaerő-piacon egyébként aktív, biztos jövedelemmel rendelkezőket is veszélybe sodorja. Fokozottan igaz ez a közszférában dolgozókra. Az utóbbi időben ügyfeleink között jelent meg kórházi ápoló, tűzoltó vagy tanár is. Fontos lenne felismernie a jogalkotónak, hogy a lakásvesztés megelőzése a legfontosabb cél, hiszen a lakhatás elvesztése automatikusan magával hozza a család szétesését, és gyakran a munkahely, így a társadalombiztosítás elvesztését is

– nyilatkozta a G7-nek Kiss Natália jogász, az Utcajogász csapatának tagja.

A kilakoltatások zöme Budapesten történik, a moratórium előrehozása miatt most sokan megmenekültek attól, hogy utcára kerüljenek, ugyanakkor tavasszal az ügyek száma valószínűleg még inkább emelkedni fog, főleg akkor, ha nem javul – vagy egyenesen romlik – a gazdasági helyzet.

Forrás: G7

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Namely: Akkor ápoljon téged majd a svábhegyi betegszamár, ha kórházba kerülsz, és nem lesz nővér a pocsék fizetésért! A hivatástudat ma sem hivatalos fizető eszköz, mint 60 évvel ezelőtt sem volt az!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És a nemfiizetőket mind "fenyegesse"!? Na, ne má'!
balos
@Shikari: Miért van egy olyan érzés az írómányaidban,hogy zavar a való világ?Netán önfelbaszó a családod?
Jozefina
Az újonnan megválasztott Brazil elnök Luiz Inácio Lula da Silva mondta:
"Senkinek sem érdeke, hogy egy olyan országban éljen, amely megosztott és állandóan háborúban áll. A béke, a szeretet és a remény új korszakában fogunk élni."
Ezt kívánom nekünk magyaroknak is!!!
Gyurka80
@m73: Azok is tettek azért, hogy kilakoltassák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.