Katonai jogokat érintő Btk.-módosítás és a szükségállapot fogalmát is átalakító alaptörvény-módosítás. Többek között ezek lépnek életbe 2023 júliusa helyett már idén novemberben. Erről még nyáron, egy 50 törvényt és jogszabályt módosító csomagban döntött az Országgyűlés.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nesze nektek hülyemagyar maffiahívők!
Azzal kampányolt a maffia, hogy a fiaitokat háborúba akarja vinni az ellenzék. Hát akkor most éljenezzetek! Ezt akartátok barmok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
mondtam,érik a polgárháború...nem nagyon hiszem hogy orbán fegyvert merne adni a tömegek kezébe...azok nem a választói...a nyuggereket,románokat meg nem tudja behívni...játszunk el a gondolattal...elképzelek magam előtt egy emberekből álló századot, ahová bejön egy csicska parancsot hirdetni hogy harchoz orbánért...mindenki gondolja tovább, aztán lehet háborúsdit játszani, nemzethy szarosok...
Macskaszem
Most akkor bárkit behívhatnak, vagy csak azokat, akik amúgy is jelentkeztek katonának?
BüdösQrva anyjukat, a NATO dolga, hogy megvédjen, vagy rosszul tudom, b@ssza meg.
kereső
Alkotmányos rend „felforgatása” = szükségállapot
A 2020-as Alaptörvény-módosításnak más, november 1-jétől életbe lépő fontos rendelkezése is van: ahogy korábban arról már szó volt, a rendkívüli jogrendekre vonatkozó szabályozását is átalakították. A szükségállapothoz és hadiállapothoz is hozzányúltak, és itt csökkentették hatról háromra a különleges jogrendek számát is.

1989 óta szükségállapotot csak nagyon indokolt esetben, erőszakos cselekmények elkövetésekor lehetett kihirdetni. Az új szabályozás szerint az erőszakos fellépés már nem kritérium, az alkotmányos rend ellen irányuló erőszakmentes fellépés is okot adhat szükségállapot kihirdetésére. Ahogy a törvény fogalmaz: „az alkotmányos rend megdöntésére, felforgatására vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló cselekmény” vagy „az élet- és vagyonbiztonságot tömeges mértékben veszélyeztető súlyos, jogellenes cselekmény”.
kereső
Tüntetgetünk, tüntetgetünk, sztrájkolunk, polgári engedetlenséggel élünk...???
Nessy
@CsipkeRózsa: Sokkal egyszerűbb büntetni, mint megoldani a problémáikat! És olcsóbb is! Ez a gárda már megkapta a béremelést!
kereső
Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is fogunk venni a választások után - mondta orbán 2018.március 15.-én. Négy évet várt vele...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.