Az Árnyékkormány szerint a magyar mezőgazdaságot már régen modernizálni kellett volna.

Közleményt adott ki a DK: Egy évtizedet elvesztegettek Orbán Viktor kormányai!
Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felső sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselő, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyűlésben dolgozó képviselő, mezőgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselő, az árnyékkormány szóvivője (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelős alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselő, a kormányprogramért felelős árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j). MTI/Kovács Anikó

Tizenkét év! Ennyi ideje lett volna az orbáni agrárkormányzatoknak, hogy a soha nem látott támogatási összegekkel felvirágoztassák a magyar mezőgazdaságot

- fogalmaztak. Mint írják, ezidő alatt nem hogy a nyugat, de a V4-ek is lehagyták a magyar mezőgazdaságot. Véleményük szerint többek között Font Sándor, Lázár János, Fazekas Sándor, Farkas Sándor, Győrffy Balázs és Nagy István kudarca és felelőssége a mai fenntarthatatlan rendszer kialakítása.

Most pedig Nagy István tárcavezető azt mondta, hogy a legfontosabb cél a mezőgazdaság modernizációja, az ágazat válságállóvá tétele. Kijelentjük, hogy ezzel már elkéstek. Egy évtizedet elvesztegettek Orbán Viktor kormányai! Ez idő alatt az egykor csodált és "bezzeg" mezőgazdasággal rendelkező Magyarország a szamárpadra került.

Kiemelték:

Amennyiben az elmúlt évtizedben a folyamatos ötletelés helyett a mezőgazdaság rendszerszintű problémáinak megoldására fordították volna a vezetők az energiájukat, nem kellenének árstopok és nem lenne 35 százalékos az élelmiszerinfláció!

Az Árnyékkormány szerint "egy felelős agrárkormányzat megkezdené a tűzoltást, és mindent megtenne annak érdekében, hogy a Bizottság minél hamarabb elfogadja a magyar KAP Stratégiai Tervet".

Tegyenek meg mindent a mezőgazdaságból és nem a mezőgazdaságért élő politikai kinevezettek, hogy az általuk okozott évtizedes hátrányt Magyarország minél előbb elkezdje ledolgozni.

Forrás: MTI/OS

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@sgl: Nagyon jól leírtad a jó q.va nénikédet,biztosan megdicsér érte,te szellemi agyhugyköves,fidesscsicska!!!Mehetsz a júdáspénzért orbanbasihoz,vagy a seggedre piros pöttyért az eltolcsi akjadékhoz!!!
lampa laz
@surdilloFUJT: most mi a faß bajod van? Azt írd le, h mivel nem értesz egyet szitkozódás helyett.
NKF
Jaj,drága Jó Istenem! Majd ezek megmentenek minket?
Oh,ments meg minket az árnyékszékkormánytól!
ESCOBAR
@Nessy: Ez így igaz! Rögtön a privatizáció után! Még a 90-es években megtörtént jórésze annak, amit itt leírtál!
ómió
Nem nagyobb intervallumot kéne hazudni, efftársak!?
Németh István
IGEN!!! DE !! > nem egy évtizedet, hanem 1998-tól valójában a kommunista bérenc, de azt tagadó trotyli - koalíció óta! 24. éve!!! Ugyan is ha akkor a FIDESZ a sarkára áll és a horn-szdsz szemetek maradványait elsöpri >> mert minden további nélkül, még viszonylag kis Eu. felháborodás mellett megtehette volna! Nem tette meg, így a fagyi nem visszanyalt hanem beborította a tisztességre épülő magyar polgárságot - amely ragacs alól nagyon nehéz kimászni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.