A Magyar Közlönyben is megjelent a vonatkozó szabályozás, csütörtöktől életbe lép az újabb árstop-intézkedés – írja az infostart.hu.

Nem kellett sokat várni: Kiderült, mikor lép életbe az új árstop

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány újabb élelmiszerekre, a tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjeszti az árstopot.

A Kormányinfón elhangzottak szerint a tojás és az étkezési burgonya esetében

a bruttó kiskereskedelmi ár nem lehet magasabb a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott árnál.

Az árstop a tojásnál 25 százalékkal, a burgonyánál 10 százalékkal csökkenti az árat, és a kormányzati közlés szerint várhatóan 0,1-0,2 százalékkal csökkenti az inflációt.

Az árstopokat a kereskedők kötelesek érvényesíteni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, és a csomagküldő kereskedelemben is. A kistermelői piaci értékesítés nem tartozik a hatósági ár alkalmazásának hatálya alá.

Forrás: Infostart

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Horizont: Pontosan, pont mint a cukor vagy az étolaj esetében. Kormányunk ismét nagyot alkotott, bravó. Ja, és újabban minden benzinkúton 3 napig van üzemanyag az árstop végett kis városunkban, érdemes csütörtökig tankolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Horizont: Nyilván azokon hozzák be a hiányt a kereskedők, amelyek még szabad árasak. Ez annyira egyértelmű, és kétlem, hogy azoknak nem akik ezeket a törvényt meghozzák. Például a bankok megadóztatása is kiken csapódott le? Nyilván az ügyfeleken. Olyan törvényt valamiért nem hoznak, hogy az állampolgárokat védjék, de ez is érthető, hiszen akkor biztos a bezárás szinte minden üzletben, mert képtelenek lennének kitermelni még a költségeiket is.
division
@Pálinkás Pál: Valahogy nem gondoltam még több mint 4 évvel ezelőtt, hogy idáig fajulnak a dolgok.
CsipkeRózsa
Az infláció nem fog csökkenni, mert a kieső bevételeket az egyéb cikkek árának emelésével bőven bepótolják. A kereskedők és a termelők nem a ráfizetésért dolgoznak, és mi is úgy tennénk.
simmering73
Sőt volt aki meg is tapasztalta. A tojás 100 ft volt, maradt annyi, kiirták 125 ft volt (sose volt), valamint egy ember csak 1 dobozzal vehet (tesco expressz). Köszönjük Emese.
division
@Pálinkás Pál: Szerintem meg nem csak én, legalábbis itt kint a való életben több barátom is így látja, pedig pont akkora fideszesek voltak mint én. A net az más, ott nem tudni ki és miért írja azt amit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.