Fogadj örökbe egy keresztet! címmel országos kezdeményezést indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a települések közterületein, utak mentén álló keresztek megmentésére, felújítására és állaguk megóvására.

Óriási ötlete támadt a KDNP-nek: mindenki fogadjon örökbe egy keresztetFotó: Facebook/Semjén Zsolt

Latorcai Csaba, a párt ügyvezető főtitkára, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára egy nemrég megújított bajai kereszt újraszentelésén azt mondta: a keresztek nem csupán vallási jelképek.

A keresztek annak a kétezer éves európai és magyar kultúrának a jelképei, amelynek köszönhetően a magyarság is otthonra talált, megmaradt és reményeink szerint tovább gazdagodik itt, a Kárpát-medencében – közölte, hozzáfűzve: a keresztek erkölcsi, kulturális és fizikai értelemben is igazodási pontok is.

A Bajáról indult kezdeményezést a KDNP felkarolta, és országos akcióvá kívánja tenni. Ezzel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy “miközben Európa nyugati felén éppen eltávolítják a kereszteket a különböző közösségi helyekről, mi, magyarok közösen, összefogással megőrizzük az örökségünket” – fogalmazott.

A keresztek felkiáltójelként azt üzenik: hogy őrizzük kereszténységünket, páratlan kultúránkat, “mert csak ez jelent valódi igazodási, tájékozódási lehetőséget a 21. században” – mondta az államtitkár. Latorcai Csaba közölte: a KDNP tagszervezetei 44 kereszt megújítását vállalták 2023 végéig.

Az érdeklődő civilek, intézmények, vállalkozások a [email protected] e-mail címen jelezhetik, hol, melyik kereszt felújítását tervezik – közölte.

Zsigó Róbert, a térség fideszes országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, hogy az országos kezdeményezés figyelmeztetni fogja a ma emberét a keresztény értékekhez való visszafordulásra, az azokra való támaszkodásra.

Forrás: MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Kössszz, álkeresztény fővadász, de nem kérjük. Nekünk a ner uralkodása óta már megvan a magunk keresztje.
Cipeljük és roskadozunk is alatta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Xebulon
Én is véremet adnám a lelki üdvözülésért, ha garantálnák, hogy feltámadok.
nezelodo
@Xebulon: Te ezek "garanciájának" bedőlnél? Viccelsz ugye?
kereső
"Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom erkölcsösség nélkül!"
Giovanni Alba
@kereső: ma, 17:03

Jeremy Bentham
1748. február 26. — 1832. június 6.
angol jogtudós, filozófus
Ezt csak azért, mert előbb vagy utóbb megjön a csipet csapat, és sajátos erkölcsi magaslatukról kezdik osztani az észt a forrásmegjelölés hiánya miatt.
No meg azért is, hogy ne kezdjenek már itt is lipsizni meg kommunistázni.
Remélem, ezzel most jól elrontottam a kisstílű szórakozásukat.
vacsi
@csagyi: Szerintem ez a kép senkinek sem vonzó - akár vallásos, akár nem. Hogy lehet ekkora baromságot kitalálni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.