A szankciós politika nem elvi kérdés, emiatt ugyanis az energiaárak az egekbe szöktek, ez pedig évente 10 milliárd eurós hiányt jelent a magyar gazdaságban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésén, pénteken Budapesten.

Úgy fogalmazott: lehet politikai játékot játszani, de ez nem egy tényleges zsaroló eszköz az unió kezében. "Bennünket nem lehet sarokba szorítani", aki így akar tárgyalni, sosem fog célt érni – hangsúlyozta.

Pimaszkodásnak, károkozásnak nevezte a folyamatot, és kijelentette: források nélkül a magyar gazdaság "zöldítésének" programját a világpiacról, például kínai hitelből is finanszírozhatja az ország.

Orbán Viktort nem lehet sarokba szorítani, ha kell, a kínaiaktól vesz fel hitelt

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Szólt arról is, hogy a kormány a válság idején sem adja fel nemzetstratégiai céljait. Bővülni fognak a családtámogatások, a munkahelyeket is fontosak a kormány számára de ugyanígy a nemzetegyesítés kérdése is – hangsúlyozta.

A határon túli magyar közösségek vezetőinek azt ígérte: bár új nagyberuházások várhatóan nem indulnak a következő egy-két évben, nem arról akar tárgyalni velük, mi hogyan nem valósulhat meg, hanem arról, mi hogyan lehetséges.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjében kiemelte: a jelenlegi egy nemzeti kormány, amelynek a magyar állam a magyar nemzet önkifejeződése, az értelme és célja az, hogy a magyar nemzet fennmaradjon és a magyarok életminősége javuljon. A nemzet akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad – jelentette ki.

Úgy vélte, ehhez kell egy erős Magyarország, amely politikailag, gazdaságilag és diplomáciailag, hátországot biztosít, kell az alkotmányos környezet, az intézményrendszer – ennek része a Máért –, az identitásmegőrzés, a nemzet közjogi egyesítése, továbbá az, hogy a magyarság politikai szervezetei és pártjai meghatározó szerepet játsszanak a körülöttünk lévő országokban. Mindez együtt jelenti a nemzeti, patrióta politikát – mutatott rá.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Őt nem lehet sarokba szorítani, ezért mi fizessünk esetleg kétszeres kamatot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Rohadt szemét, ezzel csak az a baj hogy a nép fizeti vissza te aljas moslék,,,
telegdilaci
@CsipkeRózsa:Nem ez lenne az első hitel,már a BP-Belgrád vasútvonalat is Kínaiak építik Kínai hitelből,és a PaksII Orosz hitelről nem is beszélve hogy tudja ezt az Ország kifizetni erről kellene ennek a baromnak nemzeti konzultációt indítani meg kérdezni a lakosságot hogy egyetért a Kínai Hitel felvételével,nem baromságokról!
Peller Anikó
@telegdilaci: Ne szívass már, nemzeti konzultációt?

Iszen bármikor megteheti, inzultációval vagy anélkül.
evacica
Na ez az ember a haza árulója! Mindent elkövet a hazája és a nép ellen hatalmának megtartása érdekében, neki semmi sem drága ezért! Mikor ébred már fel ez a birka nép?!!
Törölt Nick
@Maccska: Úgy érted felháborító, hogy nem engedték lopkodni a pénzt, mert arra kellett költeni amire adták? Mert más baj nem volt az IMF hitellel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.