Ezt mondta az Amerikából az ellenzéknek küldött pénzekről Korányi Dávid, az Action for Democracy (AFD) vezetője a Telexnek.

Korányi Dávid szerint a szervezet egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett, és nem pártpolitikai célra használta az amerikai pénzeket Márki-Zay Péter szervezete.

Korányi Dávid megszólalt Márki-Zay 2 milliárd forintos kampányáról: "Nem a CIA által vezérelt gyíklények pénzéről van szó"

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem a CIA által vezérelt gyíklények pénzéről van szó

Majdnem kétmilliárd forintot kapott 2022 első felében az Egyesült Államokból a Mindenki Magyarországa Mozgalom. A magyarországi törvények a rendszerváltás óta szigorúan tiltják pártok külföldi kampányfinanszírozását.

Márki-Zay Péter, az MMM elnöke és az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnöke szerint ők mindenben jogszerűen jártak el. Indoklásában kifejtette, hogy azért nem valósult meg a külföldi pártfinanszírozás, mert a pénzt nem pártok, hanem az ő civil mozgalma kapta.

Az Action for Democracy (AFD) vezetője Korányi Dávid a Telexnek elmondta, hogy támogatásuk nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás volt.

Azt pontosan most sem tudni, hogy az összegek honnan származnak és kik adták az MMM-nek továbbutalt adományokat az AFD-nek. A szervezet vezetője szerint külföldön élő magyar állampolgároktól jött a pénz.

"Nem a CIA által vezérelt gyíklények pénzéről van szó, hanem magyar diaszpórában élő állampolgárok donációja”

- mondta Korányi a Telexnek, aki jelenleg Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként dolgozik.

A lapnak elmondta, hogy először sokkolta a kormányzati lejáratás, és értetlenül áll az egész előtt, hiszen szervezete már márciusban kiadott egy sajtóközleményt a támogatásról. Úgy véli, hogy az egykori miniszterelnök-jelölt a támogatásról nyíltan kommunikált.

Szerinte a A4D egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett.

Forrás: Telex.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Gondolom még egy jó félévig elnyomozgat a hatóság, de ez a Korányi féle nyilatkozat tisztán mutatja, hogy a kormány és a mögötte álló pártok minden aljasságra képesek, hogy az ellenfeleiket befeketítsék!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Hányszor kell még megírniuk, elmondaniuk, hogy ez a pénz milyen forrásból és milyen céllal gyűlt össze!? Hazugsággal meghintve, még meddig támad a kormánypárt?

Arra lennék kíváncsi, a kormánypárt hány százmilliárdot lopott ki a közös kasszánkból, amit kizárólag reklámra, kampányadakozásra, határon tuliak jól tartása, megnyerése érdekében hazudozott, a mi rovásunkra?
csak úgy....
@CsipkeRózsa: orbénék ezzel és ilyesmikkel tartják láncon az ütödött,hiszékeny,buta híveiket!-közben ök azt csinálnak, amit éppen akarnak...
csak úgy....
@Maccska: ök orbánt és a fidesz garnitúrhát pénzelték te ütödött!
drrotf
Gondolom még egy jó félévig elnyomozgat a hatóság, de ez a Korányi féle nyilatkozat tisztán mutatja, hogy a kormány és a mögötte álló pártok minden aljasságra képesek, hogy az ellenfeleiket befeketítsék!
bencemacska
Mióta nem politikai tevékenység a választás? Tudtommal csak pártok indulhatnak a választáson.
Szvsz. az előadott célból összegyűjtött pénzt csak a választások lezajlása után lehetett volna átadni.
Csizmás Kond
Márpedig ha milliószor ismételgetik akkor is kampánytámogatás volt ugyanis arra ment el a pénz nem egyébre.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ezt mindenki tudja...még te is csak valamiért nem tudod megállni hogy ellent ne mondj...
Csizmás Kond
@KisTehen: ...mozgalmipolitikai célokra...
Csizmás Kond
@Maccska: ...és akkor ha megnyerte volna a választást akkor nem miniszterelnök lett volna hanem edukációselnök...az ilyen dumákkal az oroszok medvét ölnek...:)))
szaboria1
Mégy egy a választás lezajlása után is érkezett pénz. Ami a Márky Z. mozgalmához ment. Tehát nem pártok kapták.
Törölt Nick
Lehet hülye magyarázatokat gyártani, de a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt. Innentől bukik az összes fidióta elmélet.
Ha az összes pénzt Seychelle-szigetek-i nyaralásra költi családostul, akkor is legfeljebb az adományozó amerikai szervezet kérheti számon, a magyar tolvajkormánynak semmi köze hozzá.
Majd ha orbán elszámol a Sorostól kapott pénzeivel, akkor ugathat. De azt még senki nem látta, mégis jó.
Idióta egy ország ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.