Nem javasolja a visszatartott 3000 milliárd forint feloldását az Európai Bizottság. Baljós jel két héttel a végleges döntés előtt. A helyreállítási pénzek eléréséhez a magyar kormánynak további feltételeket kell majd teljesítenie.

Népszava: 3000 milliárdos uniós támogatást fagyasztanak be, a helyreállítási pénzek folyosítását szigorú feltételekhez kötik

Fotó: pixabay.com

Az Európai Bizottság (EB) jövő heti ülésén azt fogja javasolni a tagállami kormányoknak, hogy függesszék fel a Magyarországnak 2021-2027 között járó felzárkóztatási támogatások egyharmadát – 7,5 milliárd eurót (nagyjából 3000 milliárd forintot) – az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos és a jogállami normák megszegéséből eredő kockázatok miatt. 

A Népszava értesülése szerint a biztosi testület azért döntött így, mert úgy ítélte meg, hogy Magyarország nem teljesítette maradéktalanul azokat a korrupcióellenes intézkedéseket, amelyekre még a nyár folyamán vállalásokat tett. Az EB ugyanakkor arra készül, hogy zöld utat ad a magyar helyreállítási tervnek, de a mintegy 5,8 milliárd euró (2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás odaítélését nagyon szigorú feltételekhez köti.

Ahhoz, hogy a közösségi források folyósítása egyáltalán megkezdődhessen a járványügyi gazdaságélénkítő alapból, a kormánynak 27 feltételt kell majd teljesítenie.

A Népszava információi szerint mielőtt az Orbán-kormány egyetlen fillért is láthatna ebből a közösségi forrásból, 27 feltételt kell majd teljesítenie. A Brüsszelben mérföldköveknek nevezett elvárások között szerepel annak a 17 intézkedésnek a végrehajtása is, amelyet a jogállamisági eljárás keretében kérnek számon a magyarországi hatóságokon. Ezt kiegészítik azok az igazságszolgáltatási reformok, amelyeket például az Országos Bírói Tanács hatáskörének a bővítéséhez kapcsolódnak. A helyreállítási tervről szintén a tagállamok pénzügyminiszterei mondják ki az utolsó szót, várhatóan december 6-i ülésükön.

Forrás: Népszava

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Philip Marlowe: ha valaki ma ilyet komolyan kérdez, az vagy fizetett provokátor, nagyarul hazaáruló, vagy agyhalott.
...egészen elképesztő :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Nagyon helyes, ez a tolvaj törpe és maffiozó bandája nem is érdemel mást,, itt a Brüsszel elleni vétók és gyülölködésekre a válasz hahahahhahahahah
Béla333
A maffia addig-addig harcolt Brüsszel ellen, amíg végre sikerült nekik "megállítani"!
www.6300.hu/2020/03/14/allitsuk-meg-brusszelt/
Alfa
egy centetsem szabad oda adni ennek a korrupt keresztényorgiás kurmánynak, mert ellopják,és asaját családra fidesz-ner hivekre költik
egy velejéig romlott kamukeresztény zsivány banda az egész orbán szekta
Gazella
@gina: már a szlovák szorgalmazza, hogy töröljék a vétózási jogot, vagy vonják meg Magyarországtól.
Eladott Ország
Orbán rendszere nem reformálható( irreverzibilis), mert akkor egyből megbukna a geci és bandája. "Kutyából nem lesz szalonna."
Gazella
@gina: pontositok a csehek, de már egyre több EU állam követeli, hogy töröljék el a vétó jogot.
human
Annyit kellene tennie Orbánnak, hogy innentől nem lopnak. Ennyi. Az EU nem fogja nézni, hogy eddig hány ezer milliárdal lopták meg Orbánék az embereket. Orbán örüljön ennek és bassza zsebre végleg a mancsát!
Aki Én
@Philip Marlowe: ha valaki ma ilyet komolyan kérdez, az vagy fizetett provokátor, nagyarul hazaáruló, vagy agyhalott.
...egészen elképesztő :(
lampa laz
Nem brüsszelezni kellene, hanem Orbánt elzavarni a büdöspcsba. Szégyen, h még mindig vannak szekértolói ennek az enyveskezü bandának.
csak úgy....
@KisTehen: durcásnak tünsz ki bocc és árulkodós vagy! :) beérett a bumfurdi orbáni lopós és hazudós politika gyümölcse! nix suska..
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09:37 ☻ Orbán 2003-ban és 2006-ban elzárta volna Magyarországot az Uniós pénzektől. Kérése meghallgattatot. Akkor mire ugatsz, te fidszes hülye f*szkalap?! ( lásd: ma, 09:39)
ómió
Aki tisztában van vele, hogy bolsi tetveknek az se hihető el, amit kérdeznek, az ezt már előre tudta!
Aki Én
@Philip Marlowe: te is szopsz, te faszagyú. Csak te élvezed.
@KisTehen: mi közünk hozzá?
human
@Philip Marlowe: A saját konzervatívnak nevezett Lánczi Andrásotok maga vallotta be, hogy igenis lopnak. Csak ők ezt a párt legfőbb politikai programjának nevezik. Ettől ez még lopás. Tőlem akár az almát is nevezheted körtének holnaptól. Attól még az alma marad. Legfeljebb a nálad értelmesebbek furcsán fognak rád nézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.