Z. Kárpát Dániel szerint pártja megduplázta volna a sajátos nevelési igényű gyermekek utaztatását szolgáló költségtérítését, de ezt a Fidesz-KDNP képviselői elkaszálták. 

A Fidesz ismét elutasította a fogyatékossággal élő gyermekek megsegítését – közölte a Jobbik alelnöke vasárnap online sajtótájékoztatóján az MTI híre szerint.

A Jobbik szerint a Fidesz ismét elutasította a fogyatékossággal élő gyerekek megsegítését

Fotó: Facebook/Jobbik/videórészlet

Z. Kárpát Dániel elmondta: a parlament törvényalkotási bizottságában a Fidesz-KDNP-nek lehetősége lett volna a sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik támogatására, mégsem tette ezt.

Az ellenzéki politikus ismertetése szerint ha sajátos nevelési igényű gyermekek lakóhelyén nincs olyan intézmény, ahol fejlesztésüket, ellátásukat meg lehetne oldani, akkor másik településre vivésük esetén "megalázóan alacsony", kilométerenként 21 forintos költségtérítés áll rendelkezésre.

A Jobbik ezt az összeget megduplázta volna, azonban a Fidesz-KNDP költségvetési okokra és a szankciókra hivatkozva nem támogatta – mondta Z. Kárpát Dániel.

Tájékoztatása szerint javaslatuk 1,5 milliárd forintos költséget jelentene, ugyanakkor a kormánypártok legutóbbi plakátkampánya 8 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

Úgy vélte, ez tökéletesen mutatja, hogy miként vélekedik a Fidesz a családokról. Mint felidézte, pártja ezt tapasztalhatta, amikor az alapvető élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek "rekorderáfáját" le akarták nullázni, valamint családi kártya bevezetésével kívánták megduplázni a családi pótlékot.

"Az összes hasonló javaslatra nemet mond a Fidesz" – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, jelezve: az érintettek érdekeinek képviseletét a Jobbik mindenképpen folytatni fogja.

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
A fidesz szemében csak a gazdag család a család. És minél gazdagabb, annál nagyobb támogatást kap.
Többek közt a szegények pénzéből is, mert áfát a legszegényebb család is fizet.
CsipkeRózsa
Kell a pénz a hitoktatóknak, és az iskoláiknak.
Nessy
Ez a keresztény, jobboldali,családbarát kormányunk! Akivel probléma van, gyerektől a felnőttig, annak népgazdasági haszna nincs, csak sokba kerül, az oldja meg a problémáit! Ha nem megy, kéretik az "egyenesen át" távozni, gyorsan, csendben, otthon! Szakadjon rájuk az ég!
drrotf
Most nyilatkozta Novák Katalin hogy ahol baj van ott segítenek4igaz ezt Ukrajnában nyilatkozta!LEHET HOGY EZ ITTHONRA NEM VONATKOZIK, DE AZ IS LEHET HOGY AZÉRT NEM SZAVAZTA MEG A 134 BÁTOR KÉPVISELŐ A PÉNZBELI TÁMOGATÁST AZ UTAZÁSI KÖLTSÉGEK NÖVELÉSÉRE, MERT ENNEK HIÁNYÁT NEM TEKINTETTE BAJNAK.EBBŐL KÖVETKEZIK AHOL NINCS BAJ OTT NEM SEGÍTENEK.IGAZUK LEHET A KÉPVISELŐKNEK HOGY A PÉNZ HIÁNYA AZ NEM BAJ, MERT AZ EGY TRAGÉDIA AMIT EZ A 134 EMBER NEM ÉRZÉKEL!
Törölt Nick
A fidesz szemében csak a gazdag család a család. És minél gazdagabb, annál nagyobb támogatást kap.
Többek közt a szegények pénzéből is, mert áfát a legszegényebb család is fizet.
VASTAGBŐR
Naná, és az oltásb*zi pártpolitikák intézkedéseinek hatására ez a szám csak nőni fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.