Jöjjön zavartalanul az orosz kőolaj és működjön folyamatosan a százahalombattai olajfinomító, a kormányzat szerint ez kell ahhoz, hogy januártól is fenntartható maradjon a benzinárstop. Közben már Budapesten is feltűnt az üzemanyag-hiány.

Az ATV Híradója is foglalkozott a benzinárstop hatásával, cikkük szerint egyre nehezebbé vált a tankolás Magyarországon, a kisebb kutak ezen a héten sem kapnak üzemanyagot, de már a nagyobb láncok is korlátozásokat vezettek be, és Budapesten is felütötte a fejét az üzemanyag-hiány – írtuk meg a Telex cikke nyomán.

Két feltétel mellett tudja csak a kormány jövőre fenntartani a benzinárstopot

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ATV-nek nyilatkozott Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, aki szerint most már komoly ellátási problémák vannak. „A kormányzatnak el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Én azt gondolom, hogy a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban” – mondta el a lapnak Grád.

A korlátozások és az ársapka kapcsán Balogh József energetikai szakértő így fogalmazott az ATV-nek:

"Hogyha megint tovább viszik, és ugyaneze az áron, forintban, akkor valójában az lesz, hogy a fogyasztás tovább fog emelkedni, ugye ezt a tendenciát már látjuk. Ugyanakkor nem lesz elég finomítói kapacitás, és ha bármi történne a barátság kőolajvezetékkel, akkor már az alapanyag is hiányozni fog. Szerintem decemberben ezt át kell majd gondolni, hogy hogyan tovább."

Az ATV megkeresésére a MOL sajtóosztálya azt közölte, hogy a cég tankerautói folyamatosan úton vannak, és már az exportra szánt üzemanyag mennyiségét is korlátozták. A vállalat a normál időszakhoz képest most 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállít a partnereinek, vagyis ennyivel magasabb a fogyasztás az ársapka előttinél.

Az ATV Híradója megkereste a Miniszterelnökséget is, hogy terveznek-e változtatást az üzemanyag-ársapkával kapcsolatban az év végén. A Miniszterelnökség azt válaszolta, hogy január elsejétől

"csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik. A kormány természetesen továbbra is mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében."

Forrás: atv.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Arstop marad STOP
95-os benzin nem lesz STOP
orban elmesz a Q anyadba STOP
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Kell a benzin. Asztal alatt eladni a kurványnak.
Alfa
nem kell,hogy a kurmány szerbiának eladja ajándék áron az üzemanyagot...és a gázt ...
ezért van hiány itthon
balos
A párhuzamos univerzumban a fideSSes tömeggyilkosaink szembesülnek a valósággal?Ahhoz még több ksh hazugságon kell átrágni magát a támogatóinak!
qunta
@sgl: azért ott 1 kicsit könnyebb. ebben az évben még megy. orosz gázzal föltöltötték a gáztározólkat /a 100 %-os töltöötség uszkve 1,5-2 hónapra elég. /. már kezdik érezni, hogy az usa piszokul átverte európát. gyakorlatilag megszűnt a műtrágyagyártás . Az energiaigényes vagy földgázalapú iparágak kiköltözek az usába /4-ed 5-öd árak/ stb. jövőre akár éhinség is lehet. stb. az eu politkusai gyakorlatilag bolseviko sajnos. + totál idióták
Dr. Proktor
Tegnap csak 5 kitert tudtam tankolni a helyi kútnál - köszönöm Viktor...
verőce21
Januártól megszűnhet üzemanyagokra az ársapka...! Korlátozás nélkül tankolhatsz!
Lehet újratervezni a veretes hozzászólásokat...!
Jozefina
Nem is lett volna szabd bevezetni!!? Most mennyivel jobb, hogy van ársapka, de nincs benzin??!
Béla333
Feltételeket szab a maffia csapat? Hogy aztán ha az nem teljesül, akkor másra kenhesse a szart?
Ez nevezi magát kormánynak?
Dr. Proktor
@KisTehen: 100-ast tankolnék, mivel nem sokkal drágább mint a 95-ös extra... síma 95-öst nem is tankolhatok.
Dr. Proktor
Apropó, több benzin fogy ársapkával mint korábban, pontosan 18 százalékkal, ebben közrejátszik az is hogy keresgélni kell melyik kútnál van benzin, mifelénk vidéken ez 25-50 kilométeres plusz távolságokat jelent.
Oda! Nem oda&vissza...
verőce21
Az üzleteimben már "ársapka" kapható!
Arra teszed rá, amire akarod...! :)
NKF
Ez kurvára jó duma :Az üzleteimben már "ársapka" kapható!
Aki Én
@KisTehen: Nagy butaság az üzemanyag árakat magukban nézni. Ha minden egyéb rendben menne, gond nélkül kifizetnénk az eredeti árat. Egyébként meg a környékünkön leginkább olcsóbb a benzin, mint nálunk. Már a teljes áras.
lusta
@sgl: Milyen szépen mindenki átvette a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk megnyilatkozásait. Senkinek egy szava sincs, pedig az un. ársapka nem más hátósági áras szankció!
Yoda69
Arstop marad STOP
95-os benzin nem lesz STOP
orban elmesz a Q anyadba STOP
Tunes1106
Az az érdekes befejeződtek nagy részt az őszi mezőgazdasági munkák. Talán a gazdák elkezdtek autózni hogy fogyjon az üzemanyag? Hagyjuk már a parasztvakítást, kell az adó a működésre nem jön a pénz az unijótól?
ómió
De ez, ugye, nemcsak a benzinárstophoz, hanem az üzemanyagok meglétéhez is elengedhetetlen!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.