Az elmúlt napokban egyre sűrűbben kerül szóba a Városliget és Budapest szégyentorzója, a Biodómként ismert Pannon Park sorsa, erről Erő Zoltánnal, Budapest főépítészével beszélgetett a Hírklikk.

Sorra dőlnek Orbánék bástyái: csúfos bukás a gellérthegyi beruházás és a Biodóm is

A lap szerint miután Lázár János lett az építési és beruházási miniszter, meglepő kanyarokat vesznek az eddig szent tehénnek tekintett állami beruházások. Például a közpénzből multimilliomos Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány indoklás nélkül visszavonta az egykori Balassi Intézet, lánykori nevén a munkásőr parancsnokság épületének bontására kiírt közbeszerzést.

A főépítész szerint gazdasági helyzet mindezt még inkább kiélezte.

Tehát a kérdésre válaszolva, le lehet állítani ilyen projekteket, mint akár a Citadella, bár erről nincs közvetlen ismeretem.

- mondta.

A lap megkérdezte, hogy a fővárost presszionáló beruházások közül talán a legdrámaibb helyzetben a Biodóm van – és a főváros, mint fenntartója. Ön szerint a Biodóm mivé és kié lesz?

Erre most nehéz válaszolni. Ezt a projektet egyelőre se lenyelni, se kiköpni nem lehet, hasonlatos az óriáskígyó önmagába harapásához. Borzasztóan nehéz ügy, amire hasonlóan nehéz megoldást találni. Építészetileg sem szeretjük, maga a projekt is kérdéses, hogy valami csak azért legyen nagyobb, hogy ennél nagyobb a világon ne legyen. Amint az is erősen kérdéses, hogy mindez milyen áron valósul meg.

- jelentette ki, aki szerint azt viszont semmi sem indokolja, hogy tizenvalahány helyett majdnem százmilliárdot emésztett fel eddig.

A beszélgetés teljes terjedelmében a Hírklikken olvasható.

Forrás: Hírklikk

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
Ez a baj a rongyrázással!
Látszik, hogy mennyire rongy, amit rázunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gregoryx
@Maccska: Nem is tudtam, hogy a Lipót mezőn van internet . . .
Maccska
@Gregoryx: azt se tudtad hogy a biodóm az állatkert beruházása amit a libcsi Persányi vezetett.Az állatkert meg a fővárosé.A kormánynak semmi köze hozzá.
Gregoryx
@Maccska: Picinyem! Hozzád képest egy vödör vulkáni hamu kész atomvillanás!
Yoda69
orbaneknak a sajat vagyonukkal kellene feleni a dilettantizmusukert.
ómió
Majd Mutyigeri efftárs csinál belőlük "haladó méhlegelőket"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.