A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket – jelentette ki Arató Gergely (DK) Kőbánya-Kispesti országgyűlési képviselője vasárnap.

A DK szerint egyértelmű, hogy a kormány el akarja venni a szakrendelőket

Fotó: pixabay.com

A párt frakcióvezető-helyettesi posztját is betöltő politikus a Kispesti Egészségügyi Intézet épülete előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a szakrendelők a helyi polgároké, így a Kispesti Egészségügyi Intézet a kispestieké – írja az MTI.

Az elmúlt héten az országgyűlésben 18 órás vita zajlott az egészségügyi törvény módosításáról. A DK követelte, hogy a kormány mondja ki, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de

"nem voltak hajlandók kimondani, hogy nem veszik el a szakrendelőket"

- közölte a politikus.

Arató Gergely szerint a szándék egyértelmű, most felmérik, és valamikor a következő év folyamán végre is hajtják a tervet, így veszélyeztetve a kispestiek egészségét, gyógyulását.

A politikus úgy fogalmazott, "láttuk az iskolák esetében mit jelent az államosítás", romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket.

"Nem hagyjuk, hogy ez történjen az egészségüggyel is"

- mondta a képviselő. A Demokratikus Koalíció ezért mindent elkövet, hogy ne vegyék el a kispestiektől a szakrendelőt, aláírásokat gyűjt, tiltakozik, küzd, mert elfogadhatatlan, hogy a kispestiek egészsége "az őrült kormányzati megszorítások áldozatává váljon" – hangsúlyozta frakcióvezető-helyettes.

Ternyák András, a DK kispesti szervezője kifejtette, az intézményben magas színvonalú, a 21. századnak megfelelő ellátás folyik, köszönhetően annak, hogy az elmúlt években a kispesti önkormányzat csaknem 2 milliárd forintot fordított a fejlesztésekre, ez mind a kispestiek javát szolgálta. Hozzátette: ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Nem is olyan rég még azon sírtak hogy a kormány nem akarja támogatni a szakrendelőket...ezeknek mindegy csak sírni lehessen valamin.
NKF
Ha meglátom ,meghallom,fröcsögni Aratót kiver a víz tőle!
namihami
@Csizmás Kond: 12.10: Támogatni nemcsak államosítással lehet! A ""családi szállodák"" se lettek szakszervezeti üdülők. Pedig elég pénzt kaptak.
Nessy
Az elkövetkező években Isten óvjon mindenkit, aki nem gazdag, hogy beteg legyen!
Nem a finanszírozást teszik rendbe, hanem államosítanak, ide,oda átszerveznek ész nélkül.
Aki ezt a fejetlen egészségügyi törvényt bírálókat becsmérli, annak fogalma sincs az egészségügy minimális működéséről se, csak mondja a magáét, amúgy fidesz módra!
Csizmás Kond
@namihami: ...márpedig az állam ha magán személyt támogat rögtön korrupciógyanút kiáltanak...tehát vagy a magán vagy az állam lehet csak tulajdonos hogy ne legyen belőle galiba.
...és pénzt kaptak...nem tudom ezt mire érted de pénzt csak pályázattal lehet kapni...különben ismét nni...és annak vannak leírt szabályai, meg feltételei.
Jozefina
A szakrendelőket és a háziorvosi rendelőket mindenütt a helyi önkormányzatok fejllesztették, finanszíozták a helyi lakósok adóforintjaiból!!! Most ezeket akarja Orbán elvenni?? Nem kell engedni!!!
Nessy
@Csizmás Kond: Mióta "magánszemély" egy önkormányzat? Kéretik néha gondolkozni!
Csizmás Kond
...elméletileg ami őn az magán...valamilyen formában...de én nem állítottam azt hogy magászemély. Amúgy az önkormányzat addig önkormányzat amíg az általa begyűjtött jutalékokból el tudja látni önmagát és van, vagy marad fölösleg amiből rendelkezhet, valamint a hozzá tartozó akármiknek ő a felügyelője...de nem független a kormánytól, sőt pártoktól sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.