10%-os pedagógusbéremelést tud megelőlegezni a kormány, amíg nem kapjuk meg a Magyarországnak járó forrásokat – írja közleményében a Belügyminisztérium, miután Pintér Sándorral nem sokra jutottak ma az egyeztetésen részt vevő pedagógusok.

Óriási béremelést ígér a pedagógusoknak a kormány, de ennek továbbra is van egy feltétele
Fotó: MTI/Illyés Tibor

"A korábbi közléseknek megfelelően, amíg nem kapjuk meg a Magyarországnak járó forrásokat, addig 10%-os pedagógusbéremelést tud megelőlegezni a kormány a nemzeti költségvetés terhére a mostani szankciós válságban – ezt a kormány most rendeletben is rögzítette" – fogalmaz a minisztérium, majd ismét a belga fővárosra kennék az ügyet:

"a további tervezett béremelés tehát már Brüsszeltől és a Magyarországnak járó uniós források érkezésétől függ".

A kormány többször leszögezte, ahogy Magyarország megkapja a hazánknak járó uniós forrásokat,

"a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbéremelés következhet."

Ezért is fontos, hogy hamarosan megszülethetnek a hazánkat illető uniós forrásokról szóló megállapodások – írják.

Mint fogalmaznak, a kormány terve, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80%-át. Amennyiben megérkeznek az uniós források, a mostani bérhez képest 2023-ban a mostani 10%-os béremelés helyett 21%-os, 2024-ben 25%-os, 2025-ben pedig 29-30 %-os lehet a pedagógusbéremelés mértéke – írja Pintér Sándor minisztériuma, majd hozzáteszik:

"A pedagógusbéremelést egyedül a baloldal veszélyezteti azzal, hogy továbbra is meg akarja akadályozni, hogy hazánk megkapja a neki járó forrásokat."

A mostani 10 %-os béremelés 143 146 ezer iskolai és óvodai pedagógust érint, és a kormány 67,6 milliárd forintot biztosít rá – olvasható a közleményben.

Forrás: OS-MTI

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
2022 elején volt 10%. Azóta hol marad az akkor ígért többi: 10+10+5%?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Istenakinincsen: Ti 200 ezert sem tudnátok összehozni! Nem csoda ilyen moslékkoalícióval.Szereted a moslékot röfike?
Gyurka80
@Istenakinincsen: Csak az idiótákat nem zavarja, hogy külföldről avatkoznak az ügyeinkbe. uPedig a hülye is látja hova vezet ez a majdanhoz és utána háborúhoz!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Nem tudnak ide már külföldről sem beavatkozni...Te nem látsz a szemedtől? Szerintem nyilatkozhatnál az "ügyeinkről", mert ez majd(an) tényleg egy miniháborúhoz vezet(het)! Élvezed a vihart egy pohár vízben? Magyarország egy pohár víz és itt mindenki mindenki ellen, ahelyett hogy összetartanánk:( Nem olyan nehéz...próbáld meg:)
Te háborút akarsz ebben a kis országban az már látszik. Mire jó ez? Mit akarsz elérni? Fingom sincs, de most egy picit elszomorítalak.(nem rosszindulatból, csak ez a valóság):)
Mivel mindenki és te is magadból indulsz ki. Semmit sem számít hogy mit röfögsz ide. Igen tudom az sem számít amit én röfögök:) Minden ember más. Sokan másképp látják, más szemszögből nézik ugyanazt a dolgot/tényt történetet vagy csak egy geometriai formát, de attól az még ugyanaz, csak a nézőpont más!
Gyurka80
@Istenakinincsen: Nehéz megérteni, hogy kevesek vagytok , mint Anettkán a bugyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.