A gyógyszerfejlesztések láthatják a kárát annak, hogy a kormány extraprofitadóval sújtja a gyógyszergyártókat is – ezt mondta a Híradónak nyilatkozó gyógyszerész. A GKI szerint az adóemelést a fogyasztók fizethetik meg, de a gyógyszerhiányt is növelheti. Az egyik legnagyobb hazai gyógyszergyártónál úgy számolnak, hogy nekik 28 milliárd forint extra adót kell fizetniük az idei árbevételük után. Azt még nem mérték fel, hogy ennek milyen hatásai lesznek.

Forrás: rtl.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
Egy kicsit sántít a cím! Svájci, amerikai, stb. készítmények gyártási ára 0,78 USD...
Akkor miért kerül itt 87 USD-be?
Néro2
Ki gondolta , hogy más? Csak egy újabb fityma adó amit nem azemberekfizetnekmeg.
A sok lobotomizált hívő fityma meg eszi , eszi és eszi ezt a szart amit tolvaj vezetőik etetnek velük.
De hát jó van ez igy. Meg És és nem tetszik , hogy drágul a gyógyszer ?
drrotf
Semmi különös nem történt, ez az extraprofit adó is úgy viselkedik mint a többi.A magyar emberek és a vásárlók fizetik ki ezt az összeget is , mert nem a vásárlók döntik el az gyógyszeripari termékek árait sem, és a vállalkozás veszteségesen sokáig nem tud és nem akar működni.A termelés célja csak a szocializmusban lehetett egy darabig a vesztesség, de azután a piac törvényei ott is utat törtek maguknak. Ezt úgy látszik Orbán és bandája nem tanulta meg pedig már abban a rendszerben ők is éltek ,sőt egyesek még ifjú kommunisták is voltak!Lehet hogy ezt a kommunista attitűdöt nem tudják az "urrak ,", a korábbi elvtársak , levetkőzni!
Nessy
Amióta negyedévente van "gyógyszer licit, ahol a NEAK kiválasztja a "legolcsóbb ajánlat tevő gyártót" egy-egy gyógyszerre, és annak az árnak az 50%-a a térítés. Aztán, ha az egy kamu licitáló volt, amelyik nem gyárt, nem szállít,vagy csak mutatóba a "helyettesítő" ( eddig felírt, szedett ) gyógyszer meg természetesen drágább, akkor is az alacsony összeget térítik. A beteg meg csodálkozik, hogy miért fizet többet, mint egy hónapja, ugyanazért a tablettáért.
C_3PO
Egy kicsit sántít a cím! Svájci, amerikai, stb. készítmények gyártási ára 0,78 USD...
Akkor miért kerül itt 87 USD-be?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.