Az olasz La Repubblica című lap élesen kritizálta az olasz miniszterelnököt, Giorgia Melonit és Orbán Viktort, amiért szándékosan akadályozzák a migrációval foglalkozó civil szervezetek munkáját – írja az Index.hu.

Orbán Viktort kritizálja egy olasz lap
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Az eddiginél sokkal szigorúbb szabályozásokat vezet be a Földközi-tengeren a nemrég megválasztott Giorgia Meloni kormánya Olaszországban az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében.

A szabályokat az új, szigorú pontok miatt érdemes lesz megfogadni, ugyanis a kapitányok, akik szabályt szegnek, akár 50 ezer eurós bírságra is számíthatnak, amennyiben pedig ismételten szabályt szegnek, akár a jármű elkobzására is sor kerülhet.

A döntés nem aratott azonban osztatlan sikert, az olasz ellenzék és a migrációval foglalkozó civil szervezetek nagy része is ellenzi a kormány döntését, legutóbb pedig már az Olasz Püspöki Konferencia is bírálta Meloniék intézkedését.

Az olasz lap cikke azonban nemcsak az Orbán Viktorral jó partneri viszonyt ápoló Giorgia Melonit, hanem a magyar miniszterelnököt is bírálja.

A La Repubblica szerint

az olyan tekintélyelvű berendezkedésű országok, mint Magyarország és Olaszország, egyértelműen a civil szervezetek munkáját akadályozzák – köztük a migrációval foglalkozókét is.

A Mandiner az olasz lapra hivatkozva azt írta:

Ha a civil szervezetek nem megfelelőek, lenne alternatíva: egy második Mare Nostrum-hadművelet, a haditengerészet bevetésével a hajótöröttek megmentésére harmadik felek bevonása nélkül. De ez nem fog megvalósulni: ha az első célpontban a civil szervezetek állnak, a másodikban azok, akik a tengeren túl szeretnének menedéket keresni

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Nem kritizálni kellene hanem örökre eltakaritani ezt a beteg állatot,,,amihez csak nyúl az sz@rrá ,mocsokká változik , mint saját maga
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Nem kritizálni kellene hanem örökre eltakaritani ezt a beteg állatot,,,amihez csak nyúl az sz@rrá ,mocsokká változik , mint saját maga
Eladott Ország
A lépcsőn politizál Orsós Bohóc Viktor. Orbán Rómában megbeszélte Melonival, hogy "a tömeges befogadás nem megoldás". Elméletileg egy katolikus konferenciára érkezett Rómába Orbán Viktor pénteken, de a 444-hez érkezett olvasói fotó szerint már csütörtökön is ott látták felesége, fia, és egyik lánya társaságában egy étterem teraszán. Ha pedig már Olaszországban járt, a miniszterelnök Giorgia Melonival, az olasz Fratelli d'Italia párt elnökével is megbeszélést folytatott. A tárgyaláson szóba került az európai jobboldal helyzete és az újból erősödő migrációs veszély is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Szövögeti a fasiszta frakció létrehozását! Szerintem õ is az a tìpus aki nem akarja tudomásul venni, hogy megöregedett, elkopott, unalmas lett. 60 évesen akar Európa ellen szervezkedni? Ennyi idősen az összes kártékony romboló már múlt idõ volt pedig õk nem másolatok voltak hanem saját jogon, eredetiben zsarnokok, diktátorok. Nem is csoda, hogy ezt a bolondot már nem engedik be sehová, mert mindenütt attól félnek, hogy ellop valamit! Ez már teljesen kleptomániás!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/240849691_379438590364418_6986990370282002780_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=SvjHtCREx9IAX9pRq2E&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAIh4bAPNzinE1zBtbBTGvemzC-oQYCY_WgD1lgYSYNOg&oe=63B59B77
Vajdafőnök...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/240895897_531601918118913_1230523675801902784_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=XVI4_XUKujMAX-ncaOS&tn=65_HBn9d3qi9fVQN&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCbng8jpkIbLAMBzXcrQRx_faGk1fUgWC5Z-NT2uGYd-Q&oe=63B550D5
csak úgy....
@Maccska: te egy tel avivi zsidógyerek? mesélj még magadról...
Clavigo
@Maccska: " Mi fáj,,gyere mesélj..."... Agyatlan,,,,,Shikarival még nem jöttél össze ?
Peller Anikó
Na most pont nem ezért kellett volna bebörtönözni a vicctort, mert arabok és négerek nem kellenek Európába, mert már így is van itt vagy 50 millió migrács.
- Ennek egy jó része török, többségében dolgozni jöttek.
- Egy nagy része afrikai, hát ők már kevésbé szoktak a munkához mert otthon túl meleg van és nincs is senki aki piramisépítést vagy hasonló munkát adott volna nekik.
- Az arabok viszont nem jók semmire, őket otthon csak az allak akbára tanították, így persze, hogy nincs mit enni.
- A macskák viszont csak arra jók, hogy aprópénzért aljasságokat terjesszenek a neten.
- A románok még erre sem jók.
csak úgy....
@Maccska: értelek,szóval te egy tel a vivi zsidógyerek! :) akkor minden faxa...
netán jahu is értékeli majd az adottságaidat és kiküld az arabok ellen a frontra!
belöled, akár faxa hösi halott is lehet...,eszed adott!
Clavigo
@Maccska: Öreg,,te bemész a templomba ( lopni néha ) felforr a szenteltvíz ..Idióta.
csak úgy....
@Maccska: tehát te egy kibuci ..., shikari a másik éned ezt tudja? :)
jáger laszló
Hát igaz ami igaz OV nem nevezhető az illegális migránsok nagy barátjának Legszívesebben hazaküldené őket ahonnan jöttek.Talán meg is lehet őkelmét 1részt érteni.
csak ennyi
barátilag J.L.
Németh István
Na tegyük helyre a dolgokat > a meloni egy szemét büdös kurva, ahogy az olasz picsákhoz illik! A másik> oda van a zelenszkíj farkáért aki narkós és közben egy buzi köcsög, de nyalni állítólag a merkel, és az ursula szerint is kivállóan tud. Különben anemzete és az Eu.érdekeit leszarja! ENNYI!!
vacsi
Talán csak nem kérnek a migránsokból! Ahogy én sem! De akinek kellenek, fogadja be őket - de valamiért senki nem teszi...
balos
@Maccska: Hát ez nem újdonság pedofil csicska!Valami újat találj ki,hogy miért nem akarja a geci az Eurót!
NKF
A La Republica is bekaphatja! Miért nem kérdezték meg az európai polgárokat,hogy mennyire
akarják? a migránsokat
ómió
Ezt a La Republicat talán migráncsokkal kéne "működtetni"! Nem idegesítene senkit sokáig!
telegdilaci
@vacsi:Én sem akarok migránsokat az Országban,elég nekünk az Ukrán menekülteket ellátni akik a háború elől menekülnek,Szerintem akik Gumicsónakokkal menekülnek a Tengeren Olaszországba,azok nem menekültek,a jobb élet remnyében életüket kockáztatva indulnak útra! Olaszországnak is elég sok gondja van a saját lakosságát ellátni a migránsok csak Pup a hátukon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.