Hadházy Ákos szerint "ne kergessünk álmokat, az emberek közti teljes anyagi egyenlőség valószínűleg nem megvalósítható".

Hadházy: "Nem az a baj, hogy dúsgazdagok lettek, hanem az, hogy a mi pénzünkből.."
Fotó: Facebook / Hadházy Ákos

Ellenben úgy gondolja, hogy "a társadalmi különbségeket nem szabad hagyni ilyen szélesre nyílni, mint a mai Magyarországon", és "nem megengedhető, hogy emberek milliói napi egzisztenciális szorongásban éljenek".

Hozzáteszi:

Az sem megengedhető, hogy mások meg hihetetlen vagyonokat halmozzanak fel – ráadásul nem a saját tehetségükkel és szorgalmukkal, hanem politikai hátszéllel, a közvagyonból lopva.

Mint írja, "egy tisztességes országban nem szabad akadályozni azokat, akik saját tudásukkal, munkájukkal, kockázatot vállalva képesek gyarapodni".

Azt viszont meg kell akadályozni, hogy rablólovagok prédája legyen a közös vagyon! Egy tisztességes társadalomban tényleg nem szabad senkit az út szélén hagyni, hanem célzottan segíteni kell az elesetteknek, hogy emberhez méltó életet élhessenek. Egy működő állam pedig segíti polgárai előrelépését, oktatással, egészségüggyel, kiszámítható feltételekkel

- teszi hozzá.

Hadházy szerint az, aki azt mondja, hogy "majd minden lopott pénzt visszavesz a fideszes oligarcháktól, az sajnos vagy hazudik vagy álmokat kerget".

Ráadásul a tavaly áprilisi katasztrófa ezt a kérdést jó időre zárójelbe is tette (rendszerváltás esetén majd foglalkozni kell a lopott vagyonok kérdésével is, de az nem holnap lesz, sajnos)

- fogalmaz.

Ma az a feladatunk, hogy megtaláljuk az új ellenzéki politizálás kereteit: hogyan lehet megszervezni az embereket, hogyan lehet ellátni őket valós információkkal és persze, mi az az alternatíva, amit felelősséggel kínálni tudunk nekik: működő államot, igazságos társadalmat és egy tisztességes országot!

- tette hozzá.

Forrás: Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Maccska: Nem Orbánék menüsorát ette a Telex újságírója, hanem abból pár tételt kisebb adagban. Orbán 100 ezer forintért ebédelt, a Telex 34 ezer forintért.

Ami még elkerüli a figyelmed, hogy Orbán közpénzből eszik privát útjain is, míg a Telex a saját olvasói pénzéből járt ott nem privát úton.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Téged meg az bánt hogy leszart a saját bandád is mert hülye vagy! Ezt nem tudod magad sem megemészteni ezért aljas gazemberként élsz és teszel minden szemétséget! Mindenkit utálsz miként mindenki utál téged személy szerint, mint egy marék gilisztát! Takarodj a kurva anyádbaí! Az apádnak is elment az esze, hogy hazahozatott az usa-ból! Bánja is, hiszem ha meg nem halt bánatában!
ómió
Ne "szerénykedj", Hullaházy efftárs! Éppen a tetvesbolsi fajtád volt az, amelyik a "teljes anyagi egyenlőséget" már több helyen is "megvalósította"! Mindenki totális kifosztásával!
gina
Nem csak gazdagok, de mint a vágódisznók kikerekedtek, hahahhahahah,,,undoritó zsiros patkányok
gina
@ómió: Te akkora barom vagy hogy ki kellene találni ha nem lennél, honna szedted ezt a sok agyi villantást te proli nulla?? ja a kocsmából igy értem...
Félix
@fergeteg: Dehogy sajnáljuk tőle?! Addig zabáljon míg szét nem durran mint a kisgömböc!!!
ómió
@gina: Csak nem magatokra ismertél, a tetübolsi fajtádra, bolsiék fajbarma!? És a valóság mindig így "megviseli" elmebeteg "egyéniségedet"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.