Márki-Zay Péter az Indexen bejelentette: új pártot alapít.

Nagy dobásra készül Márki-Zay: Új párttal fut neki a 2024-es EP-választásnak
Fotó: Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor

Az európai parlamenti választásokon egy új párttal fognak megmérettetni, ez a párt már bejegyzés alatt áll, írja a lap.

Amíg bármit tehetek szegény, kifosztott és propagandával manipulált hazám felemelkedéséért, addig maradok

- írta Márki-Zay Péter pénteken közzétett bejegyzésében. Úgy véli, "ebben mindannyiunknak feladata és felelőssége van".

Ha egy korrupt és ostoba rendszer miatt az értelmes és becsületes emberek elhagyják a szülőföldünket, ki fogja megdönteni hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát, és ki fogja végre emelkedő pályára állítani a magyar gazdaságot, a magyar életszínvonalat

- fogalmazott.

A nemzetközi színtéren azzal az Európai Néppárttal akarja szorosabbra vonni kapcsolatait, ahonnan a Fidesz 2021-ben hosszan tartó feszült viszony után kilépett – írja a 444.hu.

Márki-Zay szerint Orbán Viktor rendszerét Orbán szabályai szerint leváltani nem lehet.

A Demokratikus Koalíció árnyékkormányát politikai pótcselekvésnek tartja, szerinte megint egy ellenzéki kerekasztal kellene, mint a rendszerváltás hajnalán. A cél az lenne, hogy a teljes magyar rendszerellenzék – akár bojkottal, polgári engedetlenséggel – együtt követelje az alkotmány, a választási rendszer és a médiaviszonyok megváltoztatását.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 444.hu, Index

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Emlékeztetőül. MZP első megszólalása az volt, hogy le akarja váltani azt az ellenzéket, amelyik vezetésére éppen megbízást kapott. Egyébként mi bajotok MZP-vel azon kívül, hogy néha pontosította, amit korábban mondott? Csak az, hogy még mindig ráférne a pontosítás arra, amit mondott, meg amit utána pontosított. Hát, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Az addig rendben van, hogy petrencésrúd, de ha pontosítani akarjuk, akkor ugye kapanyél, de talán precízebb az, hogy fogpiszkáló. Fogpiszkáló, ha el nem b@szom! Mondá MZP, és "győzelemre" vitte népét a nagy népi fafaragásban. A fidesz köszöni neki az aknamunkát és az újabb 2/3-ot. Ezzel csak a fidesz szekerét tolod, de ez is a célod, te csak egy szarházi fideszes tégla vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@KisTehen: 2024-ben még nem lesz olyan egyszerű...!
Ehhez kellenének támogató országok, régiós hegemónia, sok-sok Európát féltő párt...!
kereső
@Sámannus: Nincs vele bajom, egy normális demokratikus országban. Most az a bajom vele, hogy amig a fideSS egységet és stabilitást mutat fel az országnak,és csakis kizárólagos kormányzóképességet kommunikál, addig ezek a 100 fős pártok százfélét, miközben ilyen válság helyzetben meg főleg az emberek a stabilitásba kapaszkodnak megrendült helyzetük miatt.
Sámannus
@verőce21: Antall óta tudjuk, hogy magyarok ehhez mindenkitől jobban értenek. Így volt ez a KGST-vel is. De mig az megvolt egy tanácskozás alatt ezt már nehezebb dió lesz feltörni, mert az unió nem a háborúra alakult, hanem kizárólag az együttműködésre. Ez bassza kizárólag az oroszok csőrét és a fideszmaffia érdekét. Jól van leülhetsz! A háborús bűnös mehet követ fejteni valahová a csüngőhasú is megérdemli Csillagot Szegeden.
csak úgy....
@verőce21: látom, megint fölkeresett a drogfutár!
szegény hazám
@Maccska: Én nem engedélyezek senkinek semmit, soha nem is állt szándékomban ilyen uralkodói atitűd. Ha figyelmesen olvasnál, és értenéd, hogy mit olvasol, akkor feltűnhetett volna azzal kezdem, hogy teszek egy megállapítást. Az pedig nem engedély. Az egy vélemény, ami nem kötelez senkit semmire, nem biztat, nem ellenez, nem támad, nem bánt, csupán létezik.
FLETÓ
Hajrá, Péter! Úgy az oldalkocsis motorból menni is fog...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.