Az egész országot megrázó újabb rendőrgyilkosság után joggal vetődik fel a kérdés: mikor használhatnak lőfegyvert a rendőrök? Szatmári Sándor büntetőügyvéd a Metropolnak nyilatkozva elmondta, hogy a rendőrök a törvényi feltételeket betartották, hiszen többször is figyelmeztették az elkövetőt. Lőfegyverhasználatnak elsősorban csak a szándékosan, személyre leadott lövés minősül, de ezt egy sor intézkedés előzi meg. Ilyen például a szóbeli figyelmeztetés, vagy az olyan enyhébb kényszerítő eszközök használata, mint a gumibot. Külön fel kell hívni a figyelmet a lőfegyverhasználatra is, még az első figyelmeztető, majd az egyik végtagra leadott lövés előtt. Vannak azonban olyan rendkívüli esetek is, amikor a rendőr nem késlekedhet, ilyenkor a figyelmeztetés elmaradhat, és anélkül is elsülhet a szolgálati fegyver. A testi épséget súlyosan veszélyeztető közvetlen támadás elhárítása esetén. Tehát ha egy ember késsel fenyegetőzik, és a felszólítások ellenére sem hagyja abba, akkor még nem lőnek...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Te haver,figyelj!Itt a szolgálati fegyverem,lődd már "tökön" magad,hogy túúléljem a rendőr törvényt!
amortizáltok
még nem lőhet ?? de ennek ellenére meghalhat ?? nem könyörögni kell az ilyennek lefektetni aztán koporsó magyarázkodni meg máshol kell,3 életet veszélyeztetni egyik nem éli túl hát szitává kellett volna tenni fél percen belül ilyenért a kutya sem ugasson nem a JOG.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.