A DK féle Árnyékkormány szerint ki kell fizetni a kórházak adósságát, amit az orbáni infláció és rezsiemelés ró az intézményekre!

Nem engedhetjük, hogy Orbán Viktor tovább spóroljon a magyar emberek egészségén – Javaslatot tett a DK
Kép: Pixabay

Alig telt el egy hónap, és máris 10 milliárdos adósságot halmoztak fel a kórházak idén, ráadásul ebben nincs benne az orvosegyetemi klinikák tartozása. Akkora a baj, hogy az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint a tartozás év végére elérheti akár a 80 milliárdot is, ami még a tavalyi, 60 milliárdos összegnél is jóval magasabb lesz.

Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a kórházak egyre nagyobb szakemberhiánnyal küzdenek, a várólisták már több évre előre beteltek, és az egészségügyi dolgozók is rendkívül alulfizetettek, az orbáni infláció és a kormányzati rezsiemelés újabb hatalmas terhet ró az egészségügyi intézményekre.

Ez a probléma minden egyes évben visszatér, és évről évre egyre nagyobbra nőnek a tartozások; a kormány mégsem tesz semmit, hogy ezt egyszer és mindenkorra megoldja.

Az adósság miatt műtétek és vizsgálatok maradhatnak el, ami a betegek egészségét már közvetlenül veszélyezteti.

Nem engedhetjük meg, hogy Orbán Viktor tovább spóroljon a magyar emberek egészségén. Az Árnyékkormány szerint azonnal rendezni kell a kórházak és az egészségügyi szakdolgozók helyzetét, mielőtt még a mostaninál is súlyosabb következményei lesznek a 12 éven tartó rombolásnak.

- írja közleményében a DK akik szerint az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra legyen működőképes egészségügyünk.

Forrás: MTI-OS

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: Bégess még tovább, aztán nyalj is egy kicsit, utána mehetsz a 30 ezüstért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@Shikari: Bégess még tovább, aztán nyalj is egy kicsit, utána mehetsz a 30 ezüstért.
jáger laszló
Ez csak 1 javaslat
Semmire nem kötelez Kérni mindent lehet,.de más dolog kapni is!!!???
csak ennyi
barátilag
J-L.
jesz
A DK árnyékkormánya egy pillanatra felébredt? Álmukból felriadva nagyhirtelen tettek is egy javaslatot...kinek is?...oszt lesz-e belőle valami, vagy csak hamut szórtak a nép szemébe?...tudjuk, hogy semmi nem lesz belőle, de úgy kell csinálni, mintha csinálnának valamit...
...lehet visszaaludni.
Terminátor
Tévedtetek!
Az egészségügyről van szó!
Ez mindannyiunk ügye!
De ebbe tud bebukni egy kormány, mégha a hold távoli pályán van is!
Nessy
@Shikari: 20,16 Elveim ellenére kénytelen vagyok válaszolni.
A kórházak száma 1998 162 , jelenleg 160 A fővárosban a Szabolcs utcai kórház és az OPNI került bezárásra! Az OPNI bezárása hiba volt!! Egy-két kórházat összevontak,ami területileg közel esett egymáshoz, és még szakmailag is elfogadható volt, de nagy lett a felzúdulás. Többek közt a fidesz támadta elsősorban. Erre mi történik 2023-ban??? Egy megyén belül sz összes kórházat a megyei kórházhoz csatolják, a személyzet átvezényelhetőségével egyetemben. No comment.
ómió
Mondják a kórházfelszámolók! A Lenin szobor meg nem szakad rájuk!
Nessy
@sgl: Csak ott nem olyan állapotú és felszereltségű kórházak vannak! Sok éve jártunk kettőben, és ha a különbséget zongorázni tudnám, Liszt Ferencen is túl tennék!
Nessy
@sgl: Utoljára a 80-s években volt komolyabb kórház felújítás, bővítés, modernizálás!
A következő lépcső a pavilonos rendszer felszámolása lett volna! Az már a megépítésük során sem volt praktikus, és rentábilis. Amszterdamban is pl. egy ilyen kórház helyett épült a sok pavilon helyén egy több emeletes hyper, szuper, pl. automata szállítórendszerrel felszerelt kórház. Számító gép vezérelte a szállító kocsikat, hova vigye a szennyest, a tiszta ruhát, az ebédet stb.
Eladott Ország
Új építésű kórházak Magyarországon, valójában stadionok. Összeszedtem az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy Magyarország mi mindenben jár élen a világban a kormányzati kommunikáció szerint. Legjobban kezeli a járványt. Példátlanul sikeres a magyar járványügyi védekezés, a baloldal hiába próbálta támadni a nemzeti összefogást. Nekünk van a legtöbb lélegeztetőgépünk. Nálunk lesz legelőször vakcina az unióban. Nyugaton irigylik a magyar egészségügyet. Képesek vagyunk egy hétvége alatt mindenkit beoltatni. Legjobban védekezik a migránsok ellen, mi védjük Európa határát. Legjobban fejlődik a gazdasága. Legdemokratikusabb ország Európában. Nálunk a legnagyobb a sajtószabadság Európában. Felszámoltuk a szegénységet. Élenjárunk vakcinaútlevél fejlesztésben. A fidess a legerősebb párt Európában. Magyarországon lesz a leggyorsabb a válság utáni növekedés. Szíjjártó szösszenet, soha nem volt ilyen sikeres évünk. Soha nem volt ilyen jó a nyugdíjasoknak. Az emberek többsége kezd egyre jobban élni. Magyarország Európa felét le fogja körözni 2030-ra. A magyarok megengedhetik maguknak, hogy magánrendelőbe és magánkórházakba menjenek. Magyarország élmezőnyben van foglalkoztatás terén Európában. Mindenki dícséri Magyarországot a sikeres járványügyi intézkedései miatt. És a legújabb ez a szösszenet, Orbán a legdemokratikusabb politikus. Ja, nem!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143630798_2769415039978237_4254974000163420651_n.png?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=j03dHnUl7MoAX-lIgSE&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDFX22eycDuVcK9pHn7KPVmvxvFfpYD_caFei81g6HbIQ&oe=63FA1A59
Kásler: Itt minden rendben van. Égessünk el inkább pár száz milliót, Horthy vagonjára meg a pozsonyi csata bemutatására. + Mátyás király csontjainak keresésére...
Eladott Ország
ma, 15:42 ♦ lemaradt link: Kásler: "Itt minden rendben van. Égessünk el inkább pár száz milliót, Horthy vagonjára meg a pozsonyi csata bemutatására." + Mátyás király csontjainak keresésére...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143766274_3687914744656102_5517889713387267747_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=svFsedNG1ZwAX_-pOwL&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfC2a-QHOIy96fk2t2Hrb7jUcjRb9b5W0pOtbNrAXrMVwA&oe=63FA067C

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.