Valerij Geraszimov hadseregtábornok a fronton harcoló csapatok fegyelmezésének látott neki, és az előírásszerű hajvágást, illetve borotválkozást követeli meg a súlyos harcokban, kemény veszteségeket szenvedő katonáktól – írja a hvg.hu

Az új orosz parancsnok olyan abszurd dolgot kér katonáitól, hogy még a kollegái is rajta röhögnek
Kép: Pixabay

Az Ukrajnában harcoló orosz csapatok új főparancsnoka, Valerij Geraszimov hadseregtábornok a legelemibb részletekbe menően igyekszik visszaállítani a fegyelmet a kimerült katonák körében – derül ki a brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentéséből. Geraszimov parancsba adta a nem előírásszerű egyenruhák viselésének, a polgári járművek, illetve a mobiltelefonok használatának mellőzését, valamint megköveteli a szabályzatnak megfelelő hajviseletet és betiltotta a borostát is.

A hadseregtábornoknak a rendszeres borotválkozást előíró rendelete jelentős gúnyolódás tárgyává vált az orosz vezetői körökben. A donyecki „népköztársaság” tisztviselői egyenesen bohózatnak tartják a parancsot és attól tartanak, hogy az ellenség elpusztítására való törekvéseket ássa majd alá. Ennél egyértelműbben fogalmazott a hadsereggel szemben egyre kritikusabb Wagner-vezér, Jevgenyij Prigozsin. Az orosz állam szolgálatában álló zsoldoscsapat parancsnoka szerint

a háborúban a bátrak és a tettre készek ideje jön el, nem pedig a frissen borotváltaké.

Arról, milyen fogadtatásra lelt a szabályozás, a hvg.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: hvg.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az emberi hülyeség valóban határtalan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Sámannus: Én ennél engedékenyebb lennék, tőlem mehetnének a macskacsikarik minta förgeteg csak menjenek. Menjenek. Két kézzel várnák őket az ukik, biztos buknának a piros tűsar kúra.
Sámannus
@Peller Anikó: Azért is jelent ez nekik szigort, mert a védőmellény is házilag készített biliacélból van nekik, vagy a turkálókból szerzik a ruházati anyagukat. Sőőőt egymástól is lopkodják.
Olyanok mint a Rejtő regényben Potrien őrmester eltűnő szerelése. Tragikus de már semmin sem csodálkozom. Különösen ezek nután.
jáger laszló
Szakáll.borosta viselése esetén is lehet valaki jó katona!!Ez nem lehet akadály a harcban!!!
Ez háború és nem lánynevelde!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Juhász István
Istenem... Mikor katona voltam / 4419 sz. ezred /, és kimenőre mentem... VOLNA , 3x küldött vissza a kapuügyeletes, mert nem voltam TÖKÉLETESEN megborotválkozva...Igaz egyik alkalommal CSAK azért, mert a kimenő nadrág hajtókájában talált valamilyen KOSZT. Vissza kell hozni ezeket a fontos SZABÁLYOKAT. Mi meg jókat röhögünk rajtuk.
Peller Anikó
@Juhász István: Ja, csak ezek a nyomorultak nem kimenőre mennek hanem a húsdarálóba. Feltételezem, hogy az öltözékül szolgáló rongyaikat nem a patyolat mossa naponta. De még hetente se.
amortizáltok
Ja hát ugye a HOZZÁÉRTÉS netovábbjai: mint itt orbán mindent intéz és mi lett KOLDUSBOT de kár hogy nem neki

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.