Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a következő napokban-hetekben derülhet ki, hogy milyen jogi válaszra szánja el magát a magyar kormány az Erasmus-ügy, illetve „annak megoldási folyamata” nyomán.

„Konkrét károkozás politikai szándékát is feltételezem” – Kovács Zoltán az Erasmus-ügy miatt szomorkodott

Kovács Zoltán Erasmus-ügyben magyarázta a bizonyítványt. Forrás: Mandiner podcast

Kovács szerint a fenti ügy jól mutatja, hogy az Európai Bizottság semmilyen formális elemet nem tart be a testület különböző szintjeivel való diskurzusban, és ha lett volna normális kapcsolatfelvétel és pontosan elmondták volna, hogy egészen pontosan miről kell megállapodni, akkor a magyar kormány nem zárkózott volna el ettől – hangzott el a Mandiner Reakció podcastjában.

A mi legnagyobb bajunk az unió két intézménye magatartásával, az, hogy hiába van rögzítve a szerződésben a tagállami kompetenciák és az intézményes kompetenciák közötti választóvonal, újabb és újabb kísérletek vannak arra, hogy megfoghatatlan jogállamisági kritériumot használva olyan területekre mennek be, ahol semmi keresnivalójuk. Ilyen a média, a kultúra területe, most a felsőoktatás, ilyen volt az egészségügy, és a migráció is. Én nem mellesleg a bizottság részéről, konkrét károkozás politikai szándékát is feltételezem

– mondta Kovács.

Nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+-csereprogramból azok a magyarországi egyetemek, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn – írta a Telex. Brüsszel a döntésről december végén levélben értesítést is küldött a magyar félnek. A finanszírozást ideiglenesen függesztették fel.

Kovács beszélt arról is, hogy hosszú évek kemény munkája kell ahhoz, hogy felépítsék az együttműködési kereteket, amelyek során akadémiai szabadság keretei között működhetnek az intézmények. A dolgok rosszhiszemű értelmezése konkrét, csak hosszú távon helyreállítható károkat okoz. „Ezért fogunk is lépéseket tenni, mert ezt nem lehet szó nélkül hagyni” – írta a Telex.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Te kopaszseggfej! 2021 (!!!) novemberében szóltak, hogy ez lesz, a telerakjátok a kuratóriumokat lejárat nélküli fidkányokkal. Leszartátok. Most akkor lehet rinyálni, hogy az történt, amit előre megmondtak...
Qqberci
Te kopaszseggfej! 2021 (!!!) novemberében szóltak, hogy ez lesz, a telerakjátok a kuratóriumokat lejárat nélküli fidkányokkal. Leszartátok. Most akkor lehet rinyálni, hogy az történt, amit előre megmondtak...
jáger laszló
SZBK új katonai stratégára van szükség!!
-Fiatal nyelveket beszélő tisztekre
-modern fegyverzetre
Nem azért,hogy +nyerjünk 1 háborút,hanem azért,hogy elrettentsük,elriasszuk az LNSéget!!
Nahát micsoda katonaság lesz ez akinek fő feladata a rémisztgetés riogatás!!???
Busójárás ehhez képest 1 harcedzett hadsereg lesz
Ezen már csak röhögni tudok...
ha ha ha ha
csak ennyi
barátilag
J.L
teuton
Ez az egesz kamu "indoklas" a ribancpofajutol csak FELTETELEZES -hogy ne legyen jogi következmenye, de az Europai Ügyeszseghez persze nem mer fordulni!-mar reg okafogyott, csak az aranyhal memoriaju gyapjasoknak szol. Valojaban Navra-csicska beigerte, hogy BARMILYEN követelest -politikusok eltavolitasa az alapitvanyi kuratoriomokbol, az elethosszig tarto megbizasok megszüntetese, stb.- teljesitenek es marcius vegeig törvenyi formaba öntve elfogadja az orszaggyüles.
namihami
Ne csak szándékozd, fogadd el kész tényként! Hiszen éppen ti csináltátok, mert azt hittétek, hogy az EU hülyesége örök marad. Az volt a ráqrásotok, hogy (végre!) egy nem süket és vak vezetés került az európai szervezetek vezetőségeibe. Akik (végre!) odafigyelnek arra, hogy ha lehet, akkor ne direktbe a ""mészárosaitoknál"" landoljon a teljes összeg. Így is sok megy majd, de talán a zöme hasznosulhat.
Ennek a pénzszűkülésnek eredményeként kezdődhetett meg a saját fajtátok egymás elleni harca is. Még mentenétek a menthetőt (pl mint a Völner affér), de már ég a ház. Mert pl a miniszterasszony orbáni kreatúra, még nem beáldozható. De azért tartós tejet már nem biztos hogy célszerű vennie.
ómió
Bizony! Ha nem vagy ""efftársi", ne csodálkozz, ha nyugatról károkozás elszenvedője vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.