Eltűnhet 20-25 millió tonna molekula egy alapvetően hiányos üzemanyagpiacról. 

2023. február 5-én életbe lép a hatodik brüsszeli szankció újabb eleme. December 5-ével betiltották az orosz nyersolaj behozatalát, február 5-től pedig az Oroszországból származó termékek importja is tilos – írta meg az Index.

Kiszivárgott egy felvétel a Mol vezetőjétől – ennek a brüsszeli szankciónak brutális hatása lesz Magyarország olajellátására

A Mol algyői olajfőgyűjtője 2022. november 28-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Mol a háború és azt követő szankciós válaszok óta folyamatosan figyelemmel kíséri a brüsszeli eseményeket, hiszen jelenleg is tárgyalják a tizedik szankciós csomagot.

A cég egyik vezetője egy háttérbeszélgetésen nemrég úgy fogalmazott, a „regionális szereplők végig érezték, hogy ennek az intézkedésnek komoly következményei lehetnek”. 

A háborús cselekmények folyamatosan veszélyeztetik a Barátság kőolajvezetéket, ezért a magyar vállalat gyakorlatilag folyamatosan úgy készül, hogy bármikor bekövetkezhet olyan esemény, amely megakasztja a szállítást.

„A háború kirobbanása óta abban élünk, hogy a Barátság vezeték megszakadhat. Erre készülünk, hiszen, ha ez megtörténik, akkor olyan helyzet állhat elő, amely a hazai nyersanyagellátás történetében példa nélküli”

– közölték a Mol vezetői az Index cikke szerint.

További részletek az Indexen!

Forrás: Index.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
ha a mai elllenzék nem ilyen töketlen, fogatlan, hatékonyan kommunikálni képtelen impotens banda, akkor ma nincs fidesz!
.. A fidesz CSAK KOMMUNIKÁCIÓS KORMÁNYZÁST FOLYTAT, egyébént sodródnak és ahol lehet magukat dicsérik, másokat aljas hazudozással mocskolnak, - minden választást erős hazugsággal nyertek, - amit csak hatékony ...kommunikációval lehetne semlegesíteni, hatástalanítani, de ez a banda még a fidesz 100x ártalmasabb belföldi szankcióit sem tudja észre venni és visszagyűrni a szart a fideszbe a brüsszeli szankciózás okán, amiben csúcsröhej: a sperma mind a 9-et megszavazta és ő lázít az ellen amit megszavazott.
Ilyen magas labdát tényleg csak idióta impotens banda tud kihagyni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Toller Béla: azért beszélek veletek magasról, mert a 20%-otokkal a béka seggénél vagytok
Eladott Ország
@Shikari: ma, 10:07 ☺ Fektéve, ha a ruszki tankerek kiköthetnek.
Clavigo
@Shikari: Neked szemelyesen majd trojkán ,,te buckalakó
m73
@KisTehen: honnan tudod te nyomorult?:-)
Ditrich
Lassan egy éve tart a háború! És még nincs forgatókönyv a ,,barátság,,kőolajvezeték kiváltására? Eddig mégis mit csinált a ,,béke,,apostol kormányfő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok