"A Magyar Honvédség cinikus, bugris és a törvénytelenségtől sem riad vissza, ha a kormány és saját pazarló luxusrepüléseik költségét kell takargatni" – jelentette ki Facebook oldalán Hadházy Ákos.

Fideszes giga-mutyit leplezhetett le Hadházy: szerinte Orbánék pazarló luxusát takargatja törvénytelenül a honvédség
Orbán Viktor miniszterelnököt (j3) és feleségét, Lévai Anikót (b2) Ofir Akunisz izraeli tudományos-tecnológiai és űrkutatási miniszter (j2) fogadja a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtéren 2018. július 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szerinte a milliárdos honvédelmi minisztertől a luxusjetek és az utasszállító Airbus repülőgépek repült óráinak átlagos költségeit (beleértve az ilyen gépeknél nagyon jelentős szervízelési és amortizációs költségét ) szerettem volna országgyűlési képviselőként megtudni, amit a miniszter „hadititokra” hivatkozva megtagadott. 

Ám szerinte pár fontos dolgot azért így is megtudtunk:

A honvédség azt meri állítani, hogy az adófizetőkre egyáltalán nem tartozik, hogyan költik el a pénzünket. Azt merik állítani, hogy korlátlanul költhetnek, annyit, amennyit akarnak. Ez természetesen még a maguk által kreált törvény szerint sincsen így.

- írta a politikus, aki szerint a törvény ugyanis nem a költségekről szól, hanem erről:

A honvédelmi szervezet felépítésére, működésére, haditechnikai eszközeire és anyagaira, valamint hadfelszerelésére vonatkozó adatok honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből a keletkezésüktől számított harminc évig nem nyilvánosak. 

A politikus szerint felmerülhet a kérdés, hogy mit titkolnak ennyire a repülések költségeiről.

Tegnap kiderült, hogy pont azt, amit eddig is sejtett:

a honvédség a repülések költségének elszámolásakor nem kalkulál az amortizációval és a karbantartás költségeivel – pedig a repülők esetén ezek a magas beszerzési ár, a szigorúan szabályozott repülhető óraszám, a nagyon komoly rendszeres, kötelező ellenőrző szervizek miatt rendkívül magasak, az üzemanyag árát is elérhetik repült óránként.

Ők viszont egyáltalán nem kalkulálnak ezekkel, ez derült ki legalábbis az Átlátszónak kiadott „válaszból”. A 230 kormányzati repülés adatait soronként adták meg, de így sem tartalmazott mindent. Így jött ki a 600 milliós összeg, ami repülésenként 3 millióval számol. Valójában ez óránként reális összeg. Repülésenként csak azért jöhet ez a szám össze, mert egyszerűen nem számolnak a legnagyob költségekkel

Bár „mentségükre” szóljon, hogy több esetben még a kerozint sem számolták.

- tette hozzá Hadházy Ákos.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Magyarországon április 9-e után véget ér a limuzinszocializmus korszaka, mert luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a PURITÁN elveket szem előtt tartó kormányzásra van szükség, és limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba" - hangsúlyozta Rogán"

,,Rogán: a választásokkal vége lesz a limuzinszocializmusnak"

,,Puritán plebejuskormányzásra van szükség, mondta Szijjártó, majd miniszterként elment luxusjachtozni"

,,A külügyminiszter 2006-ban még a szocialisták luxusautó-beszerzéseire volt kiakadva."

,,Rogán Antal még mélyebbre süllyedt, mint a a kormányfőt "bemutatással" vádoló Deutsch-Für Tamás, ráadásul megszegve a közlekedési szabályokat egy rendszámtábla nélküli autóval furikáztatta a résztvevőket sajtótájékoztatóján. A szocialisták szerint inkább a Fidesz elnökének "van szégyenkeznivalója", ugyanis "a rendszerváltás utáni miniszterelnökök közül Orbán Viktor használta a legtöbb állami autót", és egy kisebb gépkocsiparkot kellett a szolgálati autóján kívül a rendelkezésére bocsátani. A hivatalos nyilvántartásokban azoknak az autóknak már nincs is nyoma, amelyeket úgymond "kipróbálásra" kapott miniszterelnökként -"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@NKF: ...sajátosan köszönöd meg neki, hogy odafigyel a magyarok közpénzére.
Maxipocak
@Aki Én: mMit vársz tőle? Egy moszkovita hazaáruló gennyedék. Nem is az ő pénze, náluk lej van.
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, tenyleg ekkora Barom vagy? Hadhazy több, mint 20 evig allatorvoskent dolgozott, valamint eladdott egy ingatlant (lasd vagyonbevallas!) es abbol vette a bevallott lakstRESZT! Egy 30 m2es lakas resztulajdonosa! A vejko miböl vette a kikötöket, szallodakat, stb., mit dolgozott eddig???
evacica
Na a Anikón és férjén nem látszik a luxus! a takarítónőm különben néz ki Apuról meg nem is beszélve!
Dr. Proktor
A képen Orrbán egyre jobban emlékeztet Kim Dzsong Un-ra, csak a jegyzetfüzet és ceruza hiányzik a mameluk kezéből...
teuton
@Maccska: Minden allamnal vannal gepei, de nem maganutakra hasznaljak közpenzböl! A nemet hadügyminiszternö le kellett mondjon, mert elvitte a fiat egy hivatalos utra vendegkent, a raesö költsegreszt pedig elöre kifizette! O1G meg elment CSALADOSTOL a halott papat megnezni, aztan betert egy olasz luxusetterembe homarozni es "utbaejtette" egy kis kirandulasra a Balkant is, mindezt közpenzen!!! Hadhazy a sajat penzen repül... CSAK ENNYI A KÜLÖNBSEG!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.