A KSH adatai szerint 2022-ben a magyar ipar válságálló volt, hiszen 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest a nyers adatok szerint 2 százalékkal, a kiigazított adatok szerint 5,7 százalékkal nőtt a termelés volumene.

Bejelentést tett az Orbán-kormány: A magyar ipar válságálló, bizakodásra ad okot a gazdasági növekedést illetően
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Joint Venture Szövetség díjátadó ünnepségén a Marriott Hotelben 2023. február 4-én. MTI/Lakatos Péter

A Gazdasági Minisztérium közleménye szerint mindez azt is jelenti, hogy a hazai ipar teljesítménye minden hónapban felülmúlta az egy évvel korábbi szintet, így 2022-ben összességében 5,8 százalékkal volt magasabb a termelés volumene, mint 2021-ben. A hazai ipar így már közel háromszorosára nőtt 2010 óta.

A napvilágot látott adatok rávilágítanak, hogy a háború és szankciók sújtotta nehéz helyzet ellenére a hazai ipari vállalkozások jól teljesítettek tavaly, meg tudták őrizni teljesítményüket, sőt jelentős mértékű növekedést is el tudtak érni, ami bizakodásra ad okot a gazdasági növekedést illetően is.

2022-ben ezt a Kormány számos eszközzel segítette: olcsó hiteleket biztosított a Széchenyi Kártya Programon keresztül, bevezette a kamatstopot a kkv-k számára, Gyármentő Programot hozott létre és megindította az energiaintenzív vállalkozások támogatását.

A családok és a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében 2023-ban ki kell védeni a recessziót, meg kell őrizni az ipar stabilitását. Ennek érdekében kidolgozás alatt áll egy új, beruházásokat ösztönző tőkeprogram, ami kiegészíti minden idők egyik legnagyobb kormányzati hitelprogramját, a 700 milliárd forintos kerettel elindított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot.

Forrás: MTI-OS

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Akkor, nem lesz visszaesés, mint 2009-ben az efftársak által "vezérelve"!?
csak úgy....
mese mese mátka pillangós madárka... :)
Eladott Ország
@ómió: Ha minden jól alakul, ...Down-kóros Marcika " ha egyik nagyanyámnak f@sza lett volna , akkor most 3 nagyapával büszkélkednék." Ebben a rohadt országban minél hülyébb valaki , annál magasabb posztra alkalmas . Mi a célja ennek az országnak? A hiány! De az legalább tartható. Marcikám, ránéztél mostanában a forint árfolyamára? Mi a qrva anyád alakult jól az elmúlt időszakban? A fény az alagút végen az a vonat. Már értem miért kell, hogy essen a forint: Ami alkatrészt az autógyárak behoztak 400 Ft/€ áron nemsokára vissza lehet exportálni 440 Ft/€-val. Máris 10%-kal nőtt a gazdaság. Milyen egyszerű. És ha gatyát húzunk a templom tornyára, akkor az lesz a legnagyobb f@szú legény a faluban. Valaki tudja, hogy mennyi most az államadósság? A szakmaiságot feladtad, helyette csinovnyik kókler lettél. "Ahogy lesz, úgy lesz"...A magyar lakosság jelentős része a hozzáértő kormányzásnak és a lopásnak hála nagyobb életszínvonal romlást fog elkönyvelni mint Bokros idején vagy 2008-ban. Ez lesz az Orbán kormány legnagyobb vívmánya, amire a történelemkönyben emlékezni fognak, és erre még kap +10 % szavazatot , mert Brüsszel meg Gyurcsány. 450-es árfolyammal egészen alacsonynak fog tűnni a magyar belföldi államadósság euróban, dollárban kimutatva.
pbs.twimg.com/media/Feu0YydXECEL7Dt?format=jpg&name=900x900
Az euró még hagyján, de a forint a szomáliai kalózok pénzéhez ( shilling) is 50%-ot romlott egy év alatt.
pbs.twimg.com/media/Fe4rWB5WYAApA9a?format=jpg&name=900x900
Akkor alakul minden jól, Marci, ha buktok!
jáger laszló
Van aki bizakodó akár Marci!!
Bízik,hogy még sokáig ő lesz a miniszter!!!??
Hát az is lehet!!!???
csak ennyi barátilag
J.L.
Toller Béla
Ez azért nem semmi ! Benne vagyunk egy elég nagy válságban, vágtat az infláció, egyedül maradtunk politikailag is, pénzügyileg is - és válságálló a magyar gazdaság ! Vazze, neked valami másra lenne szükséged, nem miniszteri megbízásra !
Néro2
Bejelentést tett az Orbán-kormány: A magyar ipar válságálló, bizakodásra ad okot a gazdasági növekedést illetően
Aha.
Ja.
A gonosz Prüsszelben-nél meg a belgák 1600 E-eu-roszra emelték a minimálnyugdíjat az úgy több mint 630. 000.
Itt is siker van ez ügyben a minimum nyugdijj 28.500.
Csak úgy összehasonlításul megnéztem a bélszínt kilóját 400 Ft eu-rosszal 6800 Ft Belgiumban.
Tesco marha bélszín steak
Válassza ki a Tesco marha bélszín steak
Mennyiség
Súly
4 875 Ft
19 499Ft/kg
Mennyisége Tesco marha bélszín steak
Itt megtalálod mai dátummal. Meg a többit is birkák meg bééégesenek sikerekről.
www.colruyt.be/fr/actions/depliants/vi0323_actie
ómió
@Qqberci: Pedig ti mindig meg szoktátok találni!
ómió
@Eladott Ország: Amúgy, ezeken a mocsokbolsi hazugságaidon túl mi a bárcáskurva anyád picsája fáj még bolsi fajkreténségednek!? A munkanélküliséged "kevís", vagy az efftársi "segíjed"!? Már persze a totális észhiányodon túl! Még mindig a "hozzáértő lopásnál" tartasz? Nem volt elég annak a több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdonnak" az ellopása, "privatizációja", amit még 94. után efftársilag műveltetek? Se az ország államcsődbe döntése 2008-ra!? Te kis "telhetetlen"! A több, mint háromszorosára nőtt minimálbér meg átlagbér nálad az "életszínvonalromlás", miközben hosszú hétvégeken nincs hely a wellnessszállókban!? Amikor meg ezerrel zsebeltetek nyugdíjast meg állami alkalmazottat fizulenyulással, az volt az "efftársi életszínvonal-emelés!? Bolsiék fajgörénye! Józanodj már ki!
amortizáltok
volt egy orosz humorista RAJKIN szokta mondani minden szép minden nagyon jó mindennel meg vagyok elégedve..
A MARHA bélszin Vesepecsenye vagy zsargonnal "pityu " 1980 ban 80, ft volt kilónként ma sertepertél 10,000 felett . halljuk a dübörgést csak az teljesen más. 28 x elkürtölik hogy kató mama kacsa mai 200 ,000 felett lehet az átlag nyugdil és az ugyan mire elég vagy REZSI vagy kaja a kettő együtt már a BÉKA seggénél áll.kivéve a parlamenti sleppet .ott 4-5-6 milla, SŐT TŐBB , igy megélnek és túlélnek.
balos
@szópó-ómió: A lopásban lehet,hogy jobban teljesít a gecitek!Atöbbiben pedig A.S.!Ahogy sikerül!Mondtam már,hogy nem vagyunk kiváncsiak a bárcás kurvaanyádra és az általad teherbe ejtett lányaidra!
amortizáltok
@Néro2: bélszint minap irtam 1980 ban 80 FT / kg volt , az igaz a lopási listát is ez vezette ám. itt meg épp olvasom Lenin testét Moszkvában akarták ellopni tán éheznek ott is? átmegyünk kanibálba.
Néro2
@Qqberci: Ezeknél a fityma orkoknál mindig csak lejjebb van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.