A KSH adatai szerint 2022-ben a magyar ipar válságálló volt, hiszen 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest a nyers adatok szerint 2 százalékkal, a kiigazított adatok szerint 5,7 százalékkal nőtt a termelés volumene.

Bejelentést tett az Orbán-kormány: A magyar ipar válságálló, bizakodásra ad okot a gazdasági növekedést illetően
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Joint Venture Szövetség díjátadó ünnepségén a Marriott Hotelben 2023. február 4-én. MTI/Lakatos Péter

A Gazdasági Minisztérium közleménye szerint mindez azt is jelenti, hogy a hazai ipar teljesítménye minden hónapban felülmúlta az egy évvel korábbi szintet, így 2022-ben összességében 5,8 százalékkal volt magasabb a termelés volumene, mint 2021-ben. A hazai ipar így már közel háromszorosára nőtt 2010 óta.

A napvilágot látott adatok rávilágítanak, hogy a háború és szankciók sújtotta nehéz helyzet ellenére a hazai ipari vállalkozások jól teljesítettek tavaly, meg tudták őrizni teljesítményüket, sőt jelentős mértékű növekedést is el tudtak érni, ami bizakodásra ad okot a gazdasági növekedést illetően is.

2022-ben ezt a Kormány számos eszközzel segítette: olcsó hiteleket biztosított a Széchenyi Kártya Programon keresztül, bevezette a kamatstopot a kkv-k számára, Gyármentő Programot hozott létre és megindította az energiaintenzív vállalkozások támogatását.

A családok és a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében 2023-ban ki kell védeni a recessziót, meg kell őrizni az ipar stabilitását. Ennek érdekében kidolgozás alatt áll egy új, beruházásokat ösztönző tőkeprogram, ami kiegészíti minden idők egyik legnagyobb kormányzati hitelprogramját, a 700 milliárd forintos kerettel elindított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot.

Forrás: MTI-OS

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Qqberci: Pedig ti mindig meg szoktátok találni!
ómió
@Eladott Ország: Amúgy, ezeken a mocsokbolsi hazugságaidon túl mi a bárcáskurva anyád picsája fáj még bolsi fajkreténségednek!? A munkanélküliséged "kevís", vagy az efftársi "segíjed"!? Már persze a totális észhiányodon túl! Még mindig a "hozzáértő lopásnál" tartasz? Nem volt elég annak a több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdonnak" az ellopása, "privatizációja", amit még 94. után efftársilag műveltetek? Se az ország államcsődbe döntése 2008-ra!? Te kis "telhetetlen"! A több, mint háromszorosára nőtt minimálbér meg átlagbér nálad az "életszínvonalromlás", miközben hosszú hétvégeken nincs hely a wellnessszállókban!? Amikor meg ezerrel zsebeltetek nyugdíjast meg állami alkalmazottat fizulenyulással, az volt az "efftársi életszínvonal-emelés!? Bolsiék fajgörénye! Józanodj már ki!
amortizáltok
volt egy orosz humorista RAJKIN szokta mondani minden szép minden nagyon jó mindennel meg vagyok elégedve..
A MARHA bélszin Vesepecsenye vagy zsargonnal "pityu " 1980 ban 80, ft volt kilónként ma sertepertél 10,000 felett . halljuk a dübörgést csak az teljesen más. 28 x elkürtölik hogy kató mama kacsa mai 200 ,000 felett lehet az átlag nyugdil és az ugyan mire elég vagy REZSI vagy kaja a kettő együtt már a BÉKA seggénél áll.kivéve a parlamenti sleppet .ott 4-5-6 milla, SŐT TŐBB , igy megélnek és túlélnek.
balos
@szópó-ómió: A lopásban lehet,hogy jobban teljesít a gecitek!Atöbbiben pedig A.S.!Ahogy sikerül!Mondtam már,hogy nem vagyunk kiváncsiak a bárcás kurvaanyádra és az általad teherbe ejtett lányaidra!
amortizáltok
@Néro2: bélszint minap irtam 1980 ban 80 FT / kg volt , az igaz a lopási listát is ez vezette ám. itt meg épp olvasom Lenin testét Moszkvában akarták ellopni tán éheznek ott is? átmegyünk kanibálba.
Néro2
@Qqberci: Ezeknél a fityma orkoknál mindig csak lejjebb van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.