Csütörtökön a soproni Kormányinfón derült ki, hogy újra napirendre került a Liszt Ferenc Repülőtér megvásárlása.

Az Orbán-kormány egy éve visszatáncolt, most ismét igényt tart Liszt Ferenc Repülőtérre

Ahogy arról decemberben mi is írtunk, a választási kampányban még halványan utalgatott rá Orbán Viktor, de azóta síri csöndben volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) ügyében a kormányfő és egész csapata.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón most azt mondta, hogy a kormány Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek adott felhatalmazást arra, hogy tárgyaljon a reptér tulajdonosaival – írja a Telex

A felvásárlás már két évvel ezelőtt is felmerült, mi több a kormány a debreceni repülőtérre is igényt tartott.

A reptér felvásárlása most újra előkerült, Gulyás Gergely azt mondta,

a reptér egy olyan vagyontárgy, ami óriási hasznot hoz, nemzetbiztonsági kérdés is, hogy részben, legalább részben állami tulajdonban vagy magyar tulajdonban legyen, úgyhogy szeretnénk, hogy ha ezeket a jól ismert, már a reptér szocialisták általi eladásakor is hangoztatott céljainkat a következő, az idei vagy a következő évben érvényesíteni lehetne.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe kerülhet a reptér, az RTL nem kapott választ a kormánytól.

A reptér tulajdonosai az RTL Híradó kérdésére megerősítették, hogy a kormány ebben a hónapban ismét bejelentette szándékát a Budapest Airport megvásárlására, de a tárgyalások még nem kezdődtek el.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Telex, RTL

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@fergeteg: ma,11:012 ☻ A szélhámos, bűnöző és politikai prostituált román cigányod az országot már rég eladta a ruszkiknak és a kinaiaknak b+!, amit még unokáink se fognak tudnak kifizetni, hogy rohadjatok meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
1. Tanárok megbecsülésére nincs pénz, de repcsitérre van? (meg Vodafonra meg még sok minden hülyeségre amivel nem vagyunke lőrébb)
2. Ha az az elv, hogy az állam az alapján vásárol, hogy hasznot hoz a cég, akkor nem értem miért ad el olyan céget, ami hasznot hoz az államnak és miért vesz meg olyan céget ami ráfizetéses? Például Mészáros-Mára erőmű-állam hármas furcsa adok-veszek mozgása.
human
@human: 2-es pontra persze költői a kérdésem. A fő szempont mindig a hatalom és a pénzszerzés. Ezek alapján vásárol magán tulajdont vagy ad el állami tulajdont az Orbán kormány.
amortizáltok
a fél világ sem elég ennek az éhenkórásznak menne szamárháton.
Yoda69
@sgl: Pontosan errol van szo. Megveszik kozpenzbol, a magyar adofizetok penzebol. Azutan atjatszak egy konzorciumnak, aminek termeszetese NER vezetosege van. Ugyanugy mint a Vodafon eseteben. Az allam 49%-kal a fideSSes konzorcium 51%-kal szallt be a vetelbe, tehat a NER elvtarsak szava lesz a donto, nem mintha. Ezert nem kapunk soha tobb penzt az Uniotol, mert ezt a korrupciot ok is tisztan latjak.
justhpeter
Az oktatási és az egészségügyi dolgozóknak nincs már arra oka, hogy bármilyen mértékben tekintettel legyenek a kormányra. Keudhetnek elsőre részleges sztrájkkal, majd aztán idopont nélküli folyamatos sztrájkkal.
ómió
Mégis lesz rá pénz - biztos a "lopottból"(!) - hogy az efftársak által elprédált repteret visszavásárolják!? Nahát!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.