A választási kampányban még halványan utalgatott rá, aztán azóta síri csöndben van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) ügyében a kormányfő és egész csapata – számol be róla az mfor.

Orbán egyik hatalmas álma hullott a porba: Nem lett az övé Ferihegy

Palkovics László még miniszterként majd kormánybiztosként a kormánnyal sohasem vitatkozó sajtótermékeknek egyszer-kétszer még azt mondta, hogy

rajta vannak az ügyön

de ezt már senki sem vette komolyan azok közül, akik objektíven ítélik meg a helyzetet.

A cégértéket folyamatosan növelte a visszaerősödő utasforgalom és a folyamatosan jól teljesítő légiárukat kezelő üzletág. Tavaly októberben 1600 milliárd forintot ajánlott a kormány a BA-ért. Az akkor 4,44 milliárd euró volt, s a vételárat eleve euróban határozták meg. Azóta 17-18 százalékot romlott a forint, tehát ha a kormány figyelmen kívül hagyná a cégérték növekedést akkor közel

2000 milliárd forint lenne a számla.

Annak ellenére, hogy tavaly az utasforgalom 20 százalékkal, a légiáru mennyisége pedig 36 százalékkal emelkedett 2020-hoz képest, a BA a koronavírus-járvány második évét is komoly veszteséggel zárta.

A nyári-őszi hónapokban többször is elérte vagy meghaladta az egymillió főt a Ferihegyen megfordult utasok száma. A cargo forgalom tartósan 15 ezer tonna körül alakult, ami több, mint a járvány első másfél évében volt. Utóbbi annyira jó mutató, hogy a globális versenyben Ferihegy az év cargo repülőtere lett.

2022-ben már nem folytatódtak a tavalyelőtt és tavaly is megtörtént elbocsátások, az üzemeltető igyekezett megtartani a munkavállalókat. 

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója a pénzügyi eredmények kapcsán még tavasszal kiemelte:

Büszkék vagyunk rá, hogy a második pandémiás évünket is át tudtuk vészelni állami támogatás nélkül, és minden nehézség ellenére a fejlesztéseket is dinamikus ütemben folytattuk. Hónapok óta készülünk a fellendülésre, egyrészt humánerőforrás, másrészt pedig kapacitás terén, és bízom benne, hogy 2022-ben az utasforgalom, és így a bevételek tekintetében is megközelítjük a 2019-es eredményeinket.

A BA igyekszik nem rózsaszín képet festeni közvetlen jövőjéről és ezért visszavett a tervezett jövő évi utasforgalomból, most december elején 2 millióval kevesebbel, mintegy 14 millió utassal számol 2023-ban. 

Bővebb részletek IDE kattintva olvashatóak.

Forrás: mfor

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A bűnöző, többgenerációs és politikai prostiutált szélhámos román cigányt , bíróság elé kell állítani, nincs "B" alternatíva!
Amíg szabadlábon van, az ország katasztrófája ez a gané', geci...! Példát kell statuállni, ( hadd szokja a rendet Pintér polihisztor/szőkítő Sanyával együtt), hogy még egy ilyen szarházi, mocskos, tróger, az ország élére kerülhessen! ( az újját, remélem a seggiből húzta ki) Övék lesz a börtön életfogytiglan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Pacalt már ettem ami nem volt rossz,de libamályat még nem,csak májat de azt többféle kiszerelésben
Biztos a Mály is finom lehet ,de azt most nem kívánom,egyék azt Mályinkán...
Csak ennyi
barátilag
J.L.
pacal
@Németh István: My name is Pascal.
Én sem írtam le jól, te sem jegyezted meg jól.
Szerintem sok évet éltünk le tudatlanságban, ezt a pár évet még kibírjuk így.
Légy türelemmel!
NKF
Kurvára nem értem! Ezek a genyó komcsik eladtak mindent és most ők jönnek a frankóval?
Elmennek ahová gondolom!
Németh István
@pacal: Nos gond egy száll se! Még 36 évet jósoltak ketten is teljesen függetlenűl > ha-ha-ha én ehhez tartom mag, am! ha netán nem így lesz természetesen felháborodok és beírok a panasz-könvbe! >>> akkor fogjuk kibirni, ha az ország vezetése a nemzetért, miként megszoktuk az elmúlt 12-13 év alatt >> TEHÁT A NEMZETÉRT, TESZ ÉS DOLGOZIK => nem árusítják ki a hazaáruló ócska balliberális szemetek nem teszik tönkre a nemzet vagyonát és népét!
@NKF: sajnos így igaz és nagyon sajnos a megvezetett moslék maradvány népség aki ténylegesen totálisan meg lettek hülyítve a dobrev-gyurcsány uralta dk. val a nemzetet kívánja tönkrevágni, senkinek nem jut eszébe, hogy a dobrev annak a leszármazottj aki gyilokra vette a népet az >apró antal > senkinek nem jut eszébe, hogy a bolgár dobrev család (klára tesói) a pápa életére törtek! mi kell még!? A 45 év alatt megferőzött barmok rosszabbak mint az egykori lenin-fiuk azok most is aljas bunkó szemét, hányadék, kommunista állatok! pedig volt idejük 32 év alatt megváltózni - sok példa van erre!
pacal
@Németh István: Meghalsz a bűneid miatt. A többi bullshit ömlengésedet nem értettem, de nem is direktíva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.