Tévedéseket, és jogszabálynak is ellentmondó szöveget tartalmaz Orbán Viktor nyugdíjasoknak írt levele – nyilatkozta a Népszavának az „Életet az éveknek” Országos Szövetsége elnöke, Hegyesiné Orsós Éva.

Orbán Viktor levele arról árulkodhat, hogy nem tartja sokra a nyugdíjasokat
Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

A szakember szerint a 13. havi nyugdíjról szóló üzenet egy időzítésében cinikus, tartalmában fölösleges politikai iromány.

Hegyesiné Orsós Éva azt mondja, már a beharangozó is hamis, hiszen dupla nyugdíjról szó nincs. A 13. havi plusz pénz csak a nevében nyugdíj, a nyugdíjat szabályozó törvényben ilyen kifejezés nem szerepel.

Az sem igaz – folytatja tovább az elemzést - hogy ezt a plusz pénzt emelte volna a kormány. A juttatás mindenkinek a saját nyugdíjával azonos összegű.

Hegyesiné Orsós Éva emlékeztet, elvileg a nagy cél a nyugdíjasok méltó életének biztosítása lenne. Ezzel szemben kormány a Covid-járvány alatt, és most, az elszabaduló infláció mellett sem ad többet a legszegényebb időseknek annál, mint amit a törvény előír.

Forrás: nepszava.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Philip Marlowe: A 13 havi- nem nyugdij! Egyezzünk meg ebben- hiszen nem épül be a "nyugdijba". És egyébként is nem rendszeres juttatás- és az "adható" kategóriájába tartozik- min dig is oda tartozott, még az emmuttnyovcévben is.
Inkább arról regéljél, hogy a tényleges nyugdijjárandóságok "inflációkövető" emelése hogyan valósul meg a gyakorlatban, és milyen mértékben biztositja a fideSS szent fogadalmát- a nyugdijak vásárlóértékének megőrzését. És ebben az esetben kétszeres csalásról (megrövöditésről) szónokolj- mert egy dolog az infláció "megállapitás", és a másik dolog, amely gyakorlatilag nem a már "emelés" összegét inflalája, hanem az eddig megállapitott nyugdijak reálértékét- vásárló erejét csökkenti, az a forint árfolyamának drasztikus csökkentése. És arról is regélj már- ó nagy detektiv, hogy miért is hurrá optimizmu- ha a jelenlegi 27,7%-os inflációval megnövekedett árakra ( és ebben benne van a toronydaru bizgenytúje árának csökkenése is) már csak egy számjegyú inflációs növekedés jön év végére??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@csipetke: 12:45 Tudom. De most még csak a kocekás papirt "másolják", megvárom, amig turbékolni kezdenek saját kútfőből.
balos
@m73: Megerősíteni tudom,hogy aki hisz a fideSSes tömeggyilkosainknak az sem különb,mint a szálasi toprongyosai!
nemkati
@Philip Marlowe: Igazad van, februárban a nyugdíjasok dupla nyugdíjat kapnak, és még a 13. havi nyugdíjat is, amit nem 0rbán kegye miatt kapják, hanem törvény kötelezi rá őket. Az a törvény, amit a szocialista kormány 1997-ben hozott és vezetett be a Fidesz élénk tiltakozása ellenére.
Tehát akkor így van, dupla nyugdíjat és 13. havi nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok? Mert ha úgy érzik, hogy nem, akkor biztos nem tudnak számolni. Vagy mi van.
jáger laszló
Azon gondolkodom hová is dobjam ov 16 soros levélkéjét,ugyanis több helyen is gyüjtöm a hulladékot és a szemetet...
erről ennyit
barátilag
J.L.
szegény hazám
Nem jön levél, nem jön levél hiába várom,
Elfogyott a begyújtásra váró Észak Magyarországom.
Megjött a levél, de szart sem ér, mert rosszul ég.
A csüngőhasú minőségibb borítókot küldhetne még.
jáger laszló
Én már a szombati és a szerdai orbán beszédre várok és arra,hogy mit fog ígérni a győztes/victor vezérünk!!?
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.