Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult a szíriai Aleppó nyugalmazott görögkatolikus érsekéhez, miután hírek érkeztek arról, hogy a múlt heti földrengés során összeomlott az érseki rezidencia épülete, és életét vesztette egy pap, valamint Jean-Clément Jeanbart nyugalmazott érseket is súlyos sérülésekkel szállították kórházba – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor nagyon aggódott, majd megkönnyebbült – egy nyugalmazott érsek balesete zaklatta fel
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor azt írta az egyházi vezetőnek, hogy mély aggodalommal értesült a történtekről, és valódi megkönnyebbülést jelentettek számára az újabb hírek, melyek szerint az érsek már nincs közvetlen életveszélyben.

A miniszterelnök felidézte Jean-Clément Jeanbart 2017-es budapesti látogatását, amelyre – mint írta – szívesen emlékezik vissza.

Orbán Viktor biztosította a szíriai görögkatolikus vezetőt, hogy

Magyarország a mostani súlyos megpróbáltatások során is a közösségük mellett áll.

A magyar kormány saját erejéhez mérten mindent meg fog tenni azért, hogy segítséget nyújtson a túléléshez és az újrakezdéshez. Kegyelettel emlékezünk az áldozatokra, imádkozunk azokért, akik elvesztették szeretteiket, otthonukat – fogalmazott a kormányfő.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Más miatt nem aggódik??? Pedig NAGYON KELLENE!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
na kuka hívek, aleppóbanak köll új templom, 0rbán már megszavazta helyettetek
ágimami
Más miatt nem aggódik??? Pedig NAGYON KELLENE!!!
gina
Ez a legnagyobb baja ennek az idióta zsiros disznónak? a nagy kersztény,, undoritó kétszinü emberi szemét ,,ez a véleményem
csipetke
@KisTehen: 15:01 Nocsak! Ki akarjátok űzni orbánt? Ő árulta ki a kínaiaknak,koreaiaknak,a németeknek az országot...
A letelepedési kötvényesekről ne is beszéljünk,mert annak az árát azóta is nyögjük..(persze a többi adóssággal együtt,amibe orbanescu vitte az országot)
drrotf
Orbán aggódását a fénykép jól tükrözi!Olyan aggódó képe van ennek az embernek amikor mosolyog.
balos
@Pálinkás Pál: Rakás trutymó!Bár a szent a lopásánál nyilvánvaló!Maga felé hajlik a keze!Ennyi lóvét még a Spanyolok sem tudtak elrabolni a Dél Amerikai őslakóktól!
csipetke
@gina: 15:00 Kereszténynek keresztény... Horogkeresztény...
kereső
Azért a több ezer emberért akik meghaltak, megsérültek fedél nélkül maradtak nem aggódott ez a nagyon mélyen keresztény szent ember? Azokért akiknek nem jutott a segélyekből, mert a diktátor barátja nem oldotta fel a határzárat a földrengés után. hogy a sziriai emberekhez is eljussannak a mentő csapatok és a segélyek. Persze egy templom az más. meg egy érsek...a qrva életbe!
ómió
Milyen szerencse, viszont, hogy ilyesmi egyetlen egy efftársat se csigázhat fel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.