Nem a szexbotrányba keveredett Borkai díszpolgárnak való jelölése az egyetlen furcsa fordulat a magyar politikai életben.

Schdal György sofőrje igen bizalmas viszonyt ápolt Rogán kabinetfőnökével, ám ez valamiért kimaradt a nyomozati anyagból

Rogán Antal. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Annak ellenére ugyanis, hogy Rogán Antal kabinetfőnökének neve meglehetősen gyakran előkerül a Schdal-ügyben, Nagy Ádám mégsem a nyomozóknál kötött ki, hanem az állami kézbe kerülő Vodafone igazgatóságában.

A nyomozati iratokból most az derült ki, hogy az igazságügyi miniszter helyettesét megkenő Schdal György sofőrjének 2021 áprilisában el kellett vinnie egy autót Nagy Ádámnak.

M. V. erről szóló naplóbejegyzései is szerepeltek az ügy nyomozati irataiban. A 24.hu által bemutatott napló bejegyzés szerint a mindössze 72 oldalas vádiratból feltűnően sok minden kimaradt a nagyjából 1700 oldalas nyomozati anyaghoz képest. A Nagy Ádám-szál például teljesen.

A 24.hu által megismert dokumentumok szerint a nyomozók részletesen elemezték az ügy negyedrendű vádlottjának, M. V.-nek a naplóbejegyzéseit, valamint a telefonján elmentett szöveges üzeneteket. Ennek azért van jelentősége, mert a férfi Schadl György bizalmas munkatársa volt, aki a végrehajtók elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozott. A telefonjáról lementett bizonyítékok szerint Schadl mindenféle ügyes-bajos dolgát ő intézte, naplóbejegyzései szerint feladatai közé tartozott a készpénz szállítása, autóügyek bonyolítása, a pénzváltás, de Schadl – azóta szintén vádlott – feleségének is vitt olykor süteményt.

A most felbukkant szál részleteit a 24.hu cikkben olvashatják. 

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Attól függően kit érint akár vallomás, akár nyomozás során felmerült bizonyíték, annak megfelelően benne van a periratokban, vagy kimarad! Igy működik a független ügyészség manapság kis hazánkban.
csak úgy....
még jó,hogy a maffia tárgyalja a maffia perét, nem lesz itt látnivaló..
namihami
Biztos véletlen volt! Tévedni emberi...és, a (fideszes nyomozó)hatóság is emberekből áll!
R. Tóni? 9.5 millió+a határontúliak! Az ám nagyon sok lehetőség! Nem könnyű...
balos
A gumi-tóncsi ezt is megússza,mert jó sok oldalas a kisokosa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.