Újabb fordulat állt be a csütörtöki tárgyaláson.

Varga Judit igazságügyi miniszter, Süli János és Trócsányi László volt miniszterek és egy sor más vezető tisztségviselő tanúként való meghallgatását kérte Völner Pál ügyvédje szerdán a Schadl–Völner-ügy előkészítő ülésén.

A magát ártatlannak valló egykori államtitkár védelme ezzel a húzással megpróbálja bevonni a bizonyítási eljárásba az ő ideje alatt pozícióban lévő összes magas beosztású minisztériumi tisztviselőt, egykori közvetlen munkatársait; sőt, a végrehajtói kar elnöke, a magát szintén ártatlannak valló Schadl György által a vízüzemű motor kifejlesztéséről szóló projekt érdekében győzködött kormánytagokat is.

Az igazságügyi kormányzat egykori és jelenlegi vezetésének bíróságon való megjelenése még tanúként is óriásit szólna, azonban a védelem kezdeményezésétől a tanúmeghallgatásig igen kacskaringós út vezet , emlékeztet a Telex.hu

Szabó József Tamás, a Fővárosi Bíróság sajtószóvivője a Telexnek elmondta: mivel az eljárást vezető bíró tisztában van a teljes nyomozati anyaggal, ezért neki van mérlegelési lehetősége a védelem által kezdeményezett tanúk beidézésénél. A mérlegelésnél az a fő szempont, hogy az új tanúk mennyiben tudják előmozdítani a bizonyítási eljárást. A sajtószóvivő a mérlegelést azzal a példával világította meg, hogy

ha lát valaki egy verekedést, és van három szemtanú, aki látta, akkor felesleges egy negyedik, ötödik embert is beidézni, ezektől a tanúktól új információ nem várható.

Ahogy azonban arra Surdy Miklós ügyvéd, egykori bíró felhívta a figyelmünket, azzal például, hogy a védőügyvéd az előkészítő bírósági ülésen a tanúbeidézés indoklásának részeként felolvasta Völner Pál és Varga Judit üzenetváltását, indirekt módon bekerült a figyelembe vehető bizonyítékok közé az sms, mivel az ülés jegyzőkönyve hivatalos közokiratnak számít.

Arról, hogy mikor várható döntés a beidézendő tanúkról, illetve, hogy politikusok hivatkozhatnak-e ebbe az esetben a mentelmi jogukra, a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Megállapítja a bíró, hogy elég annyi tanú, amennyit be idéztek, újabb tanukra már nincs szükség, nem mozdítanák előre az ügyet! Oszt jó napot! Nem kell megkeverni az iszapot, mert olyasmi is előkerülne, ami ott jobb helyen van!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Megállapítja a bíró, hogy elég annyi tanú, amennyit be idéztek, újabb tanukra már nincs szükség, nem mozdítanák előre az ügyet! Oszt jó napot! Nem kell megkeverni az iszapot, mert olyasmi is előkerülne, ami ott jobb helyen van!
jáger laszló
Jucika válasza
Nem tudtam róla,nem is sejtettem!!
Hát ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Az itelet mar reg megvan, szinjatek az egesz. volnert fel fogjak menteni, sadl kap majd par evet, amibol jo ha 1 evet fog ulni. Kapnak valamennyi penzbuntit is, de korantsem anyit mint az altaluk okozott kar. Akiket pedig megnyomoritottak, igazsagtalanul elvettek ingo es ingatlanjaikat, nos azok nem kapnak semmit. Ez az orbani NER/maffia igazsag szolgáltatás.
csipetke
Juciban ha lenne a tisztességnek,leliismeretnek valami kis megmaradt szikrája, azonnal lemondott volna. Bizonyítja a teljes alkalmatlanságát az is, ahogy az ilyen-olyan engedélyek,---pl a megfigyelésekét is---kiadását "kiszervezte" völNER-nek. VölnNER pedig,mint hithű fidesznyik, nyilván arra adott engedélyt,amire orbán utasította. És mi az,hogy nem volt hajlandó találkozni a Pegazus-bizottsággal?Ha valóban nem volt hozzá köze,akkor mi félnivalója lenne? Ha tudott a végrehajtók körüli mértéktelen korrupcióról, az nagy baj, ha nem tudott róla, az még nagyobb baj. Azaz,mindenképp le kell mondania.
Alfa
a nemzeti gazságügyi ribanc kihalgatása ütán a nemzeti sosem-hazudó ,de igazat sosem mondó becstelen kamukeresztény fasiszta-komcsi orbán következik..
ugye kecskebaszók
ómió
És egyetlen efftársi hazudozóbajnok se lesz "meghallgatva"!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.