Kirándulásnak álcázták a neonáci és újnyilas „becsület napját”, a BRFK szerint már elindult a nyomozás, hiszen a gyülekezési joggal való visszaélés gyanúja miatt járnak el a Normafa közelében tartott szélsőjobboldali rendezvény ügyében.

Kirándulásnak álcázták a neonáci rendezvényüket – A BRFK már nyomoz, szorul a hurok a magyar szélsőjobb körül
Kép: YouTube

A szervezők csak kevéssel a rendezvény kezdete előtt hozták nyilvánosságra a helyszínt. Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja a Népszava kérdésre elmondta, hogy – mivel az erdő nem számít közterületnek – az eseményt nem kellett bejelenteniük a rendőrségen, annak megtartásához a Pilisi Parkerdő Zrt-től kértek és kaptak engedélyt.

A szervező, Moys Zoltán pedig több szálon is kapcsolódhat a Fideszhez, ugyanis Lezsák Sándornak, a parlament volt alelnökének a veje.

Az egyesület három jelenlegi elnökségi tagjából kettő Schödl Dávid és Moys Zoltán, résztulajdonosa a Dextramedia Kft. nevű cégnek. A médiában utazó vállalkozás 2011 óta csak az MTVA-val mintegy 772 millió forint értékben szerződött, az elmúlt évben pedig összesen

231 milliós bevételt produkált.

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke „állampolgári közérdekű bejelentéssel” Nagy István agrárminiszterhez fordult. A Pilisi Parkerdő Zrt. ugyanis a magyar állam tulajdonában van, az alapítói jogköröket az agrárminiszter gyakorolja. Vajnai azt kérte, a miniszter indítson vizsgálatot annak tisztázására, „ki a felelős azért, hogy ez a gyalázat megtörténhetett”.

A Kitörés túráról, és az ehhez kapcsolódó szervezetről, valamint a Fidesz és a szélsőjobb kapcsolatáról már egy hosszabb cikkben számoltunk be, melyet IDE kattintva olvashat el.

Az Agrárminisztérium a minap válaszolt a bejelentésre. Ebből kiderült, hogy a „becsület napja” alkalmából rendezett, neonáci szervezeteket is felvonultató eseményt kirándulásként jelentették be.

A minisztérium azzal érvelt, hogy az erdőtörvény értelmében pihenés, üdülés, sportolás és kirándulás céljából bárki a saját felelősségére az erdőben tartózkodhat, az erdőgazdálkodó (a Pilisi Parkerdő Zrt.) ezt tűrni köteles.

A BRFK február 11-én megerősítette a lapnak, hogy a szóban forgó erdei területre nem érkezett bejelentés a rendőrségre a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényről, azzal kapcsolatban tehát tudomásul vétel, vagy tiltó határozat sem született. A rendőrség válaszában hangsúlyozta:

ha felmerül, hogy jogsértés történt, a BRFK megteszi a szükséges intézkedéseket.

Időközben majdnem két hét telt el, megkérdezték, hogy a rendőrség szerint felmerült-e jogsértés gyanúja, történt-e intézkedés. A BRFK arról tájékoztatta lap a Népszavát, hogy eljárást indított az ügyben:

A Normafa közelében, az erdőben 2023. február 11-én megrendezett eseményről a sajtóban megjelent hírek és fotók alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 189. § szerinti gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt hivatalból indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.

Forrás: Népszava
Fotó: YouTube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

icegygenabro
Na ugye hogy náci a migatyánk Toroczkaival az élen...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
icegygenabro
Na ugye hogy náci a migatyánk Toroczkaival az élen...
csak úgy....
mint a mókus fönt a fán a kis nyilas oly vidám ..., szegény komcsinácikat már kiandulni sem haggyák?
csak úgy....
@icegygenabro: valahol le kell vezekelnie a komcsi vérbíró öregapját,tán ezért lett náci..
Péter2
@csak úgy...: Ostoba emberek , mi az , hogy becsület napja ? Egy az becsületes volt , hogy miattuk sz@rrálőtték a fővárost a ruszkik , a másik , a németek lenéztek minden szláv , magyar stb népet , ha megnyerik a háborút , 2 dolog ami ma már tény , ezek a vonulgatók , vagy meg sem születnek ,mert felmenőjük , füst formájában távoztak volna , vagy ha megszülettek volna a 3. birodalom valamelyik ültetvényén dolgoznának " rabszolgaként " Nálunk a 2, vh-ba el volt 7 hónapig szállásolva egy német őrnagy , rendes volt hadtápos volt , és a környéknek adott , lisztet , cukrot , meg persze főzni kellet rá , sokat mesélt , öreganyáméknak , mert az német származású volt , perfekt beszélt németül , öregapám is mert az meg hajós volt , ő sok országban megfordult ,neki muszáj volt több nyelven beszélni , mivel kapitányi rangban dolgozott , aztán mikor jöttek a ruszkik , a németek elmenekültek , még az egyenruhája is megvan , öregapám hajósládájába ,valamikor a 60 években írt felmenőimnek , nagyapám mikor Passauba járt, ott találkozott vele , a német őrnagy ott élt . Na a lényeg, tőle sokat megtudtak , hogy a német elit egység , az ss mit művelne egy , nyerés esetén , elmondás szerint nem szerette az ss , sőt a köreiben lenézték .
namihami
Bizonyos jobbos és főleg fideszes körök és vezetői el se tudnak képzelni egy kellemes ""kirándulást"" horog- és nyilaskeresztes zászlók és hasonló útbaigazító jelzések és jelképek nélkül!?!?!
Hát, ez már csak így van, a ""kirándulások"" esetén is eltérőek lehetnek az elképzeléseink! A túra csúcspontját akár egy Fradi meccs is jelentheti!
namihami
@m73:. 20.42:. Sajnos nem fog! Ennek a kormánynak és mentalitásának ahhoz túl fontosak! Majd lesz egy roppant szigorú ejnye-bejnye és minden folytatódik úgy, mint eddig!
Az Ötodik Hadoszlop (ez is olyan nácis) túl fontos, de mindig tagadható szereplője az Orbán és tsai vezetésnek! (hogy csak a tv-székházat vagy a Körülsz@rost említsem)
jesz
nem ezeket kellene üldözni, hanem a határon átmászókat...ja, hogy azok veszélyesek?...aha...értem...
VASTAGBŐR
Legalább nem kovidfasiszta injekció töltelék cigrizsickólibbancs .. ugyebár most beleérez(het) ebbe mindkét tábor .. merthogy láttam már a dk-s és fideszes oltáskárosodott verziót .. aztán sírás van .. és rábasztak (sajnos) magukra lettek hagyva .. Ti is sokszor egymást basztatjátok gyerekek, és ugyanígy lesztek / vagytok leszarva mindegy milyen témában.
Ám túl van ez reagálva, gondoltam hozzáadom szerény véleményem ..

@icegygenabro
icegygenabro
@VASTAGBŐR: szintén nácigeci tetszik lenni?? bekaphatjátok genyók...
Alfa
ezek a kecskebaszók az erdőben az állatokat mentek kínozni,ami különben is büncselekmény
ómió
És ők hányat vertek viperával félholtra? Ja, hogy azok a "pacifista antifa" efftársak voltak!
simmering73
@Shikari: Téged is keresnek vagy te csak a fotelból vagy ilyen hangos?
VASTAGBŐR
@icegygenabro: Én nem vagyok náci te nyomorék, ebből látszik mennyire vagy szövegértő te szardarab hulladék
bocs ha erős ez így reggelre ..
VASTAGBŐR
@icegygenabro: különben is menjél vaccináz be .. mindegyik szardarab nyomorék ezt ajánlotta pártzászlótól független ..
szhopják a ?aszt az összes zászló alól .. ezért nem kell hulladék szarokra hallgatni .. meg szavazni sem =)
balos
@VASTAGszŐR: Nem kérdeztük a muterod "szakmáját",pláne,hogy már megvolt neked!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.