Az EP-képviselő szerint a bizottság nem lát elégséges előrelépést az alapítványokba kiszervezett egyetemek és az igazságügyi rendszer reformjánál sem.

Ujhelyi István EP-képviselő vasárnapi Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy úgy értesült, az Európai Bizottság nem lát elégséges előrelépést az alapítványokba kiszervezett egyetemek és az igazságügyi rendszer reformjánál sem. Emellett pedig nem fogadták el a Fidesz-kormány vállalásait sem, ezért továbbra is kérdéses, hogy Magyarország megkapja-e a több ezermilliárd forintra rúgó, eddig visszatartott uniós pénzeket – olvasható a Telex cikkében.

Ujhelyi István: nem fogadta el az Európai Bizottság az Orbán-kormány vállalásait

Fotó: Facebook/Ujhelyi István dr.

"Mind a helyreállítási alap pénzei, mind pedig a hagyományos uniós hétéves költségvetés forrásai körül tovább húzódik a bizonytalanság, az Európai Bizottság ugyanis a héten döntött és nem fogadta el a Fidesz-kormány által – többek között az alapítványokba kiszervezett egyetemek kuratóriuma kapcsán tett – módosításokat és vállalásokat.”

- írta bejegyzésében a volt MSZP-s politikus, aki még azt is hozzátette, hogy 

"az Európai Bizottság egyelőre nem lát elégséges előrelépést az igazságügyi rendszer reformjával kapcsolatos, úgynevezett jogállamisági szupermérföldkövek tekintetében sem.”

Ujhelyi a bejegyzésében arra is kitért, hogy szeretné, ha már ott tartana az ország, hogy az "Orbán-kormány végrehajtotta a szükséges jogállamisági módosításokat", visszanyesték a "NER legrücskösebb csápjait", és megérkezhetnek a befagyasztott forrásösszegek.

"De még mindig nem jönnek és ahogy értesültem: egy darabig még biztosan nem is fognak. Ami kifejezetten súlyos probléma, hiszen a magyar gazdaságnak és a magyar családoknak elengedhetetlen szüksége van ezekre a támogatásokra. Világos és egyértelmű: az, hogy ide jutottunk és továbbra sincs megnyugtató lezárása a folyamatnak, kizárólag az Orbán-kormány felelőssége és hibája.”

A Telex a bejegyzéssel kapcsolatban megkereste Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős minisztert, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletét is, hogy Ujhelyi értesülései helyesek-e. Választ egyelőre még nem kaptak a kérdéseikre.

Forrás: telex.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

icegygenabro
Szopnak a kecskebaszók! Ez így van jól...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nagyon helyes...mintha navracsicska nem ezt pofázta volna...!..
Béla333
"A Telex a bejegyzéssel kapcsolatban megkereste Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős minisztert, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletét is, hogy Ujhelyi értesülései helyesek-e. Választ egyelőre még nem kaptak a kérdéseikre."

Csicska! Ne bújkálj ba@@d alássan! Te vagy a kinevezett bűnbak!
Terminátor
Bekeményedett az EU!
Az alapítányi átszervezés nagy dobás lett volna.
Kormányváltás esetén is maradtak volna a csicskák a jól fizetett állásokban.
Az új komány emberei mög éheztek volna.
Béla333
Ezt a hazugság cunamit nem fogadták el? Sebaj!
Majd hazudnak újabbat!
icegygenabro
Szopnak a kecskebaszók! Ez így van jól...
csak úgy....
@Philip Marlowe: te egy kibaxottu buta emberszabásu akárki! te begurulsz ha valaki öszinte hozzád és tapsikolsz örömödben ha a fideszéktöl valaki átbaxxa a búrád!:)
csak úgy....
@Maccska: gondolom nem fog éhenhalni mint te hamarosan, te munkakerülö buta bohóc!
dade, hány havi albérlettel lógsz a putrira?
Macskaszem
@Pegero: Nem Magyarország ellen hozták a szankciót, hanem a Geci kormány lopásai ellen.
FLETÓ
@Maccska: Akasztják a hóhért... előbb utóbb PIFTI is...
jesz
ahogy elnézem, ez az Újhelyi örül...na persze ekkora fizetésért, juttatásokért naná..mindegy is miért, csak ott legyen. Küzd is a helyéért rendesen.
Eladott Ország
A valóság pedig az, hogy ha nem jön pénz vagy Orbán nem lophat kontrollálatlanul, akkor simán kiléptetné az országot az EU-ból. Tehát a felcsúti tolvaj geci nyíltan bevallja, hogy csak a pénzért marad az Unióban, amit el tud lopni, amúgy meg leszarja az Uniót és akkor ennek a tolvaj féregnek tapsol 3 millió magyar. Elképesztő.
uploads.disquscdn.com/images/4c2219c2ec562f0a948a7ed73fa1950b4093a9f4f03b330e32466d84e3daba5b.gif?w=800&h=170
Orbán egy kib*szott diktatúrát akar, mint a türköknél is van. A munkásnak pofa sutba, papa majd szétlopja az országot, a népnek meg megy a propaganda, hogy qrva jól éltek, mit elégedetlenkedtek. Csak az EU nélkül Orbán is a saját szarát zabálhatná a haverjaival, nem a homárt a tengerparton. Neki Lukasenka pozíciója kellene. Legalább többször szophatna KGB-s f*szt. Aki úgy szocializálódott mint a felcsúti Ramszesz, azt nem szabad hatalom közelébe engedni.
Nanya
@Pegero: tudod e,hogy mekkora idióta vagy?
dehogy tudod,hiszen akkor nem volnál idióta !
húzz a csimbókos pitsába,kretén !
csak úgy....
@Philip Marlowe: @KisTehen: @Pegero: vacsora osztás van a bolondokházába,hogy nem a gumiszobácskátokba vagyok? :) tányért nem megenni mert attól véres lesz a kaksi!
jáger laszló
Továbbra is veszedelmesek a viszonyok UvdL és Orbán között
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Philip Marlowe: esetleg egyszer az életben megcáfolhatnál valamit.
Habár úgy nehéz, ha nem is érted mi történik.
icegygenabro
@Philip Marlowe: ha nem lennél buta gecideszes tudnád kik a kecskebaszók,de hát az vagy sötét és korlátolt! A statisztika szerint ezek a félművelt taplók szavaznak a gecideszre...
ómió
Na, ugye, hogy már rég ellopták a pénzünket! Nincs az a "feltétel", ami helyett brüsszeli korruptbolsiék újabbat ne tudnának támasztani!
Németh István
Na ez a korrupt hülye, > csak napok kérdése mikor bukik a dobrevvel együtt! < a nagyon hülye és a meghülyített sleppjükkel együtt nem tudják, hogy nagyon más egy szar gazdaságpolitikai és egy aljas szemét politika közegben az országot kormányozni ÉS nagyon más mindenféle tudás és ismeret nélkül hülyeségeket ugatni! Az Eu. segét azért, és csak azért nyalják, igérve a nemzetünk anyagi bázisainak kijátszását a részöóükre, mert a zelenszkíjhez hasonlóan > CSICSKA KISZOLGÁLÓK AKARNAK LENNI, FELEŐSSÉGNÉLKÜL ELFOGADVA MINDEN eu. DIKTATÓRIKUS PARANCSOT! >> MOST AZ Eu, BALLIBERÁLIS MOSLÉKOK DIRIGÁLÁSÁRA JÁTSZANAK, mentesülve mindennemű felelőség alól FENE ÉRDEKES MERT A SZOVJET DIKTÁTUM NEM KELLET AMIBŐL LEHETŐSÉGE VOLTA magyaroknak UGYE RENITENS MÓDON KILÉPNI! > MOST BÉ-MÁSZNÁNAK A CSEBERBŐL-VEDERBE >> csak azért, hogy ők a libernyák egykori kommunisták, és azok utódai a moslék és tarmpli öregjeikkel élvezked-hessenek! NO PERSZE TISZTELET A SOK IDŐS KORÚNAK AKIK KÉPESEK LÁTNI, GONDOLKOZNI, és hovatovább a multat a fejükből nem kitörölni hanem TENNI AZ ISMÉTLŐDÉS ELLEN! >> tehát a ruszkik haza után >> az usa-nató haza >> takarodj Eorópából, a hazánkból és a mocskos korrupt Eu.főnyalósokat börtönbe - akasztásilag!
Nanya
@Philip Marlowe: Beteg vagy, ne okoskodj !
Nanya
@Németh István: idegbe vagy pesta ! vesszél meg !
Nanya
@Philip Marlowe: de tényleeeeeg ! te félkegyelművagy !
Nanya
@Philip Marlowe: mondtam már ma,hogy félkegyelmű vagy? MONDOM !
simmering73
@Philip Marlowe: Te meg régihülye elvtárs.
gina
Helyesbits,,, az nem vállalás,, hanem hazug szemét szöveg, nem mindenki hülye azt hiszik minden ember az ö szektahivöjük ,,,,
Nanya
@Mirabilis: Hallottad már a pletykát ? Azt beszélik ,orbán nem is magyar ,hanem egy tolvaj cigány .
Ez most igaz lenne?
Akkor most egy korcs roma rontja országunk mindennapját? Talán az is lehet,hogy megérett az akasztófára? Ez utóbbit azért kérdezem,mert én békés humánus ember vagyok és a kötél az bevág a bőrbe,a szövetekbe.
Könyörgök,valami szélesebb,puhább anyagot tessenek használni,mert az ember mégiscsak ember.
orbán : AZ NEM EMBER !
Nanya
@KisTehen: te pl. vissza az istállóba !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.