Az utasok véleménye alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett a legjobb európai repülőtér a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolítók között, jelentette be a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International, ACI). Ez az egyik legrangosabb elismerés, amelyet repülőtér kaphat – közölte hétfőn a Budapest Airport az MTI-vel.

Európa legjobbja lett, nem véletlenül fáj rá Orbánék foga

A közleményben kiemelték: a Budapest Airport által az elmúlt 4 évben végzett fejlesztések értéke 2022 év végére elérte a 90 milliárd forintot, 2023 tavaszára pedig a 100 milliárdot is meghaladja majd. A fejlesztések között kapacitásbővítő, infrastrukturális, fenntarthatósági és egyéb, utasélményt növelő beruházások is találhatók.

Az utasok általános elégedettségi szintje egész évben ötös skálán 4 pontot meghaladó értéken állt, és jelentősen magasabb volt, mint a legforgalmasabb 2019-es évben

- ismertette a Budapest Airport.

Ahogy arról decemberben mi is írtunk, a választási kampányban még halványan utalgatott rá Orbán Viktor, de azóta síri csöndben volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) ügyében a kormányfő és egész csapata.

Ugyanis 2022 májusában sem a makrogazdasági környezet, sem a Budapest Airport látványosan javuló teljesítménye nem kedvez a kormány, s főleg Orbán Viktor azon tervének, hogy visszavásárolja a ferihegyi repülőteret üzemeltető vállalatot.

Aztán fordulatot hozott 2023, ugyanis Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a februári Kormányinfón azt mondta, hogy a kormány Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek adott felhatalmazást arra, hogy tárgyaljon a reptér tulajdonosaival.

A felvásárlás már két évvel ezelőtt is felmerült, mi több a kormány a debreceni repülőtérre is igényt tartott.

A reptér felvásárlása most újra előkerült, Gulyás Gergely azt mondta,

a reptér egy olyan vagyontárgy, ami óriási hasznot hoz, nemzetbiztonsági kérdés is, hogy részben, legalább részben állami tulajdonban vagy magyar tulajdonban legyen, úgyhogy szeretnénk, hogy ha ezeket a jól ismert, már a reptér szocialisták általi eladásakor is hangoztatott céljainkat a következő, az idei vagy a következő évben érvényesíteni lehetne.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe kerülhet a reptér, az RTL nem kapott választ a kormánytól.

A reptér tulajdonosai az RTL Híradó kérdésére megerősítették, hogy a kormány ebben a hónapban ismét bejelentette szándékát a Budapest Airport megvásárlására, de a tárgyalások még nem kezdődtek el.

A Budapest Airport továbbra is tagja annak a 34 repülőtérből álló nemzetközi elit csapatnak, amely karbonsemlegesen működik, ezen kívül a vállalat fenntarthatósági törekvései kiérdemelték az Effekt 2030 Zöld egyensúly kategóriájának 2. helyét és a Deloitte Zöld Béka díját is. A Budapest Airport marketing tevékenységét a World Routes Marketing Awards Legjobb légitársasági marketing díja is elismerte, a társaság kommunikációs tevékenységét pedig 2020-ban az Eventiada IPRA Golden World Awards Legjobb reputációmenedzsment díja igazolta vissza.

Munkáltatóként az Investors In People aranyfokozatú minősítését tudhatja magáénak a vállalat, sőt, a szervezet által megmérettetett cégek közül a világ 7 legjobb munkaadója közé is bekerült

- sorolta a reptérüzemeltető közleménye.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a reptér egy olyan vagyontárgy, ami óriási hasznot hoz"

Ennyit fogtak fel belőle a fidkányok. Hogy ebbe mennyi munka, mennyi befektetett tőke és idő van, az nem számít. Pénzt hoz, tehát el kell venni!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Qqberci: @Dr. Proktor: @jáger laszló: @gina: a büdöske! >> az a helyzet, hogy azt kellene megnézni és alapos vizsgálat btárgyává tenni hogy a "Ferihegy" eladásából származó bevétel hova lett! mert, hogy nem az ország nemzeti bevételét erősítete az biztos! Aztán azoka csúszó mászó dollármilliók hol is vannak amit az egyéb aljasságaikért kaptak! >>NA MEGMONDOM MI NEM TETSZIK A '+ ÉVE REGNÁLÓ KORMÁNYBAN>>> az hogy baszott vizsgálni, felelősségre vonni, tényeket megállapítani és ke,ényen büntetni!! >> következésképpena mocskos csűrhe mint a szócsöveik, elszemtelenedtek, na ezért kell egyenként lámpavasta felfüggeszteni őket! A @ginát; elötte fertőtleníteni kell! Erre figyeljünk! te főhülye; @Dr. Proktor: az a nemzeti tuajdon lesz ahogy volt is - és bizony ott ácsingózik a kérdés, hogy hol is a mani amiért eladták - na ha innen nézed sincs eszed!! éred? Ez nem demszki oszlop, aminek a telepítésért darabonként 10%-ot kapott a faszlalap. Vagy annyira hülye vagy hogy ezt is elfelejteted!? Tehát ugye a gépmozgásokért nem fog kapni az Orbán Viktor 10%-ot - ahogy a te pihent agyad véli! UGYE AZ A NEMZETI BEVÉTELT GYARAPÍTJA!? szóval egy tetves moslék vagy ez mán tény!
tehát a csapásirány adott > az usa-nató geci seregek takarodjanak Európábói és az Eu. usrula vezette bagázs a börtönbe - akasztásilag!
ómió
@gina: Üdvözöllek, Idióta efftársnő! Én ómió vagyok! Egyébként, bemutatkoznod felesleges volt, mert ezt a "keresztnevedet" már a feltűnésedkor helyesen tippeltem meg!
ómió
@Németh István: Nyugi, István! Tudnod kell, hogy a tetvesbolsik mindig önmagukból indulnak ki! Akiket itt nevesítettél, azok is!
jáger laszló
Nem mellékesen kérdezem
Az a 2-3milliárd $ honnan fog pottyanni amibe majd a reptér kerül
Csak nem devizahitelt veszünk majd fel!!!??
Erre még a pistike papagájunk sem tud válaszolni
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
@jáger laszló: AKÁRMIT, VESZÜNK FEL AKÁR HONNAN! a REPÜLŐTÉR MAGYAR HON FŐVÁROSÁBAN MAGYAR TULAJDONBA LEGYEN! Gondolom kedves jéger úr, nem kölcsön gatyában jársz dolgozni, vagy mész a családdal vásárolni!? Különben ne ez foglakoztasson, hanem az a folyamatos károkozás a nemzetnek az ország polgárainak>> ha úgy tetszik a moslél pedofil tanároknak ezért nem lehet bért fizetni, stb. mert te és moslék társaid naponta belső ellenségként és hazaárulóként tevékenykedtek, azt nézitek hol lehet a kormány bármilyen programját, intézkedését támadni! A szar moslék belső ellenség több száz milliárdos károkat okoz - ezt mán nem barátilag írom!
DE akkor is alényeg, hogy az usa-nató takarodjon Európából - nincs szükség a NYUGATI FENYEGETETTSÉGRE >>mert az nem az oroszoknak szól, hanem az un. VÉDETT NÉPEK-NEK, HOGY VISELKEDJENEK!! >> aztán az Eu. vezetés takarodjon a kurva picsába a börtönbe aljas szar korrupt Európát az usa részére kiárusította! Meg áll az ész az usa engedélyét kéri az Eu. vezetés adott intézkedéseihez! >> nem áma a nemzetek vezetőinek az álláspontját!! mi ez?? moslékok!??? diktatúra, terreorizmus>>>mégpedig a javából!!!
Namely
Én nem értek a repterekhez, viszont hála Istennek, látom a többi kommentelő, szokás szerint, a repterekhez IS ért, és határozott véleménnyel rendelkezik.

:D

Ennyi szánalmas bohócot egy rakáson...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.