Az EU és az afrikai, karibi és csendes-óceáni (AKCS) közösség törvényhozói ismételten követelték, hogy Magyarország szüntesse meg vétóját az EU és a 79 országot tömörítő blokk gazdasági és politikai kapcsolatait szabályozó Cotonoui Megállapodás utódjával szemben. Lassan két éve képtelen az Európai Unió új szerződést kötni a 79 tagú Afrikai, Karibi és Csendes-óceáni Államok Szervezetével (OACPS), mivel a magyar kormány nem hajlandó aláírni azt a legális bevándorlási szabályok lazítása miatt. Az elmúlt hónapokban újra és újra megoldást keresett az EU, hogy újraköthesse az Cotonou-i megállapodást, amelyet még 2000-ben írtak alá az akkor még 15 tagállamból álló unióval. Az Orbán Viktor vezette kabinet mostanra az egyetlen, amely nem adta áldását az új megállapodásra, az összes többi EU-ország már rábólintott, de a két éve tartó csörtét úgy sem sikerült feloldani, hogy az Európai Bizottság, az Afrikai Unió és az OACPS is nyomasztotta már a magyar kabinetet, hogy engedjen a vétójából.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: archive
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem akarok súgni ezeknek az országoknak, de jobban járnak ha keresnek egy megbízható mesterlövészt, es megveszik neki a világ legjobb távcsöves puskáját.
A többit mindenki fantáziájára bízom. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Nem akarok súgni ezeknek az országoknak, de jobban járnak ha keresnek egy megbízható mesterlövészt, es megveszik neki a világ legjobb távcsöves puskáját.
A többit mindenki fantáziájára bízom. :)
Yoda69
@gina: Az a baj azzal is csak mi a nep szivnank. orbant kurvavra nem erdekli mar az EU, meg orulne is neki ha kirugnak. Az orszag elvegetalna Eszek-Korea szinvonalan, de neki es a sleppnek tovabbra is arany elete lenne, csakugy mint KimCsongCsungnak, vagy hogy a faszba hivjak azt a gorenyt.
gina
Yoda69 :Talán akkor felébredne ez a tunya buta nép és kimenne az utcára !!!
archive
@gina: Sajnos aki kimenne az utcára, már rég nincs kis hazánkban (az értelmiség, a fiatalok nagy része). A közmunkás félti a munkáját, a vidéken élő szegényeknek pedig arra sincs pénze, hogy busszal vagy vonattal elmenjen a legközelebbi városba.
kereső
Nem aztat mondta orbán 2015-ben, a menekültválság éveiben az Eu-ban-: a megoldást oda kell vinni, ahol a probléma keletkezik. Na, most az eu- már nem először , ezt teszi-és tenné továbbra is, meghosszabbitaná-és kibőviteni az eddigi megállapodásokat. Persze orbánnak ez igy most már nem tetszik-putyinnak meg még úgysem, hiszen neki érdeke, Európa destabilizálása, valamint a hatalmi érdekszféra kiterjesztése az eu-val szemben ezekre az országokra. Még mindig azt mondja valaki, hogy orbán a magyarok érdekei szerint cselekszik???
Csizmás Kond
...a zuniónak csak a feketék betelepítése az érdek...szarik minden másra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.