Markáns hidegfront érkezik szombaton, az északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik – figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jön a vihar! Narancssárga riasztást adott ki a meteorológia több megyére
Fotó: Pixabay

A legerősebb lökések jellemzően 65-80, a Kisalföldön, Dunántúl északkeleti felén, főváros térségében, illetve az Alföld északnyugati részén 75-95 km/h körül várhatók.

A meteorológiai szolgálat több északnyugati járásra másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki a 90 km/h-t meghaladó széllökések miatt:

Jön a vihar! Narancssárga riasztást adott ki a meteorológia több megyére

Szombatra narancssárga veszélyjelzés lépett életbe az ország középső megyéiben és a Dunántól nagyobb részén:

Jön a vihar! Narancssárga riasztást adott ki a meteorológia több megyére

Hajnalban a Kisalföldön, Sopron környékén, majd a Dunántúli-középhegységben, Balatonnál, illetve a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein, leginkább a reggeli, délelőtti órákban helyenként 90-100 km/h-t meghaladó lökésekre is számítani lehet.

A szél várhatóan szombat este csillapodik.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
vazze..., az ország lakóssága zömében értelmes, dönteni tudó emberekből áll.../ kivéve a fidesz szektát /..így talán nem kéne dedósként kezelni...roppant unalmas hogy pl télen figyelmeztetést adnak ki ,hogy eshet a hó...ki látott már ilyet..?fel kéne fogni, az ország többsége nem fidesz szavazó,akiknek az orrtörléshez is iránymutatás kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.