A Pénzcentrum online kutatást végzett 2023. február 13-a és március 13-a közötti időszakban, főként nyugdíjasok körében.

A kutatás célja az volt, hogy felmérje a magyar nyugdíjasok anyagi helyzetének, egészségi állapotának megítélését, és egyáltalán azt, hogy milyen volt nyugdíjasnak lenni 2022-ben. 

A kutatás első eredményeit vizsgálva egyértelműen az látszik, hogy a 2022-ben végzett felméréshez képest romlott a nyugdíjasok helyzete, mind az anyagiakat, mind az egészségüket tekintve. Az általános elégedettség szintén romló tendenciát mutat.

Teljes szegénység, éhezés, romlott egészségi állapot, anyagi gondok – Egy kutatás szerint ez jellemzi a magyar nyugdíjasokat

Fotó: Pixabay

Az anyagi helyzetre vonatkozó válaszokból kirajzolódik, hogy sokaknak romlott az anyagi helyzete 2022-ben. A jelenlegi anyagi helyzetre kérdezve a legsúlyosabb eredmény, hogy minden hatodik nyugdíjas válaszadónk úgy nyilatkozott: hónapról hónapra anyagi gondjai vannak.

Sok nyugdíjas válaszadó kiemelte, hogy az alapvetően is kisebb – 100 ezer forint alatti – nyugdíjuk esetében a 15%-os emelés nem segített sokat az anyagi helyzetükön.

További részletek a 24.hu cikkében!

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
most akkor merre is megy magyarország, elöre vagy hátra? -gondolom fideszék ezt is majd a háborúra kenik, mint minden elbaxott dolgukat..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
Tételezzük fel, hogy az ország szekere HASITVA SZÁGULD, és az infláció mértéke 1 % lesz !!! Magyarul : a nyugdijasok kapnak majd 1 % -os emelést. Ez egy Medián értéken álló nyögdijas esetében1.800 ft. lesz. Tényleg érdemes volt egy életen át dolgozni a SZEBB, NYUGODT NYUGDIJAS- KOR reményében.
ómió
Hol "kutattak" az efftársak!? Csak nem a bolsi hazugságládában!?
nemkati
@Horizont: Az egy dolog, hogy a tüntetéseken, mindenféle rendezvényeken többségben nyugdíjasok vannak, mert ők jobban ráérnek, mint akik dolgoznak. De az viszont a közvéleménykutatásokból kiderül, hogy szavazáskor az idősek többen szavaztak a Fideszre. Átlagéletkor szerint ez így néz ki:

Demokratikus Koalíció 60
MSZP 50
Fidesz-KDNP 57
Párbeszéd 42
Jobbik 41
Momentum 40
Mi Hazánk 40
LMP 39
Kétfarkú Kutya Párt 36

nepszava.hu/3184036_fidesz-eletkor-szavazok

Ez azt jelenti, hogy a 2/3-ot sokkal több idős szavazta meg, mint az ellenzéket.
vacsi
@Pálinkás Pál: Először is, nem sírok, bár a nyugdíjam 82 ezer. Viszont azon elgondolkodtál már, hogy bármelyik másik társaság ezen segítene? Szerinted?! Én úgy emlékszem, hogy a Fidesz alatt nagyságrenddel volt jobb életem - pedig nem vagyok a párt tagja, stb. Ezért továbbra is kitartok mellettük - bár a hibákat én is látom...
Pálinkás Pál
@vacsi: szimplán hazudsz...82 ezer forintból még szar életed sem lehet...
nemkati
@Horizont: Van az a pénz, amiért az ő hajuk is korpás. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.