A szociáldemokrata Olaf Scholz német kancellár és külügyminisztere, a zöldpárti Annalena Baerbock nem ért egyet abban, miként viszonyuljanak az Európai Bizottság (EB) által a magyar homofób törvény ellen indított keresethez.

Már nem foglalkozik Orbán trükkjeivel a német kormány sem, úgyis csak kihasználná őket

Orbánt szinte már senki nem veszi komolyan külföldön. Forrás: Facebook

A keresethez egymás után csatlakoznak a tagállamok, kedden az Európai Parlament is közleményt adott ki arról, hogy támogatja a jogi küzdelmet Magyarországgal szemben.

Belgium, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta, Ausztria és Portugália is jelezte már, hogy csatlakozik a homoszexuálisok jogait csorbító törvényi rendelkezések ellen indított keresethez, amit az Európai Unió Bíróságán nyújt be március végén az EB.

A német kormányban viszont a hagyományosan feminista-progresszív álláspontot képviselő Baerbock és Scholz között vita van a kérdésben – írja a 444.

Baerbock csatlakozna a keresethez, a kancellár viszont inkább ellene van, mert attól tart, hogy az csak felerősíti majd Orbán „woke Brüsszellel” szemben folytatott kommunikációs hadjáratát, amit a „hagyományos magyar értékek védelmében” vív.

Diplomata források szerint a külügyminiszternek van igaza, mert minél erősebb és egységesebb az ellenállás az ügyben, annál nagyobb esély van, hogy sikerül visszakozásra kényszeríteni a magyar kormányfőt.

Magyarországon 2021-ben fogadták el azt a törvényt, amely a Fidesz-kormány szerint a gyerekek jogait védi, a valóságban mégis inkább összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a nemváltással – írja a Politico.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
@Maccska: Cicuskám!
Európai Parlament is közleményt adott ki arról, hogy támogatja a jogi küzdelmet Magyarországgal szemben.
Hu b+!
A végén még úgy járunk, mint Putyin!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Baerbock csatlakozna a keresethez, a kancellár viszont inkább ellene van, mert attól tart, hogy az csak felerősíti majd Orbán „woke Brüsszellel” szemben folytatott kommunikációs hadjáratát, amit a „hagyományos magyar értékek védelmében” vív."
már mindenhol kiismerték ezt a hazudozót ,aki a buzik hátán szerez pontokat a setéteknél „hagyományos magyar értékeket" hazudozva!
csak úgy....
@Maccska: dehogy éltétek túl, ti már csak mondvacsinált magyarok vagytok, hiszen a törökök alatt a magyar lakosság 80% kihalt vagy törökországba lett hurcolva rabszolgának! talán mára már a 10% ot sem éri el az igazi ,originál magyarok létszáma!
tibim,te csak egy elmagyarosodott gyütment,ugyan úgy mint a kis tehen! :)
Peller Anikó
@csak úgy...: Kac, kac, ezek a kurucok tiszta mádzsár. Nem is tudom honnan van nekünk ennyi ü betünk. Sündürü bündü dünde..
Pálinkás Pál
@Maccska: te hüle..,már csak vergődtök, európa szarik rátok..no nem a magyarokra,hanem a ro,án cigányra meg a szektájára...
Dr. Proktor
Soká tartott kismerni Orbánt, nem vall túl nagy éleslátásra...
Terminátor
@Maccska: Cicuskám!
Európai Parlament is közleményt adott ki arról, hogy támogatja a jogi küzdelmet Magyarországgal szemben.
Hu b+!
A végén még úgy járunk, mint Putyin!
Toller Béla
Nagyon fáj az egérnek, ha ráhengeredik az alvó elefánt ! Az egérnek fáj, nagyon !
gumikacsa
@Maccska: Dugulj el már te büdös paraszt náci goebbelsi propagandista!
Mindenki átlát rajtad, mégha nem is teszi szóvá mindenki!
Mindenki úgy tudja, hogy te egy büdös geci náci goebbelsi propagandista gyárban készült műanyag fröccsöntött katona vagy.
Anyád lehet, hogy nem úgy tudja. Anyád lehet, hogy szeret még. De ez nem jelent semmit, mert lehet, hogy anyád is egy geci náci, ölne anyó.

Maccska és KisTehén fideszes fizetett troll propagandisták. Az egyik - de lehet, hogy mindkettő -, kárpátaljai ukrán magyar, aki Putint szereti, kollaboráns, áruló gaztevő, akik 30 ezüstért eladnák (vagy már el is adták) a saját anyjukat.

Öld meg mind az ilyet, Isten majd szétválogatja.
gumikacsa
Bajban van a világ, a nyugat? Ázsia (benne a vérbuta zsidókkal és arabokkal - igen, ez így együtt) még nagyobb bajban van !!!

Amikor új néven bejelentkeztem, csak Istenről akartam írni jókat, de látva azt a sátáni, ördögi gonoszságot, amit a Fidesz művel a világban - igen, nem csak Matyóországon, hanem az egész világban -, "más útra tértem".
Isten pusztító angyal seregének földi tagjaként - Isten bocsássa meg bűnömet - nem bírom szó nélkül megállni a gyalázatot!

Orbán Viktor bűnei az égig hatolnak!
Orbán Viktor (v)égtelenül gonosz!
Orbán Viktor nem egyszerűen meghal majd, hanem ki fog pusztulni az emberiség közül - a szó minden értelmében.

De, hogy oldjam a feszültséget, hallgassunk zenét: www.youtube.com/watch?v=ykIhshCNrxw

A bűnös Chicago...
Nyírfa
Annalenaval vagyok. Nem szabad a Merkel-kártyát újból előhúzni. Az engedékenység , akármi is ,motiválja, Orbánnal szemben biztos bukás, Tasli vagy negligálás. Ezekből sem ért, de hamarabb kikészül.
ómió
Ezt a "Zorbánt" legutóbb még Micron efftárs is csak "viccbű" fogadta! Így "píszí" hazudni, efftársak!?
verőce21
Aztán rávilágítottak arra is, hogy a rengeteg idetolt lóvé ellenére sem fejlődött az ország egy jottányit se...?
csak úgy....
@verőce21: erre rá kell világítani? pld. az a templom, amit veröcén még a katolikus egyház sem volt hajlandó fölszentelni, fényesen bizonyítja a fölöslegesen ki és elbaßott pénzekröl szóló igaz történetet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.