A szociáldemokrata Olaf Scholz német kancellár és külügyminisztere, a zöldpárti Annalena Baerbock nem ért egyet abban, miként viszonyuljanak az Európai Bizottság (EB) által a magyar homofób törvény ellen indított keresethez.

Már nem foglalkozik Orbán trükkjeivel a német kormány sem, úgyis csak kihasználná őket

Orbánt szinte már senki nem veszi komolyan külföldön. Forrás: Facebook

A keresethez egymás után csatlakoznak a tagállamok, kedden az Európai Parlament is közleményt adott ki arról, hogy támogatja a jogi küzdelmet Magyarországgal szemben.

Belgium, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta, Ausztria és Portugália is jelezte már, hogy csatlakozik a homoszexuálisok jogait csorbító törvényi rendelkezések ellen indított keresethez, amit az Európai Unió Bíróságán nyújt be március végén az EB.

A német kormányban viszont a hagyományosan feminista-progresszív álláspontot képviselő Baerbock és Scholz között vita van a kérdésben – írja a 444.

Baerbock csatlakozna a keresethez, a kancellár viszont inkább ellene van, mert attól tart, hogy az csak felerősíti majd Orbán „woke Brüsszellel” szemben folytatott kommunikációs hadjáratát, amit a „hagyományos magyar értékek védelmében” vív.

Diplomata források szerint a külügyminiszternek van igaza, mert minél erősebb és egységesebb az ellenállás az ügyben, annál nagyobb esély van, hogy sikerül visszakozásra kényszeríteni a magyar kormányfőt.

Magyarországon 2021-ben fogadták el azt a törvényt, amely a Fidesz-kormány szerint a gyerekek jogait védi, a valóságban mégis inkább összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a nemváltással – írja a Politico.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
@Maccska: Cicuskám!
Európai Parlament is közleményt adott ki arról, hogy támogatja a jogi küzdelmet Magyarországgal szemben.
Hu b+!
A végén még úgy járunk, mint Putyin!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gumikacsa
Bajban van a világ, a nyugat? Ázsia (benne a vérbuta zsidókkal és arabokkal - igen, ez így együtt) még nagyobb bajban van !!!

Amikor új néven bejelentkeztem, csak Istenről akartam írni jókat, de látva azt a sátáni, ördögi gonoszságot, amit a Fidesz művel a világban - igen, nem csak Matyóországon, hanem az egész világban -, "más útra tértem".
Isten pusztító angyal seregének földi tagjaként - Isten bocsássa meg bűnömet - nem bírom szó nélkül megállni a gyalázatot!

Orbán Viktor bűnei az égig hatolnak!
Orbán Viktor (v)égtelenül gonosz!
Orbán Viktor nem egyszerűen meghal majd, hanem ki fog pusztulni az emberiség közül - a szó minden értelmében.

De, hogy oldjam a feszültséget, hallgassunk zenét: www.youtube.com/watch?v=ykIhshCNrxw

A bűnös Chicago...
Nyírfa
Annalenaval vagyok. Nem szabad a Merkel-kártyát újból előhúzni. Az engedékenység , akármi is ,motiválja, Orbánnal szemben biztos bukás, Tasli vagy negligálás. Ezekből sem ért, de hamarabb kikészül.
ómió
Ezt a "Zorbánt" legutóbb még Micron efftárs is csak "viccbű" fogadta! Így "píszí" hazudni, efftársak!?
verőce21
Aztán rávilágítottak arra is, hogy a rengeteg idetolt lóvé ellenére sem fejlődött az ország egy jottányit se...?
csak úgy....
@verőce21: erre rá kell világítani? pld. az a templom, amit veröcén még a katolikus egyház sem volt hajlandó fölszentelni, fényesen bizonyítja a fölöslegesen ki és elbaßott pénzekröl szóló igaz történetet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.