Rogán Antal barátja és egy budapesti izraelita hitközség kezébe került Alput Vagyonkezelő Kft., ami azt jelenti, hogy ők irányítják a Inotal Alumínium- és Salakfeldolgozó Zrt.-t.

Rogán Antal barátja és az egyik izraelita hitközség tette rá a kezét a nagy alumíniumfeldolgozóra

Fotó: Inotal 

2023. március 16-án érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz az a dokumentum, ami arról tanúskodik, hogy a Keter Investments Zrt. közvetlen egyedüli irányítást szerez az Alput Vagyonkezelő Kft. felett, és így közvetett egyedüli irányítást szerez az Inotal Alumínium- és Salakfeldolgozó Zrt. felett – szúrta ki az Mfor.

Az Inotal az egyik nagy hazai alumíniumfeldolgozó Várpalotán, a két másik cég pedig Rogán Antal barátjához, illetve egy fővárosi izraelita hitközséghez tartozik – számol be a 444.hu.

Az Mfor információi szerint a 2006-os alapítású Inotal tavalyelőtt közel 45 milliárd forint árbevételt és 167,2 millió forint nyereséget könyvelt el. Ehhez jut az Alput Vagyon kezelőn keresztül a Keter Investments. A Ketert alig egy éve, 2022 februárjában alapított három másik, fővárosi gazdasági társaság 6 millió forintos törzstőkével.

A cég többségi, 75 százalékos tulajdonosa a 2015 óta létező és működő Oloesz Kereskedelmi Kft., mellette 20 százalékos tulajdonrésze van a PSM-Technik Zrt.-nek, 5 százalékot pedig a Konbud Holding Zrt. birtokol. Ügyvezetője pedig az a Bodnár Dániel, aki az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőségi tagja és a Milton Friedmann Egyetem elnöke – részletezi a 444.hu.

Az Oloesz tulajdonosa egyébként az EMIH Budapesti Hitközség, legutóbbi beszámolójuk szerint a Kft. kicsivel több mint egymilliárdos bevételt ért el, nyeresége pedig meghaladta a 240 millió forintot.

Rogán Antal barátja és az egyik izraelita hitközség tette rá a kezét a nagy alumíniumfeldolgozóra

Rogánnal nincs üzleti kapcsolat? Fotó: MTI

A Keterről pedig azt tudni, hogy 2021 novemberében alapították, egyedüli részvényese és egyben vezérigazgatója is pedig az izraeli-grúz Michaeli Shabtai, akit ahogy az mfor.hu írja, felvállaltan baráti szál fűz Rogán Antalhoz. Legalábbis egy 2021-es interjúban ő maga fogalmazott úgy: „Rogán Antal már több mint tíz éve barátom (...) ez egy magánemberi kapcsolat, soha semmilyen közös üzleti ügyünk nem volt”.

Shabtai tulajdonolja 50 százalékban a 168 órát és az ELLE Magazint kiadó Brit Media Kft-t, és érdekeltségébe tartozik nemcsak a Pesti Hírlap, de a Jazzy és a Klasszik Rádió is. Ezek mellett pedig teljesen véletlenül a Keter egy másik tulajdonosa az a Konbud Holding Zrt., aminek vezérigazgatója és többségi tulajdonosa az a Budai János Gergő jogász, aki korábban a Vodafone vezérigazgató-helyettese volt.

Vagyis Rogán Antal izraeli-grúz barátja a fővárosi izraelita hitközséggel közösen szerzi meg a többségi tulajdonosként Alput Vagyonkezelőt, ami egyedüli birtokosa az alumíniumfeldolgozónak.

Forrás: 444.hu, Mfor.hu
Fotó: Inotal

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gumikacsa
Mert a zsidó háttérhatalom nem létezik Matyarországon.
Orbán felmutatta a Soros tervet, amin a családja pénzköltési kivonata volt (részlet).
Emiatt... ettől a sok náci nyilas hungarista megzavarodott.
Nem kell több a hungarista náci nyilasnak, hogy megzavarodjon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari: Látom megzavart, hogy belekerült a képbe az izraelita hitközség.
KisTehen
@Eladott Ország: és nem államosítás, hanem privatizáció
Maccska
@Eladott Ország: a kisz vagyont Gyurcsány köre privatizálta.
Orbán meg államosított.
Remélem tudod mi a különbség.
simmering73
@Shikari: És kis nyilas. A zsidók meg már a spájzban vannak.
Shikari
@simmering73: Aki magyar az hungarista! Ez a lényeg! Nekünk magyaroknak első Magyarország!
SÍva
Á! Nincs itt semmi látnivaló! Elprivatizáltak mindent amit a háború után felépítettek azok akik itt maradtak. Akik viszont eltávoztak a vészből visszajöttek és rátették a kezüket mindenre! Szép új világ!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok