A Mi Hazánk bejelentése nyomán.

A Budapesti Kormányhivatal szerint jogszabálysértő, hogy Horn Gyuláról neveztek el sétányt a XIII. kerületben, ezért Sára Botond főispán felkérte a Fővárosi Közgyűlést, hogy a fennálló jogszabálysértő helyzetet 30 napon belül szüntesse meg, vagyis nevezzék át a sétányt

– posztolta Novák Előd a Facebookon.

Meg kell változtatni a Horn Gyula sétány nevét Budapesten

Fotó: PestBuda/Facebook

Sára Botond a mostani határozatában a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényre hivatkozik, aminek a 14. § második bekezdése szerint közterület vagy közintézmény nem viselheti:

a) olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy

b) olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal.

Forrás: Telex.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Utca nem lehet kommunistából, csak mai vezető fideszes politikus, államtitkár, miniszter, kormányfő...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
Én az egri 4419. sz gépkocsizó lövész ezredbe kerültem anno. DE.. kerülhettem VOLNA az egyik KARHATALMI ezredbe is. Akkor most én is PUFAJKÁS- ként lennék aposztrofálva ? Horn Gyulát KITÜNTETTE egy sor nyugati államfő, komoly szerepe volt abban, hogy normalizálódhatott sok európai kérdés.
ómió
Pedig igazán patinás forradalmárirtó volt!
Nessy
@Juhász István: Reménytelen eset! Teljes fogalom zavar! Ugyanis a "pufajkások" a munkásőrök voltak! A Munkásőrség pedig 1957-ben alakult.
Az, hogy anno a sereg kit hova hívott be az nem jelentett semmit!
evacica
@Maccska: Hülyeségeket beszélsz össze vissza zagyválsz teljesen tudatlanul!
evacica
@Maccska: Jó lenne HA a fidesz tájékán keresgélnél nagy okos pl Orbán papa aki PB titkár volt Kövér papa Munkásparaszt hatalomért érdemrend Szoc Hazás nagypapi 19 ben vöröskatona és sorolhatnám a fideszesn elvtiket!
evacica
Horn Gyula egy államférfi volt akinek nagy érdeme volt Németország egyesítésében ami hozzájárult Európa egységesítéséhez! Horn Gyula pozitíve beírta magát a világtörténelembe egyediséget hozott hazánknak példát vehetne róla a mai kormányzat de a nyomába se léphetnek! Utca van elnevezve róla Németországban és tudomásom szerint más Európai országokban is emlékszoba van elnevezve az EU-ban is! Már megint csak lejáratja magát ez a korrupt velejéig romlott hatalom szégyen ma magyarnak lenni bezzeg az ő idejében büszkék lehettünk magyarságunkra!Az Orbán kormány ezt is elvette tőlünk nem csak a javainkat lopják folyamatosan el! A Mi hazánk meg egy náci párt Horthy szoborral Dóró a Parlamenti belviszályában akinek a személyéhez 600 ezer magyar zsidó honfitársunk halála tapad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.