A Mi Hazánk bejelentése nyomán.

A Budapesti Kormányhivatal szerint jogszabálysértő, hogy Horn Gyuláról neveztek el sétányt a XIII. kerületben, ezért Sára Botond főispán felkérte a Fővárosi Közgyűlést, hogy a fennálló jogszabálysértő helyzetet 30 napon belül szüntesse meg, vagyis nevezzék át a sétányt

– posztolta Novák Előd a Facebookon.

Meg kell változtatni a Horn Gyula sétány nevét Budapesten

Fotó: PestBuda/Facebook

Sára Botond a mostani határozatában a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényre hivatkozik, aminek a 14. § második bekezdése szerint közterület vagy közintézmény nem viselheti:

a) olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy

b) olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal.

Forrás: Telex.hu

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Utca nem lehet kommunistából, csak mai vezető fideszes politikus, államtitkár, miniszter, kormányfő...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Juhász István: Reménytelen eset! Teljes fogalom zavar! Ugyanis a "pufajkások" a munkásőrök voltak! A Munkásőrség pedig 1957-ben alakult.
Az, hogy anno a sereg kit hova hívott be az nem jelentett semmit!
Maccska
A rendszerváltozás egyik feldolgozhatatlan tragédiája, hogy 1994-ben a magyar szavazópolgárok többsége miniszterelnökké választotta. Ám az a tény, hogy a magyar társadalom látszólag szemet hunyt múltbéli bűnei fölött, egyáltalán nem teszi őt példaképpé. Ezért mondta minden jóérzésű ember azt már a sétány elnevezésekor, hogy a kerület és a főváros döntése tarthatatlan, egy pufajkás nevét semmi ne viselje a rendszerváltás utáni Magyarországon.”
Maccska
@Nessy: A „pufajkások” azon karhatalmi fegyveres erők közkeletű[1] elnevezése, melyek a szovjet hadsereg segítőjeként részt vettek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében, és az új rendszer (Kádár-rendszer) megszilárdításában. A budapestiek Kádár-huszároknak is nevezték őket.

A „pufajkások” fő erejét Budapesten a megalakuló Kádár-kormány hadügyminisztériuma, később a belügyminisztérium által felállított reguláris csapatok, a „Forradalmi Karhatalmi Ezredek” képezték, de ezek mellett a kormány (különösen a kezdeti időkben) például az ÁVH egyes ezredeit is igénybe vette; s tevékenységükhöz sokszor félreguláris csapatok is csatlakoztak. A karhatalom megszervezésére főképp azért volt szükség, mivel a magyar néphadsereg erői nem vagy csak vonakodva álltak a Kádár-kormány mellé, noha sok honvédtiszt maga is pufajkát öltött és részt vett az atrocitásokban. A „pufajkás” elnevezés a karhatalmi erők jellegzetes „egyenruhájáról” – pontosabban, egyenruha híján viselt szokott öltözékéről, az orosz mintára gyártott vattakabátról (pufajka) kapta a nevét.[3]

A pufajkások több olyan akcióban vettek részt a fővárosban és vidéken – például Egerben, Gyomán, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Tatabányán és Zalaegerszegen – amelyek sok civil áldozattal jártak.
evacica
@Maccska: Hülyeségeket beszélsz össze vissza zagyválsz teljesen tudatlanul!
evacica
@Maccska: Jó lenne HA a fidesz tájékán keresgélnél nagy okos pl Orbán papa aki PB titkár volt Kövér papa Munkásparaszt hatalomért érdemrend Szoc Hazás nagypapi 19 ben vöröskatona és sorolhatnám a fideszesn elvtiket!
evacica
Horn Gyula egy államférfi volt akinek nagy érdeme volt Németország egyesítésében ami hozzájárult Európa egységesítéséhez! Horn Gyula pozitíve beírta magát a világtörténelembe egyediséget hozott hazánknak példát vehetne róla a mai kormányzat de a nyomába se léphetnek! Utca van elnevezve róla Németországban és tudomásom szerint más Európai országokban is emlékszoba van elnevezve az EU-ban is! Már megint csak lejáratja magát ez a korrupt velejéig romlott hatalom szégyen ma magyarnak lenni bezzeg az ő idejében büszkék lehettünk magyarságunkra!Az Orbán kormány ezt is elvette tőlünk nem csak a javainkat lopják folyamatosan el! A Mi hazánk meg egy náci párt Horthy szoborral Dóró a Parlamenti belviszályában akinek a személyéhez 600 ezer magyar zsidó honfitársunk halála tapad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.