Állatok nélküli vágópontot talált az Átlátszó és Hadházy Ákos a nyírmártonfalvai 60 millió forintos uniós támogatással létesült lombkorona nélküli lombkorona sétánytól pár száz méterre.

Újabb durva mutyi bukott le a lombkorona-sétányos fideszes falujában

Családi házra, tanyára emlékeztető vágópont Nyírmártonfalván. Forrás: Facebook

A fideszes polgármesterhez köthető, uniós pénzben részesült vágópont jelenleg üresen áll, a lap ottjártakor állatoknak nyomát sem lehetett látni. A rendelkezésükre álló dokumentumok szerint a projekt a maximális, 50 millió forintos támogatást kapta meg – írja a 24.hu.

Hadházy április 2-án azt írta a vágópontról, hogy tök üresnek látszott.

A helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezen kívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott.

A vágópont épületét 2015 májusában mutatta be Filemon Mihály polgármester a nagyközönségnek. A város lapja ekkor a következőt írta:

A megvalósítás helyén 1976,76 m2 hasznos alapterületű vágópont és daraboló kerül kialakításra a szükséges infrastrukturális háttér megteremtésével. A beruházás során egy új építésű gazdasági tevékenységet kiszolgáló, saját és helyi termelők által tenyésztett állatok levágását biztosító feldolgozó üzem valósul meg.

A NÉBIH nyilvántartásban szereplő adatokból azt olvasták ki, hogy a vágópont funkció papíron 2015. szeptember 29-től 2019. július 29-ig „működött”. Tehát 4 évig. Pedig elvileg az üzemeltetési kötelezettséget az utolsó kifizetési határozat közlésétől számított 5 évig kellett fenntartani.

A polgármester a portál kérdéseire szűkszavú választ adott, de múlt időben beszélt a vágópontról, és sikerként könyvelte el, hogy az unió által kötelezően előírt időt (azaz az öt évet) megélte a beruházás. A portál azt is írta, hogy a tulajdoni lap szerint az ingatlan jelenleg is Filemon Mihály tulajdona.

Fotó: Facebook

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mai találóskérdés agyhalott fideszeseknek:
Na, miért nem csatlakozik a ge-ci az európai ügyészséghez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@exmelós: "Megrövidítésként" mit tudott a tetvesbolsi népfosztogató rablóbandád a másik oldal terhére hazudni, bolsiék szarkupaca!? Csak nem a legutóbbi 15%-os nyugdíjemelést!? Hasonló szitu se kellett, hogy a tetvesbolsi tolvajbandád az államcsődötökért cserében, "kompenzációképpen" egy havi nyugdíjat lopjon el tőlük! Sokaktól 2 havit! Remélem, benyaltál már érte nekik a meleg szarig!
Emmersson71
@ómió: Szájer, Kaleta! Ők az efftársaid. És ágytársaid, te buzeráns.
ómió
@Emmersson71: Még mindig nem ismered fel tükörbe nézve a Biteszopó bolsi buzeránst, azaz önmagadat, bolsiék szarkupaca!? Ilyen súlyosak a "mentálgondjaid"!? Amúgy meg, az aberró ágytársaidat se!? Már Internacionálé-éneklés közben se!? Csak nem a plátói vonzalmad teszi Szájer meg Kaleta iránt!? Vagy simán csak a bolsi agysorvadásod!?
Emmersson71
@ómió: Szájer, Kaleta! Ők az efftársaid. És ágytársaid, te buzeráns.
ómió
@Emmersson71: Fennakadt nálad az "efftársi lemez", bolsiék aberrója!? Ha már ott vagy az elmeosztályon, legalább szedáltasd magadat!
Emmersson71
@ómió: Szájer, Kaleta! Ők az efftársaid. És ágytársaid, te buzeráns.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.