Állatok nélküli vágópontot talált az Átlátszó és Hadházy Ákos a nyírmártonfalvai 60 millió forintos uniós támogatással létesült lombkorona nélküli lombkorona sétánytól pár száz méterre.

Újabb durva mutyi bukott le a lombkorona-sétányos fideszes falujában

Családi házra, tanyára emlékeztető vágópont Nyírmártonfalván. Forrás: Facebook

A fideszes polgármesterhez köthető, uniós pénzben részesült vágópont jelenleg üresen áll, a lap ottjártakor állatoknak nyomát sem lehetett látni. A rendelkezésükre álló dokumentumok szerint a projekt a maximális, 50 millió forintos támogatást kapta meg – írja a 24.hu.

Hadházy április 2-án azt írta a vágópontról, hogy tök üresnek látszott.

A helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezen kívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott.

A vágópont épületét 2015 májusában mutatta be Filemon Mihály polgármester a nagyközönségnek. A város lapja ekkor a következőt írta:

A megvalósítás helyén 1976,76 m2 hasznos alapterületű vágópont és daraboló kerül kialakításra a szükséges infrastrukturális háttér megteremtésével. A beruházás során egy új építésű gazdasági tevékenységet kiszolgáló, saját és helyi termelők által tenyésztett állatok levágását biztosító feldolgozó üzem valósul meg.

A NÉBIH nyilvántartásban szereplő adatokból azt olvasták ki, hogy a vágópont funkció papíron 2015. szeptember 29-től 2019. július 29-ig „működött”. Tehát 4 évig. Pedig elvileg az üzemeltetési kötelezettséget az utolsó kifizetési határozat közlésétől számított 5 évig kellett fenntartani.

A polgármester a portál kérdéseire szűkszavú választ adott, de múlt időben beszélt a vágópontról, és sikerként könyvelte el, hogy az unió által kötelezően előírt időt (azaz az öt évet) megélte a beruházás. A portál azt is írta, hogy a tulajdoni lap szerint az ingatlan jelenleg is Filemon Mihály tulajdona.

Fotó: Facebook

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mai találóskérdés agyhalott fideszeseknek:
Na, miért nem csatlakozik a ge-ci az európai ügyészséghez?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"A portál azt is írta, hogy a tulajdoni lap szerint az ingatlan jelenleg is Filemon Mihály tulajdona." lopni csak csendesen szépen,ahogy a csillag megy az égen,mert a szocik is loptak jeligére ... :)
Aki Én
Mai találóskérdés agyhalott fideszeseknek:
Na, miért nem csatlakozik a ge-ci az európai ügyészséghez?
nezelodo
@Aki Én: A mi Kipcsák vezérünk az EU ügyészséghez való csatlakozás nélkül is retteg a Kövessy asszonyságtól, aki nélyik román kormány tagjai közül jónéhányat már sittre jutatott.
Emmersson71
...és én még megengedő voltam, amikor állatsimogató-vágóhidat vizionáltam :)
Galway
@Aki Én: "Vérfertőzés maradjon a családon belül", mint tudjuk!
ómió
Uniós támogatással!? Na, de efftársak! "Elfelejtettétek", hogy azt ti már évek óta "sikerrel" akadályozzátok!? Ráadásul ennek amúgy sincs köze uniós pénzhez!
Fenyöfa58
@ómió: TE IGEN HŰLYE!!! ORBANISZTÁNBAN A KÖZPÉNZ IS ÁTALAKUL MAGÁN VAGYONNÁ !!!A 2 ff-es POFÁDAT INKÁBB EVÉSRE HASZNÁLD !!!
Emmersson71
@ómió: Filemon: "A pályázatot beadtuk 2017 végén, 2018 elején, és sajnos az elbírálása négy évbe került. Addig az erdő növekedett, és amikor megkaptuk a támogatói okiratot, akkor elkezdtük a beruházást megvalósítani.."

Ha ez nem uniós támogatásos beruházás, akkor miért kellett pályázni? Ha mégis az - persze, hogy az! -, akkor miért nem várták meg, amíg érkezik lóvé?! Ha pedig belekezdtek az uniós támogatású projektbe, akkor ne sírjon Filemon, mert azt nem saját zsebből előfinanszírozta, hanem a választói hitelezik a támogatás megérkeztéig!
ómió
@Fenyöfa58: Bolsiék vezérgyagyása! "Leragadtál" Böszmeland évadainál, amikor még a nyugdíjfizetésre szánt pénzt is ellopták az efftársaid és azt is államkölcsönből kellett!? Ébresztő, baromarc! Azóta már hosszú évek teltek el!
ómió
@Emmersson71: A "matekkal" is gondjaid vannak!? Magad írod, hogy 2017/2018-as pályázatot négy évig bíráltak! Magyarország, viszont, már több, mint 2 éve nem kap egy fillér uniós pénzt se, mert a korruptbolsi brüsszeli efftársak már rég ellopták a Magyarországnak járó pénzt! Innentől számítva, ami történt, az a "pógi" felelőssége - mit épített közpénzből, mire volt jogosult, mire nem, majd eldönti a bíróság! "Nagyra fújás" nélkül is! Itt "stikli" esetén lesz felelősségre vonás, nem úgy, mint Cseh efftársnő, az "egyenlőbb" esetében!
Emmersson71
@ómió: Ez nem matek! Amíg nincsen pénz, nem kezdünk bele a projektbe..ilyen egyszerű! Persze, aki még lopni is türelmetlen, ugye :P
ómió
@Emmersson71: Ha mi itt pénzre várnánk, uniósra, akkor, már évek óta "néznénk a lyukon" és semmi nem fejlődne! Arra várva tavaly biztos nem lett volna beruházási rekord! És, látom, efftársi önmagatokból kiindulva ezt a "lopni"-t is "megelőlegezted", mintha semmi nem készült volna! De várjuk meg vele a bíróságot!
Clavigo
@ómió: Te vagy az egyetlen debil a családban,,vagy a tesóid is ilyen félresikerültek ?
Emmersson71
@ómió: Naa...hiszen megoldható minden a kínai efftársaitok hiteléből ;)
Emmersson71
@Clavigo: Inkább beszéljünk a kurva anyádról..aki az apád is!
ómió
@Clavigo: Onnét az elmeosztályon fektedben mindenkit így "osztályozol"!? Akkor, "zsúfolt lehet a napi programod"!
ómió
@Emmersson71: Efftársai annak vannak, aki társ velük az elveikben! Pont, mint a bolsi tetübandátok tagságának! Te is oda jutottál már, hogy ennyit se ismersz fel? Szar ügy! Hitel meg nekünk max. arra kellhet, hogy valamit megépítsünk és nem, mint anno Böszme vezérednek, hogy a szétlopottat valamivel pótolnia kellett!
Emmersson71
@ómió: Te nem elv-társat ugatsz, hanem efftársazol, pejoratív éllel! Pedig az efftársad prosztatáját kényezteted orálisan nap mint nap :P
simmering73
@ómió: Szájba puszit kaptál shikaritól, hogy felébredtél szájerrózsika álmodból? Aktív lettél húsvétra mint a lószar, bolsik fajkreténje.
ómió
@Emmersson71: Csak nem leszoptad már Bite efftársadat!? És már ezt a szokásodat is rám hazudnád!? Hihetőbb efftársi makognivalód nem akadt!?
ómió
@simmering73: Már te se ismered fel a bolsikat, efftársak elmebetege!? A magadéit!? Már akkor se, amikor a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat együtt harsogod velük!? És még akkor se, amikor a "prájdotokon" vonaglás közben az egymás szájába lógó farkatok a "betevő falatotok"!? Szar ügy! Neked is csak a donor kutyaagyat javasolhatom - az mindenkor tévedhetetlenül felismeri az övéit!
ómió
@Emmersson71: Maradj az általad megszopott Bite efftársadnál!
ómió
@Emmersson71: Most ők jönnek!? Bite efftársaddal, eszerint, már "végeztél"! "Ögyes"!
Emmersson71
@ómió: Szájer, Kaleta! Ők az efftársaid. És ágytársaid, te buzeráns.
ómió
@Emmersson71: Te, mint a "prájdotokon" vonagló buzeránsok egyik efftársi reprezentánsa buzeránsozol le másokat!? Aberrója! Önmagaddal se bírsz megbékélni!? Nem elég, hogy még a tetvesbolsi magadéit - tudod: akikkel az Internacionálétokat szoktad együtt harsogni(!) - se vagy képes felismerni? Donor kutyaagyat neked, hogy legalább a magadéit felismerd! Bite efftársadhoz meg ennyire "hű" vagy!?
Emmersson71
@ómió: Szájer, Kaleta! Ők az efftársaid. És ágytársaid, te buzeráns.
ómió
@Emmersson71: Biteszopó bolsi buzeránst láttál a tükörben, bolsiék fajkreténje!? És már régóta nem ismersz magadra, ezért hazudod másra!? Vagy csak a Szájer/Kaleta iránti plátói vonzalmad tesz téged full idióta buzeránssá!?
exmelós
@ómió: 2010 óta meg a tetves tolvaj bandád rövidíti meg a nyugdíjasokat nem is kevéssel.Menj aztán nyalj be nekik fitymaszpatkány.
ómió
@exmelós: "Megrövidítésként" mit tudott a tetvesbolsi népfosztogató rablóbandád a másik oldal terhére hazudni, bolsiék szarkupaca!? Csak nem a legutóbbi 15%-os nyugdíjemelést!? Hasonló szitu se kellett, hogy a tetvesbolsi tolvajbandád az államcsődötökért cserében, "kompenzációképpen" egy havi nyugdíjat lopjon el tőlük! Sokaktól 2 havit! Remélem, benyaltál már érte nekik a meleg szarig!
Emmersson71
@ómió: Szájer, Kaleta! Ők az efftársaid. És ágytársaid, te buzeráns.
ómió
@Emmersson71: Még mindig nem ismered fel tükörbe nézve a Biteszopó bolsi buzeránst, azaz önmagadat, bolsiék szarkupaca!? Ilyen súlyosak a "mentálgondjaid"!? Amúgy meg, az aberró ágytársaidat se!? Már Internacionálé-éneklés közben se!? Csak nem a plátói vonzalmad teszi Szájer meg Kaleta iránt!? Vagy simán csak a bolsi agysorvadásod!?
Emmersson71
@ómió: Szájer, Kaleta! Ők az efftársaid. És ágytársaid, te buzeráns.
ómió
@Emmersson71: Fennakadt nálad az "efftársi lemez", bolsiék aberrója!? Ha már ott vagy az elmeosztályon, legalább szedáltasd magadat!
Emmersson71
@ómió: Szájer, Kaleta! Ők az efftársaid. És ágytársaid, te buzeráns.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.