Letiltották az egyetem volt rektorát, amikor az akkugyárakról próbált beszélni az egyetemen. 

Az aktuálpolitikai kérdések megvitatásának nincs helye az egyetemen  a Szabad Európa értesülései szerint ezzel az indoklással tiltották le az intézmény korábbi rektorának szemináriumát, amelynek témája az lett volna, hogy megéri-e Magyarországnak, ha akkumulátor-nagyhatalom lesz. – írtam meg a hvg.hu.

Nem beszélhetett az akkumulátorgyárakról az egyetem volt rektora a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem főépülete – Fotó: 123rf.com

Érdekes módon azonban amikor a kormány propagandájának kell helyet adni "aktuálpolitikai" kérédsekben, akkor nem volt finnyás az egyetem vezetése, március 2-án Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter A háború és a szankciók hatása a gazdasági folyamatokra címmel tarthatott előadást a hallgatóknak.

Fábián István vegyészprofesszor és korábbi rektor április 11-én foglalkozott volna a hazai akkumulátorgyárak építését és működtetését érintő kérdésekről beszélni, de  Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) dékánja megtiltotta az esemény megrendezését.

Fábián a Kémiai Intézet munkatársainak küldött körlevélben reagált:

Mély megdöbbenéssel és felháborodással értesültem a letűnt idők keserű hangulatát és gyakorlatát idéző döntésről, amit a dékán az előadásom tartalmának ismerete nélkül hozott meg.

A vegyészprofesszor egyébként más helyszíneken is részt vett már hasonló előadásokon, beszélgetéseken.

Forrás: hvg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Eladott Ország: 09:43 Tavaly 27 ezren cuccoltak külföldre. Most,hogy folyamatosan b@sztatják az orvosokat, a pedagógusokat, még többen fognak elmenni. Amióta pintérre bízta orbán az egészségügyet, sikerült neki még nagyobb kuplerájt csinálnia az eü-ből. A kiemelt Honvéd kórházban a különböző osztályok nővérkéi gyógyszereket cserélnek infúzióra,és fordítva, melyik osztály betegeinek mire van épp szüksége. Mi van itt?! Nem csoda, hogy ebből a pusztulatból menekülnek az emberek...
ómió
@kulabombaafityiszre: Nem "előadás" meg a propagandátok másrahazudása kell ehhez, beruházásellenes "haladó éllel", bolsiék fajkreténje, hanem a működés, benne a környezetvédelem betartása részletes ismertetése, annak folyamatos ellenőrzése! De a tetübolsi bandátok inkább az ország fejlődését akadályozná tíz körömmel!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:36
tehát nem láttad az előadást,mert ha láttad volna akkor tudnád,egy szó politikai utalás nem hanzott el benne.Vádaskodsz fajkreténezel holott egy buta,tanulatlan a fideszbe belehülyült senki vagy.
Megdögölhetnél az összes ilyen tipusu marhával együtt mint amilyen vagy.Egy egyszerü kérdésre képtelen vagy normálisan válaszolni.Így fogsz megdögleni hülyén.Ne írjál semmit,mert nem érsz annyit,hogy válaszoljak rá.
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsi fajgörénységednél csak a bolsi fajkreténséged nagyobb!? Mégis, hogy lehetett volna "látni" egy olyan "előadást", amit egy efftárs nem tarthatott meg, hiszen "nem beszélhetett" a témáról - nyilván, mert "beleélve magát" képes a beruházást "támogatni" - pontosabban gyalázni! Az a helyzet, hogy a tetvesbolsi fajtátokat "meghallgatás" nélkül is túl jól ismeri már mindenki!
csipetke
@kulabombaafityiszre: 12:52 Egyetértek! Sokszor nem tudja az ember,hogy mit ír,mert az adott émához baromság, annyi szabad vegyértékem meg nincs,hogy tippelgessek,hogy mi a búbánatról ír. Inkább átgörget rajta az ember
kulabombaafityiszre
@csipetke: ma, 15:18
Boldogok a bolondok hisz jelentős részükből a nagy hadvezér,napóleon lesz.:))
Ilyen ő is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.